Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Cinsel Sağlık

Cinsel Sağlık

Üzerinde en az konuşulan, en az tartışılabilinen ve bunlara paralele olarak da en fazla eksiğin çıktığı geri dönülmesi güç hataların yapıldığı bir alandan bahsedeceğiz.
Cinsellik insanın ruh ve beden bütünlüğünün ayrılmaz bir parçası. Cinsel organlar, üreme organlarımız da tıpkı diğer organlarımız gibi oldukça önemli vazifeleri yüklenmişler. Bu oganlarımız ayılı,günahlı organ muamelesi görmeyi hak etmiyorlar. Ayıp ve günah insanın ruhundadır,kalbinin kaılaşması ve kirlerle kaplanmaısndadır. Böyle bakar isek el de dil de,tüm azalar da ayıplı ve günahkar hale gelebilirler.
Cinsel  organlar sadece bireyin en mahrem özel alanıdır. Genital bölge insanın zararlı atıkları olan idrar ve gaitanın çıkış bölgesidir. İnsan idrarını yapamaz ise dializ makinesine muhtaç hale gelir kakasını yapamaz ise karından kolostomi açılır ve kakalar karından dışarıya alınır. İnsan belki cinsel hazdan yoksun kalabilir. İnsan neslinin devamından da mahrum kalsa hayaını sürdürebilir.Lakin insanın idr ve kakasını yapamaması  muhtac ve ağır yaşam koşullarına mahkumhale getirir.
Sevgili dostlar,kardeşler;
Üreme ve cinsel organlar hakkındaki her konuyu konuşabiliyor hale gelmemiz  ve genç kuşaklara da öğretiyor olmamız  gerekiyor.
Cinsel sağlık dediğimiz zaman cinsel kimlik, cinsel hayat, cinsel sorunlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel eğitim modelleri, cinselliğe farklı yaklaşımlar,cinsel sapkınlıklar, kadim Türk İslam geleneğinde cinselliğe bakış, yanlış bilinen cinsel mitler, cinsel algılar, cinsel propaganda ve pornoğrafi akla gelebilir.
Gördüğünüz gibi her biri oldukça geniş birer kitap olabilecek başlıklar. Bu köşede küçük küçük de olsa önemli bilgiler aktarmaya çabalayacağız. 
Bu başlıkların yanında insanın üremesi, çoğalması, çocuk sahibi olmak isteyip olamaması da cinsellikle yakından alakalı konular.
Gelecek yazımızda üreme sağlığı başlığını ele alalım.  cinsel sağlıkla üreme sağlığı birbirini bütünleştirir. Ben sadece konuları daha kolay anlaşılır kılmak adına minik minik bölümlere ayırmaya çalışıyorum.
İslam kimlikli bireylerin sadeliği, hayası,yüzüne vuran güzellikleri,cinsel dürtü kontrolü ve denetimli cinsel hayatı yaşadığımız yüzyılda eşsiz bir nimettir.
Rahmetli babacığım hayası olmayanın imanı da yoktur.”derdi.
Haya elbetteki imandan bir şubedir. Hz.Yusuf as. O muhteşem ahlakıda Yüce Kuranıkerimimizde bize ne kadar güzel aktarılmıştır.
Lakin müslümanın hayası lmine  engel teşkil etmemelidir.
Madem bir cinsel kimliğimiz bir hormonal yapımız,üreme ve cinsel sağlık sistemi organlarımız yaratılmış.O halde tüm bunların işleyiş dinamiklerini de iyi bilip ona göre hayatımızı dizayn etme mesuliyetimiz de varöyle değimli sevgili dostlar.
Bu  ilimleri öğreten kim olacak,kimler olmalı?
Tabi ki cinsel sağlık,üreme sağlığı alanında kendisini yetiştirmiş ve Türkislam kütür ve ianaç değerlerine göre her bir başlığın sentezini yapabilme kapasitesine ulaşmış hekimleriniz bu işi en doğru,en faydalı en naif şekilde yapabilirler.
Sadece bilgikafi gelmez. Bu iki saha da konuşmak ve yazmak da mesuliyetli olup cesaret ister.
Çünkü doğrular eğri,eürilerde doğru gibi gösterilen,algılarımızın hastalıklı şekillendiği bu yüzyılda bilim çok hızlı ilerlerken insanın kemalatı ve ruh güzelliği gderek ivme kaybetmekte,gerilemekte, insana tesir eden negatif enerji ve bilgi alanları çoğalmakta.
Tüm insanlık sıkıntıdadır.
Bizim Anadolunun suyunu içmiş,toprağına ayak değmiş insanlarımızda ağır  şartlarla iç içe kalmış ve ciddi sıkıntılara düşmüştür.
Hayalı insanların cinsel sahayı öğrenmeye daha çok ihtiyacı vardır.
Çünkü o kötülüklere bulaşmaktan korktuğu için,utandığı için, yüzünde ar perdesi olduğu için kime nasıl soru soracağını,kimlerden bilgi alabileceğini dahi kestiremez. 
Asıl hekim olarak benim yükümlülüğüm işte bu genç evlatlarımızın soramadıklarını ben sorup cevap vermek,sıkıntılarını da ben bildiğim için ben,m gidermem gerekmektedir
İnsanımıza,insanlığa faydalı olmak için bilimsel,gerçekçi,araştırmacı bir ruh ile cesur çalışmalarımız ile inşallah cinsel sağlık alanındakieksiklerigidermek yanlışları düzeltmek için yazmaya devam edeceğiz.
Sağlıcakla kalın

Cinsel Sağlık

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünzile Girişgin Arşivi