Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Zirveye göz kırptık

Zirveye göz kırptık

Aytemiz Alanyaspor-Yeni Malatyaspor maçı bir çok açıdan kendi içinde hikâye barındırıyordu. Bunlardan birincisi bu maçın hasılatı deprem bölgesine gönderilecekti. 15 gündür maç yapmayan ve devre arası takımın en önemli oyuncuları Guilherme-Jahovic ikilisini kaybeden Malatyaspor’un nasıl bir performans göstereceği de bir başka soru idi. 5 maçtır kaybetmeyen ve içeride farklı oynayan Alanyaspor’un bu kaybetmeme istatistiğini devam ettirip ettiremeyeceği sorusu da merak ediliyordu. Müsabaka da bu soru işaretleri altında başladı.

Müsabakanın ilk yarısında her iki takım da birbirini kontrol ederek oynadı. İlk yarı boyunca iki takım birçok pozisyona girse de sonuç açısından etkili olmadı. İlk yarının uzatmalarında gelen gole kadar iki takım da birer ciddi pozisyona girdi. Alanyaspor ilk yarıda bildiğimiz gibi kontrollü oynayarak gole kadar rakibi de oynatmama üzerine kurgusu var idi. Malatyaspor’da ise bariz gözüktü ki, Guilherme-Jahovic ikilisini çok arayacak. Umut ve Gökhan bu takıma ilaç olacak durumda değil. Bu oyunla da düşüşe geçerler. İlk yarıda uzatmalarda bugüne kadar 14 gol atan ama asisti olmayan Cisse’nin al da at dercesine harika ortasının Bakasetas tarafından golle sonuçlandırılması ikinci yarıya daha rahat başlamamızı sağladı.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte penaltıdan ikinci golü bulmamız rahatlamamızı sağladığı için biraz daha rahat ve özgüvenle oynamaya başladık. İkinci golden sonra Kemal hoca hamleler yapsa da oyun üstünlüğünü ele geçiremedi. 60. dakikada 10 kişi kalan Alanyaspor son yarım saatte eksik kalması ve golü yemesine rağmen oyunu tutmayı başararak hedeflenen 3 puanı almayı başardı. İlk ve son bölüm biraz zor da olsa çok değerli bir 3 puan aldığımızı düşünüyorum. Şimdi sıra Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray karşısında avantaj sağlamada olacak. Hadi bakalım hayırlısı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi