Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Camiamla gurur duyuyorum

Camiamla gurur duyuyorum

Bu haftaki köşe yazımın konusu başka iken, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu öyle bir karar aldı ki, duygusallığın tavan yaptığı bu dönemde ben de buna kayıtsız kalamazdım ve yazımın konusu da otomatik olarak değişti. Deprem, insanların aciz kaldığı en büyük doğa olayıdır. Ne zaman ve nerede yakalanacağımızı bilmediğimiz bu doğa olayı onlarca ocakları söndürdüğü gibi içinde insan sevgisi olan her bireyi derinden etkiliyor. Alanya'da yaşayan bizler ve ülkemizin her köşesinde yaşayan halkımız, böylesi felaketlerde dünyayı imrendirecek şekilde birlik ve beraberlik için seferber oluyor. Son depremde olduğu gibi kış aylarının sert geçtiği bölge için katkı sunmaya çalışıyor.

Her zaman duyarlı olan Alanya halkı da yetkililerden çağrı geldiği an harekete geçti. Cumartesi günkü Alanyaspor maçını izlerken eşim ve kızım bana sormaya gerek kalmadan iki koli hazırlayıp sessiz sedasız Atatürk Anıtı'nın yanına götürmüş. Bana sonra söyledikleri zaman gözlerim doldu. Sonra öğrendiğime göre kısa sürede insanlarımızın yardımları çığ gibi büyüyerek devam etmiş. Dedim ya, Türk Milleti felaketlerde çok hassas ve duygusal oluyor. Alanya insanı da bu konuda başarılı bir sınav veriyor.

Üyesi olduğum Alanyaspor camiası, oynaması gereken lig maçı için İstanbul'da olmasına rağmen, maç sonunda bir çok takımdan erken davrandı ve başsağlığı açıklamalarının ötesine geçerek bir karar aldı ve bunu kamuoyuna açıkladı. Alanyaspor Kulübü, sosyal alanda birçok faaliyette bulunuyor ve takdir de topluyor ama son aldığı karar büyük kulübe yakışan bir davranış oldu. Malatya maçı hasılatının depremzedelere gönderileceğinin açıklanması hepimizin ruhuna dokundu. Burada rakamların önemi yoktur. Önemli olan bunun kararını almak ve diğer takımlara öncülük yapmaktır.

Başlıkta da dediğim gibi; camiamla gurur duydum. Bugün bu konu hakkında sohbet ederken Necati Yaman isimli taraftarımız " Kombine sahipleri için kapılara kutu konulabilir mi?" diye sordu. Bu ayrıntı da muhakkak değerlendirilecektir diye düşünüyorum. Ben de her zaman yaptığımız bilet aktarımını Malatyaspor maçında yapmayacağım. İki yıldır bilet aktardığım insanlardan ricam, bu hafta bilet alarak Malatyaspor maçına gitmeleridir. Camiamızın lideri Hasan Çavuşoğlu başkanımızı ve yönetim kurulunu gönülden kutlarken iyi ki varsınız diyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Allah bu soğukta dışarıda kalan binlerce insana yardımcı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi