Uğur Özteke

Uğur Özteke

Reis’e ve AK Parti’ye zarar veriyorsunuz

Reis’e ve AK Parti’ye zarar veriyorsunuz

Yeni bir haftaya girerken mart ayının sonuna doğru da adım adım ilerliyoruz. Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını versin. Memleketin haline, insanlarımızın durumuna baktıkça, onları dinleyip, samimi sohbetlerde bulundukça “İnşallah sonumuz hayrolur” demekten, “Cenab-ı Allah’ım bu günlerimizi aratmasın” demekten başka bir şey diyemiyoruz.

Gelin bugünkü konularımıza küçük küçük dokunmaya başlayalım.

*****

TRAFİK SORUNU SADECE YÖNETENLERLE ÇÖZÜLMEZ

Son yıllarda sürekli söyledik ve yazdık. Çünkü şehri yaşıyorduk. Birebir gördüklerimizi kaleme döktük. Konya’nın son yıllarda en büyük sorunu olarak ortada duran ve gittikçe de azalma yerine büyüyen trafik keşmekeşi nasıl çözülür inanın artık bilemiyorum.

Kim ne derse desin Tahir Akyürek bu konuda şehir için çok büyük alt yapı hizmetlerinde bulundu.

Şimdi ben bunu dedim yaaa.

Şehrin kaderi bugün yine tekrarlanacak ve Tahir Akyürek’i sevenler ve sayanlar yine kedi gibi sessiz kalmayı tercih edecekler. Tahir Bey’i sevmeyip saymayanlar ise bizi yine akıllarınca linç etmeye çalışacaklar.

Vallahi kim ne derse desin doğru bildiğimi sandığı şeyleri yazmaya ve söylemeye devam edeceğim. Sayın Akyürek bugüne kadar benim bir yaralı parmağıma çiş etmedi.

Öyle de insanları uçurdu ki.

Ama bu benim Tahir Bey için doğrularımı değiştirmez.

Tahir Akyürek reklamını yapmadan, şova geçmeden bu şehre tarihi imzalar attı.

Amma velakin trafik konusunda başarılı olamadı.

Uğur Başkan var şimdi.

Uğur Başkan’ın yaptığı pek çok şeyi belki bilbordlarda sosyal medyalarında görüyoruz ama onların gerçek hizmetini de zaman gösterecek.

Peki bunları kısa sürede yapan Uğur Başkan trafik konusunda hâlâ niye başarısız?

Hem nalına hem mıhına şöyle açıklayalım mı?

Bakın bu iki olayı cuma günü birebir yaşadım.

Mesela şehrimizde Karatay bölgesinde Üçler Mezarlığının arka tarafında Mevlana Kültür Merkezinin civarında yoğun trafik olmamasına rağmen trafiğin akması için Uğur Başkan ekibi ile minnacık bir dokunuş içerisinde…

 

Reis’e ve AK Parti’ye zarar veriyorsunuz

 

Bu çok güzel ve yerinde bir çalışma.

50 metre gidiyoruz.

Bir araç sürücüsü Ereğli Yolundan yani yukarıdan türbeye doğru geliyor ve sola dönmek üzere duruyor.

Nerede duruyor?

Tramvay hattının üzerinde.

Kırmızı ışıkta beklerken baktım.

Vatman arkadaş sürekli korna yapıyor.

Ne oluyor derken anladım ki araç sürücüsüne çekil diyor.

 

 

Reis’e ve AK Parti’ye zarar veriyorsunuz

 

Araç sürücüsünün geri gidişini son anda görüntüleyebildim.

Yani Konya’da trafik sorunu özellikle bazı yollarda Boğaz Köprüsü trafiğinden rezil. Eğer bu bölgelere resmen neşter vurulmazsa İstanbul’da boğaz trafiğinde trafik akar Konya’da akmaz. Demedi demeyin ve notunuzu alın.

*****

KONYA’YI YÖNETENLER GÖREV BAŞINA

Siyasetinden bürokratına kimin etkisi ve yetkisi var ise Sayın Sağlık Bakanı Koca’dan bir defa yayımlayıp bir daha yayımlayamadığı o renkli haritayı kaldırmasını sağlasın.

Bakın Cumartesi günü basına düşen haberin bir bölümü;

“Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de mutant virüslü vakaların 10'da 1'inin tespit edildiğini belirterek, "Demek ki biz bu 41 binin 400 binler civarında olduğunu tahmin edebiliriz" dedi”

.........

Bakın Fransa bir ay kapandı.

Almanya 15 gün kapandı.

İster resmen açıklayın isterseniz açıklamayın.

Sağlıkçı dostlarımızdan yazamayacağımız şekilde aldığımız bilgilere göre Türkiye’de de sıkıntı gittikçe büyüyor.

Bakın bu iş eğer dedikleri gibi olacak olursa en büyük zararı görecek olan kesim, en acı reçeteyi çekecek olan iki kesim var.

Bir; son bir yıllarını modern cezaevine çeviren sağlıkçılar, iki; küçük ve orta ölçekli işletmeciler.

*****

DÜNYA DUA ÜZERİNE KURULMUŞTUR

İnançlarım ve hayat tarzımda “Dünyanın dua üzerine kuruldu”ğuna inanırım.

Cumartesi sabah saat 10’u yeni geçmişti.

Bir dost ziyaretinden çıkmış çalışmak üzere BBN Medya Grubu’na doğru yönelmiştim ki. Birden aklıma geldi. Bizim hatun köpekler için ısrarla bir şey istiyordu. Ben de unutuyordum. Yolun üzerindeki bir alış veriş merkezine girdim. Alışveriş etmeyi bilmediğim için alacağım ürünün nerede olduğunu sorduğum reyon görevlisi orayı tarif ederken, elinde bir market arabası olan gencin bana doğru dikkatlice baktığını gördüm. Allah var huylandım. Hareket edeceğim ama genç durmuş sadece bana bakıyordu. Ben zaman zaman fazla huylu olurum, gölgemden bile korkarım. O saniyelerde benim iyice huylandığımı fark eden genç kısık bir sesle “Merhaba Uğur abi” deyince rahat bir nefes aldım. Huylanmıştım ya hemen yanına doğru gittim. Maskenin ardından görebildiğim kadarı ile hafif sakallı yakışıklı bir genç idi. Sohbete başladık. Mehmet Ali .... genç bir esnaf idi. Beni maskenin arkasından tanımıştı (Kel kafamdan olsa gerek). Birden kırk yıllık ahbap gibi ayaküstü dertleşmeye başladık. O konuştukça başka bir aleme geçiyordum sanki. Mehmet Ali .... bizim Konya’da çalıştığımız bütün gazetelerdeki yazılarımızı günlük takip ediyormuş. “Sen nerede isen biz oradayız abi” dedikten sonra tekrar o ilk cümlesindeki duaları ediyordu. Ama nasıl dua etme. Ey büyük Allah’ım bir insana ancak bir yakını bu kadar içten ve samimi dua edebilirdi. Mehmet Ali duayı sadece yazdığım yazılar için ediyordu. Daha sonra Mehmet Ali ile telefon numaralarımızı birbirimize verdik ve vedalaştık. Öylesine duygu seline kapılmıştım ki kendimi bıraksam ağlayacaktım. Yahu ben daha hiçbir şey yazamıyorum. Gördüğümü bildiğimi duyduğumu içimden geçenleri yazamıyorum. Ahhh bir de onları yazabilsem demek ki biz daha çok dua alacağız.

******

REİS’E VE AK PARTİ’YE ZARAR VERMEK KONUSU

Geçtiğimiz hafta içerisinde Selçuk Üniversitesi Senatosunun bir kararı Haber Merkezine düştü. Neydi bu haber Selçuk Üniversitesi Senato kararı ile yapılışından bu güne ismi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Konyalının Selçuk Üniversitesi için her istediğine gözü kapalı imza atan Süleyman Demirel’in adını almış olan “Süleyman Demirel Kültür Merkezi”  “Sultan Alparslan Kültür Merkezi” yapılıvermişti. Allah şahit önce şok oldum. İnanmak istemedim. Sonra hemen bazı hocalarımız ile temasa geçtim. Haber doğru idi. Konuyu zamana yaydım. Duygusal ve aceleci olmamalıydım. Bu karar doğru yerinde mi bir karar mıydı?

Konu ile ilgili yazacağım yazı yine doğru düzgün bir şey olsun dedim ve başladım partili partisiz genç yaşlı, eğitimli eğitimsiz tanıdıklarıma bu konuyu sormaya. Görüşlerini almaya.

.......................

Bugüne kadar hiç Adalet Partili olmadım.

Hiç Doğru Yol Partisi’ne de oy vermedim.

Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı iken Cumhurbaşkanlığı Muhabirliği yaptım. Kendisini yakından tanıdım ve zekasına hayran kaldım.

Tansu Çiller Hanım Başbakan iken de Başbakan muhabiri olarak kendisini birebir takip ettim. Ve siyasette kadının hırsından korktum.

..............

Keşke Rektör Metin Aksoy Hocam kampusa Süleyman Demirel Kültür Merkezinden daha büyük, daha görkemli bir merkez yapsaydı ve adını da “Sultan Alparslan Kültür Merkezi” koysaydı.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi ismi bana bile çok heyecan veriyor. Ama Süleyman Demirel isminin kazınmasına müsaade etmeseydi.

.............

Bileninden bilmeyine bana aktarılanlardan gördüğüm sonuç şu idi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin adının “Sultan Alparslan Kültür Merkezi”,

Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu'nun isminin “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirilmesi, üniversite içinden de, üniversiteden mezun olmuş insanlardan da, taaaa Çumralı çiftçi Hüseyin abime kadar hiç kimse tarafından “Aferin iyi olmuş” dedirtmedi.

Bu kararla niye AK Parti’ye zarar verdiniz dedim biliyor musunuz?

Benim sohbet ettiğim kendisi Demirel’ci, oğlu kızı babası yüzünden Demirel’ci olmuş, oylarını da o zaman DYP’ye atmış bu insanlar, AK Parti’nin kuruluşu ile bugüne kadar tüm seçim zamanlarında oylarını AK Parti’ye küçük bir bölümü de MHP’ye vermişmiş. Ve hepsinin gönlünde artık Reis vardı. Yani Demirel, yani Türkeş gönüllerinde idi ama şimdi bu insanlar için tek lider REİS’ti…

Peki bu kararla şimdi ne mi olmuş?

Onu zaman gösterecek diyorum ve noktayı koyuyorum.

Şu anda tek bildiğim şey, belki Reis’in gözünde takla atıldı ama vatandaşın gönlünde, gözünde hiç AFERİN, İYİ OLMUŞ diyen olmadı.

(İnşallah üniversite ve üniversitelerimiz işine yarın da devam edeceğiz.)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Benden nefret edenlerden nefret edecek vaktim yok. Çünkü ben, bana değer verenleri sevmekle meşgulüm.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şeker Tekke bölgesinde yeni açılan yolların arasında kalan eski dar sokaklarda uygunsuz park yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi