Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Getirin sehpayı Cisse'yi asalım!

Getirin sehpayı Cisse'yi asalım!

Evimizde oynadığımız Malatyaspor maçında 1 gol, 1 asistle maçın yıldızı olan Papiss Cisse, Fenerbahçe maçından sonra galibiyetimize engel olan oyuncu olarak en çok eleştirilen kişi oldu. Ben de maç gecesi sıcaklığı ile o anda sesli düşünmesem de, oyuncu hakkında onlarca olumsuz düşüncelere kapılarak, Fenerbahçe’nin de yaptığı gibi 90 dakikada bir pozisyon üzerine odaklandım. Bu duygularla yatağa girdiğim için rüyamda bile bu pozisyon üzerine senaryolar düşündüm. Pazar günü yazımı hazırlamaya başladığımda ise gecenin etkileri üzerimden gittiği için bu konuya daha sağlıklı bakmak gerekliliğini düşündüm ve Cisse ile yaptıklarını hatırlatmak istiyorum.

***

Cisse, geçen sezon Çin’den geldikten sonra şöyle bir açıklamada bulunmuştum: “Golü koklayan, nerede nasıl duracağını bilen, gol şansı olan, tipik forvetten uzak hareketli bir oyuncu ve fantastik goller atacaktır. Tek handikabı, attırmadan çok atmayı seven, disiplin zafiyeti olan ve kendine oynayan birisi” demiştim. Nitekim geçen yıl 26 maçta 16 gol, bu yıl ise şu ana kadar 19 maçta yine 16 gol atarak takıma katkısı ortadadır. Bir golcü için bu ortalamaya kimsenin bir şey diyeceğini düşünmüyorum. Tabi ki Cisse de bu takımın en pahalı iki oyuncusundan biridir ve görevi gol atmaktır. Burada da hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

***

Bunların yanında Cisse’nin bir de penaltı geçmişi var. Buna baktığımız zaman da iyi bir golcünün iyi bir penaltıcı olmadığını görüyoruz. 7 penaltıdan 5’ini kaçırıp 2’sini atan oyuncu için sanırım kimse “İyi penaltı atıyor” diyemez ve geçmişte de olduğu gibi her penaltı atışında insanlar acaba mı sorusunu kendilerine sormaz. Cisse gibi oyuncular penaltı atmak istediği zaman da hiçbir oyuncu buna itiraz edemeyeceği için burada asıl sorulması gereken soru başkadır. Ben bunu daha önce de söyledim ama Alanya’da bu sorulmadığı için tekrar soruyorum.

***

Süper Lig’de oynayan bir takımın penaltıcısı maç içinde mi belli olur, yoksa önceden mi belli olur. Maç içinde o atsın, bu atsın sözleri o an dikkat çekebilir ama bana çok doğru gelmiyor. Bunların hepsi, hatta bütün ayrıntıların planlanması maç öncesi yapılır. Cisse özgüven patlaması yaşamış olabilir, istatistiği için hamle yapmış da olabilir. Ben burada oyuncudan çok takımın penaltıcıları arasına Cisse’yi koyanları eleştirerek büyük fotoğrafa bakmanın doğru olduğunu düşünürüm.

***

Son olarak da Alanyaspor’un geleceği için daha tehlikeli bir durumu söyleyerek yazımı bitireyim. Kupa maçında Fernandes’in hocasına hareketleri, bu hafta da Cisse’nin hocayı dinlememesi takım içinde başka sorunları doğurur. Fernandes’in hamlede kullanılmaması oyunu tutmak için mi yoksa kupa maçında yaşanılanlarla ilgili mi, hocanın açıklık getirmesi lazım. Sonuç olarak Erol hoca bu yazdıklarımla ilgili kendince ne önlem alır, bu durumu görmezlikten mi gelir bilemeyiz ama bizim karakterimize uymayan bu hareketler için Hasan Çavuşoğlu başkanımızın kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi