Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Hayırlı Olsun

Hayırlı Olsun

BBN HABER ekibine katılmış olmak benim için mutluluk verici bir başlangıç. Hekimlik dışında okumak ve yazmak benim ikinci mesleğim olsa gerek. Yazmak insanın gönlünde biriken aşkı, sevdayı, idealleri, acıları ve tecrübeleri paylaşması demek. Yarım asırlık bir hekimin, annenin kendi ömür sepetinde biriktirdiklerini en doğal hali ile iyilik ve güzellikler için aktarması demek.

Bizden öncekiler bilgiyi, ilmi, tarihi ve inancı yazarak bize aktarmasalardı bugün biz insanlığa hizmet etmenin güzelliklerini, paylaşmanın esaletini, cömertliğin zenginliğini, merhametin yüceliğini, aşkın ruha verdiği esenliği asla keşfedemezdik.

Benim satırlarım da işte gelecek sevdam olan çocuklarımız, gençlerimiz ve hepimiz için faydalı birkaç cümle, konuşulamayanı konuşma, yazılamayanı yazmaktan ibaret

Yüreğimden çıkıp kalemime dökülenler, geride kalan 34 yıllık tıp birikimi, Orta Anadolu’da devlet hastanesi ve özel hastanelerde geçen 27 yıllık kadın doğum hekimliği, 1.5 yıl çocuk hekimliği ve 12 yıllık cinsel sağlık alanındaki çalışmalar, araştırmalar ve yazılan eserler. Aynı zamanda Aile Danışmanı olarak giderek mutsuzlaşan, kuruluş gayesini kaybeden, bencil duyguların yerleştiği ailelerimizi yeniden yapılandırmak 4 çocuk annesi Ünzile GİRİŞGİN’in 50 yıllık ömrünün özeti sayılabilir.

Benim köşem akademik tıp sayfası değil. Bu köşede insanı ruh, kalp, beden bütünlüğü içerinde gözlemleyen, tedavi etmeye çabalayan bir kadın doğum uzmanı kadının birikiminin kâğıda akışından ibaret paylaşımlar olacak inşallah.

Bir şairin, bir romancının, kinayeli makalelerin edebi yeteneğini karşılayamaz elbet. Lakin bir kadın hekimin içten duyguları, hastalarına olan düşkünlüğü, milletine olan sevgisi, kutsallara verdiği önemi kendisine sunulmuş olan bu köşede mutlaka hissedersiniz diye ümit ediyorum.

Bana değer vererek yazmam için aracı olan dostlarıma,  gazete yönetimine teşekkür ederim. Her zaman güzel olumlu geribildirimleri ile beni teşvik eden değerli okuyucularıma sonsuz sevgilerimi sunarım.  Yapıcı eleştirileri,  saygı çerçevesindeki yaklaşımları ile kalem oynatmanın zor olduğu cinsel sağlık ve genel tebabet alanındaki önerileri de her zaman dikkate alacağım.

Okuyucular benim yazılarım için bir vakit ayıracak iseler mutluluk, güzellik, sağlık, huzur, bilgi ve birlik duygularını yaşayabilsinler. Gençlere, çocuklara, geleceğe sahip çıkma gayreti hissedebilsinler, kendilerini çok daha umutlu, gayretli hale gelebilsinler öyle değil mi?

Okuyucular teveccüh gösterir ve istifade eder iseler sağlığım elverdiği sürece bu köşede haftada bir gün buluşuruz inşallah. Aşağıda vermiş olduğum mail adreslerim ile öneri, eleştiri ya da olumlu hislerini paylaşmak isteyenler geribildirim yapabilirler. Mutlaka gelecek yıllardaki hizmetlerimiz için katkısı olacaktır. Hep beraber daha iyiye ve daha güzele ulaşma gayretimiz devam edecektir.

İnsanlar artık okumuyor neden boşuna yazıyorsun diyenler oluyor.

Sanırım bilgi ve mesuliyet hissi gönülden taştığı zaman ya birileri ile konuşmanız ya da yazıya aktarmanız gerekiyor. Bilmek bilene çok ağır geliyor. Sonra şunu düşünüyorsunuz. Ben bir bilim insanıyım. Bilgiler benimle kalır ise o bilgi insanlığın istifadesi için sunulmaz ise o bilgi ne işe yarar ki..

Bilgi bizlerle mezara gittikten sonra ne anlamı var ki.. Bilgi zenginliktir. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Sevgi ile yoğrulur, gayretle pişer, aşkla yazıya düşer.

İlim sonsuz deryadır. İlme doyup kanmaya ömrümüz asla yetmeyecek.

Çok teşekkür ederim Allah’ım. Beni ilim öğrenen ve öğreten sınıfında yarattığın için bana kadınlarımıza ve ailelerimize sevgi ve mutluluk veren hekim olmayı nasip ettiğin için sana sonsuz kere şükrederim.

Jinekoloğun köşesine hoş geldiniz.

Hayırlı Olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünzile Girişgin Arşivi