Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Acılı günde sonucun ne önemi var!

Acılı günde sonucun ne önemi var!

33 şehit verdiğimiz günün ardından oynanan Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş maçı, deyim yerindeyse tatsız bir müsabaka oldu. Beşiktaş gibi üst düzey bir takım Alanya’ya geliyor ama taraflı tarafsız herkesin aklında şehitlerimiz vardı. Maç öncesi dikkat çeken ayrıntı ise Alanyaspor Kulübü'nün günün anlamı nedeniyle hazırlanmış olması idi. Oyuncuların kollarında Türk bayrağı işlemesi ile çıkması, tribünlerin her koltuğuna Türk bayrakları konulması duygusallığı üst seviyeye çıkardı ve müsabaka bu ortamda başladı.

***

Alanyaspor’un zorlu maç haftalarından sonra ilk kez ideal kadrosu ile sahaya çıkması dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu. Müsabakanın ilk yarısında Beşiktaş biraz daha üstün gözükse de, Alanyaspor’un hızlı çıkışları devamında bir şeylerin olacağının işareti oldu. Bu bölümde yine topla oynamak yerine rakibe topu teslim eden ekibimiz, Marafona’nın iyi yer tutması ile 2 gol pozisyonundan kurtuldu. İlk yarı berabere bitecek derken bu hafta iyi işler yapacak dediğim Fernandes tabelayı değiştirerek Alanyaspor’u öne geçirdi. Golden sonra Beşiktaş’ın 2 ciddi pozisyonu oldu. Önce Gökhan inanılmazı başardı ve müsait pozisyonda golü bulamadı. Devamında ise Atiba ile pozisyon yakalayan Beşiktaş sonucu yine değiştiremedi ve ilk yarı lehimize sonuçlandı. İlk yarıda aklımızda kalan ise, ilk kez ilk yarılarda bu kadar az şut çektiğimiz maçta iki şutumuzdan birisi gol oldu.

***

İkinci yarının ilk bölümünde beklenildiği gibi Beşiktaş’ın atakları oldu. Beraber oynamayı ve yardımlaşmayı çok iyi yapan oyuncularımız 5 dakika içinde 3 pozisyonu bertaraf ettikten sonra oyunda dengeyi kurmayı başardı. Oyun dengeli şekilde devam ederken, Burak gibi etkili bir oyuncunun altı pas içinde markaj yapılmamasının faturası gol ile sonuçlandı ve Beşiktaş beraberliği yakaladı. Ceyhun’un çıkması ile savunmaya dayalı zafiyet yaşayan Alanyaspor bu dakikadan sonra oyunu tutmaya çalışsa da 87. dakikada penaltıdan yediğimiz golle mağlup duruma düştü. Bu maçın sonucu önemli değil, bu sonucu da birine yazmak istemem ama Burak’ın markaja alınmaması bize pahalıya patladı. Canın sağ olsun Alanyaspor’um. Bu taraftar, bu halk seni iyi günlerde değil her zaman sevdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi