Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Taş gibi bir takıma sahibiz, bir de kullanabilsek!

Taş gibi bir takıma sahibiz, bir de kullanabilsek!

Bu haftaki analiz yazıma geçmeden önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Alanyaspor, bu sezon, bütçesi, oyuncu grubu ve diğer etkenleri göz önüne aldığımda benim kriterlerime göre başarılı bir sezon geçirmiştir. Bu görüşümü pandemi öncesinde de dile getirmiştim. Alacağı her puan, kazanabileceği kupa ekstra olarak değerlendirilecektir. İşimiz gereği maçları tekil olarak değerlendirdiğimiz için sahada gördüklerimizi yorumlamaya lig sonuna kadar devam edeceğiz.

Alanyaspor’da sezon öncesi Erol hocanın kadro tercihlerine baktığımız zaman değişen bir şey yoktu. Son 3 lig maçında alışagelmemiş hatalı duruşlarla yediğimiz gollere rağmen birinci bölgede aynı kadro sahada idi. Bunun yanında kupa maçı hariç son dönemlerde takımı eksik bırakan, sahada varlığı belli olmayan, bunun yanında oyundan çıkarılınca sağı solu kıran Fernandes'le devam edilmesi dikkatleri çekmeye devam ediyor. Ama hocaya küçük bir uyarı da olmayınca o da takımla domino taşı gibi oynuyor. Bu yüzden Campos'u kaybettik, umarım Welinton'u da kaybetmeyiz.

Göztepe maçına geçecek olursak; maçın hemen başında golü bulmamıza rağmen, aynı Başakşehir ve maçında olduğu gibi adam paylaşımı, duruş problemleri yüzünden 3 gol yedik. Kötü oynamadık, hatta daha fazla şut attık, deplasmanda olmamıza rağmen 90 dakika arayış içinde olduk. İki takımın da puan olarak rahat olması seyir zevki yüksek bir mücadele ortaya çıkardı. Maçın yıldızı, atan, attıran Efacan'ın Cisse ile işbirliği 3 gol getirse de, sonunu getiremedik.

Maçın kırılma anı olan 3-2 önde iken Efecan'ın iç direkte patlayan şutunu da unutmamak gerekir. Sonuç olarak, arka arkaya üst düzey 3 maçtan sonra çıktığımız maçını berabere bitirdik. Sorgulanması gereken ama sorgulanmayan konular var. Erol hocanın bu ligi bitirdiğine bu maçta bir kez daha şahit oldum. Yukarıda bazılarını yazdım ama Cisse'nin korner atılacakken değiştirilmesini anlamak mümkün değil. Üstelik Cisse, Efecan ile birlikte bu maç bir başkaydı. Önce oyuncu sakatlandı sandım ama çıkış anında sitemini soyunma odası girişine kadar devam ettirince bu değişikliğin izahının olmayacağı kesin. Alınan puan önemli ama 2 haftadır açıkça gözüken şeylere rağmen dokunuş yapmayan Erol hocaya yazarım bu sonuçları. Yazımın en başında dediğim gibi bu seviyelerde bir takımının mücadele etmesi bana gurur veriyor. Bana biri sorsa Göztepe maçından zevk aldın mı? Evet, sonuna kadar nefessiz izlediğim bir müsabaka idi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi