Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

İzlemeye doyamadım

İzlemeye doyamadım

Son haftalarda oynadığı oyunla parmak ısırtan, Konyaspor engelini de geçerek liderliğini devam ettirdi. Çağdaş Atan hocanın maç öncesi açıkladığı kadrosunda sürpriz olmadı ve maç kadrosu sahada yer aldı. Açık bir havada, futbol oynamaya elverişli bir sahada maç başladı.

***

İlk yarı bittiğinde yazıma başladım ve sonuca bağlı kalmaksızın şunu diyebilirim ki, bu sezon tüm maçlarda en iyi ilk yarı oyunumuzu ortaya koyduk. Alanyaspor ilk yarıda futbolun doğrularını yaptı. Mücadele desen var, saha parselizasyonu var, takım oyunu var, takım savunması var. Bunlar bir araya gelince de 45 dakika boyu devamlı denedik. 10. dakikada Bakasetas, 16 ve 24. dakikalarda Davidson, 25 ve 33. dakikada da Efecan ile gol atmak için her şeyi yaptık. Son vuruşlarda başarılı olamasak da 37. dakikada Efecan'ın müthiş asistini usta bir vuruşla gole çeviren Babacar ile tabelayı değiştirmeyi başardık. Golden sonra da denemelere devam eden Alanyaspor ikinci golü bulamayınca izlemeye doyamadığım ilk yarı sona erdi. Konyaspor ilk yarıda ne yaptı derseniz, ilk yarıda 36 ve 45. dakikalarda 2 önemli fırsat yakaladı ama Marafona ve Caulker gole izin vermedi.

***

İkinci yarı başladığında aynı oyunu beklemiyordum. Nedeni ise çok koşan, sahanın her yerinde aksiyon içinde olan takımın performans düşüklüğü idi. Nitekim bunu da yaşadık. Alanyaspor’u ikinci yarıda rahatlatan ise Konyaspor’un önce 2 kişi, sonra da 1 kişinin zorunlu değişikliği oldu. Buna rağmen oyun planına sadık kalarak oyundan düşmeyen Konyaspor karşısında Çağdaş Hocanın hamleleri, 90 dakika içinde 3 farklı oyun kurgusu ile maç nasıl tutulur gösterdi. Bu sezon belki ilk kez son dakikalarda skora oynadı Alanyaspor. 1-0 üzerine tabiri caizse yattı ama ben bunun normal olduğunu düşünüyorum. Hem liderlik hem de namağlup devam etmenin stressiz olmayacağını hepimiz bilmeliyiz.

***

Sonuç olarak ilk yarıda izlemeye doyamadığım bir Alanyaspor ikinci yarıda ise önceden planlaması yapılarak sahada uygulanan bir Çağdaş Atan taktiği ile kazanılan maçın öyküsünü izledik. Taraftarlar belki ilk kez son bölümde bu kadar heyecanlı olsa da, günün sonunda herkes mutlu oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi