Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yöneticilerimiz artık bunlara alışmalı!

Yöneticilerimiz artık bunlara alışmalı!

Dün güne Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş’un basın toplantısı ile dolu dolu başladık. Ama o kadar doluydu ki belki de son yılların en uzun basın toplantısındaydık. Yanımdaki arkadaş bir ara dayanamadı ve “Böylesine uzun bir toplantıyı son olarak Başbakan iken Davutoğlu yapmıştı” diye serzenişte bulunuyordu.

Evet uzundu ama toplantının detaylarından çok bir kaç cümleyi özel olarak söylemek isterim.

Bilen biliyor Sayın Kavuş benim tahminlerime göre Meram’da üst üste iki kez Başkanlık görevini yapacak ve bu alanda Meram’ın kötü kaderine de son verecek.

Sayın Kavuş’u en az 30 yıldır belki de daha fazlası ile ailecek tanırım. Bu aileye büyük saygım vardır. Hele hele babası Hasan abim benim canımdır. Şehir ve şehrin geleceği adına aslında kimse bilmez kendisi ile çok kader birliği yaptık.

Mustafa Kavuş’un da, Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca’nın da bu makamlarda çok başarılı olacaklarına inananlardanım. Çünkü kendileri 15 yıl Tahir Akyürek Bey’in tedrisatından geçen tecrübeli belediyeciler olmanın ötesinde yaşadıkları ile şehrin son döneminin kara kutusu olmuşlardır.

Meram Belediye Başkanı’nın basın toplantısı ile ilgili detayları zaten haber olarak takip edeceksiniz. Başkan sunumundan bilgilendirmesine dört dörtlük idi çok başarılıydı.

Ben bu toplantıdan sadece bir cümleyi alıp bugünkü yazımın ana bölümüne geçmek istiyorum.

Sayın Başkan 9.5 ayda yaptıklarını ve güzellikleri haklı olarak gururla paylaştı. İş toplantıyı bağlama bölümünde çatısı çöktüğü için yıllardır kaderine terk edilmiş vaziyette duran Konevi Kültür Merkezininde en kısa zamanda yıkılarak yeniden yapılacağının müjdesini verirken “Burası için de yerelde ve ulusalda olumsuz haberler çıkttı” deyiverdi.

Ve bu bölümden sonra önce ülkenin sonra Konya belediyelerinin ekonomik sıkıntılarından dolayı yaşadığı olumsuzlukların projelere yansıması ve bu süreçte bu olumsuzlukların giderilmesi konusundaki çabaları açıkladı.

Sayın Mustafa Başkanın nezdinde tüm şehri yönetenlere ve onların A takımları söylüyorum “ne olur bu tür haberleri “Olumsuz Haber”, “Konya aleyhine haber ya da yayıncılık” olarak görmeyin.

Bu yanlış bir zihniyettir. Hatalı bir bakış açısıdır.

Olumsuz haber yalan ise, yanlış ise düzelttirin. Ama ortada olumsuz bir durum varsa, bu basında işlenmeli, değerlendirilmeli. Hatta bunu konuşabilmeli, tartışabilmeliyiz. Ortaya çıkan olumsuz durumun sizlere göre haklı gerekçeleri de olabilir. Ama vatandaşın nezdinde olumsuz ise bunu yazmak ya da dile getirmek bizim görevimizdir. Zaten sizlerin de olumlu olarak gördükleriniz sayfalarca haber olarak, manşetlerde sütunlarda ya da ekranlarda dakikalarca yer alıyor.

Eksik ya da vatandaşa göre hatalı olan haberleri “olumsuz haber” olarak nitelendirmek inanın kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi gerçekleri de halının altına süpürmekten başka birşey de ifade etmez diyelim ve sizlerden gelen fotoğraflı bir konuyu yetkililere iletelim.

BİLBOARDLARDAKİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Bir okurumuz üşenmemiş fotoğraflamış ve kendince durumu şöyle yorumlamış;

Sayın Uğur abi Konya Büyükşehir Belediyesi bir çok konuda olduğu gibi billboard konusunda da yanlış yapmaya devam ediyor.

Onca tepkiye ve baskıya rağmen kendi bildiklerini yapıyorlar, buna bir “dur” diyen yok. Siz de bir çok defa dile getirdiniz ancak sonuç alınmadı. Şehrin birçok yeri 3 kuruşa ajanslara satılmış vaziyette. Konya her yönden tarihinde görmediği ve geri dönüşü mümkün olmayan kıyıma uğruyor.

1. Şehir caddesinde 15 Temmuz şehitleri için yapılan anıtın tam önünde uzun zamandır ortama uymayan yakışıksız reklam tabelası var.

Yöneticilerimiz artık bunlara alışmalı!

Yöneticilerimiz artık bunlara alışmalı!

2- Meram Belediyesine çıkan Gazze Caddesinde bulunan yeni açılan kavşağa alelacele çok büyük bir billboard daha yapılıyor. Görüntü kirliliği almış başını gidiyor. Farkındaysanız askeriye tarafında da 6 tane billboard var. Fotoğrafta o kısım da görünüyor.

Yöneticilerimiz artık bunlara alışmalı!

Uğur abi Konya elden çıktı, basının yardımı gerekiyor. Sayın valimiz de bu konularda hassas diye düşünüyorum.

Not: Ayrıca bu alan birçok yönden yanlış hesaplanmış. Saçma sapan bir şey yapmışlar. Sinyalizasyon sistemi yokken çok daha akışkan olan trafik maalesef göbeği kaldırdıkları için trafik sıkışıklığına sebep oluyor. Yeni açılan şeride farklı bir akıl yürütmeleri gerekti. O alanda bulunan petrol kaldırılıp yeni bir yol açılmalıydı. En azından 20 yıl sonrasını hesaplayarak çalışma yapmadığı için Konya da trafik arapsaçına döndü.
(Şehir Caddesinin bitişi, Gazze Caddesinin başlangıcı, Meram Eski Yol üzeri)”

***

Evet yeni ihale sonrası 50 adıma, 100 adıma bir pano dikme olayını Uğur Başkan’ın seçimlerinden öncede fotoğraflayarak yazdık, seçimlerden sonra da. Dahası Başkanın A takımına da durumu bizzat ilettik. Belki belediyenin paraya ihtiyacı vardır. Belki bu billboardları alan şirket verdiği paranın karşılığını alabilmek, zarar etmemek için her yere yasal olarak bunları dikme izni almıştır.

Oralarını bilemeyiz.

Bildiğimiz tek şey yeni yapılan çalışmalarla korkunç derece görüntü kirliliği vardır.

İki, bunlar bazı yerlerde de sürücülerin dikkatini dağıtarak trafiği tehlikeye sokmaktadır.

Üççç; yine bu sütunlarda fotoğraflarla gösterdik yayaların yürüyüşüne bile engel olunmaktadır.

Gerisi büyüklerimizin bileceği iştir,

Son cümle;

Bunlar olumsuz haber ya da olumsuz yorumlar değil bugün bize yarın sizler makamdan indikten sonra size lazım olan konulardır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alaaddin Caddesine çıkan yolların köşe başlarına uygunsuz park yaparak trafiğin akışını engellemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi