Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?

Bilen yok ki, ben bu konuda neler olacağını söyleyeyim. Ülkemiz bir salgınla mücadele ediyor iken bize söylenen tek şey evinizde kalın tavsiyeleri oluyor. Biz de kurallara uyarak mecburiyet olmadan evden dışarı çıkmamaya çalışıyoruz. Yaptığımız tek şey haberleri takip etmek, yetkili kişilerin uyarılarını dinlemek oluyor. Ama bu illetten ne zaman kurtulacağız sorusuna cevap veren şu an için yok. Bunun yanında sosyal medyada bilgi kirliliği yüzünden korku ve panik havası gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Ana konumuz futbola döneceğim ama bu konuda şunu da söylemem lazım. Son günlerde "Bana bir şey olmaz, ben yaşlı değilim" gibi sözler çok fazla söylenmeye başlandı. Devletimiz bir kural koyuyorsa bu bizler içindir. Sosyal medyada salgını bile kullanan alçakları değil devletimizin uyarılarını dinleyelim. Sen belki gençsin, bağışıklığın güçlü ama unutma ki herkesin evinde yaşlı veya kronik hasta var. Dolayısıyla hepimiz birer taşıyıcı pozisyonundayız. Bu yüzden her birey dalga geçmeyi bırakarak bu işin ciddiyetini kavramalıdır.

Futbola gelecek olursak orada da belirsizlik devam ediyor. TFF bir takım çalışmalar yapıyor ama bu virüsün ülkemiz için ne zaman tehdit unsuru olmaktan çıkacağını kimse bilmiyor. Virüs sıcak hava sevmez deniliyor ama birçok sıcak ülkede şu an virüs aktif durumda ve ölümcül sonuçlar veriyor. Bu yüzden virüs etkisini yitirmeden ne futbol başlar ne de başka organizasyonlar. Yaz mevsiminde virüs kaybolsa da futbol oynanmayacağı için bana göre maçlar artık bu sezon oynanmayacaktır. Nasıl bir karar alınırsa alınsın, sonuçtan memnun olan az bir kesim olacağı için TFF'nin de bu bağlamda işi oldukça zor gözüküyor.

Sonuç olarak, bizim için futbol önemli ve futbolsuz hayat çok sıkıcı ama ülkemizde her şey durma noktasında ve insanlar evine kapandı. Bu durumda futbol en son konuşulacak konu olarak gözüküyor. Yarınlar ne getirecek bilmiyoruz, bize düşen ise kurallara uyarak virüsün yayılmasını önlemek olmalıdır. Sadece kendimizi değil etrafımızı da düşünerek hareket edersek işte o zaman her şey yoluna girecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi