Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Unutulmayan anılar: Mavi önlük, Kara tahta ve Sıra arkadaşı

Unutulmayan anılar: Mavi önlük, Kara tahta ve Sıra arkadaşı

Zaman hızlı geçmesiyle meşhur, göz açıp kapayana kadar değiştirmesiyle, geriye dönüp baktığımız her anıda duygulanmamızı sağlamasıyla… Bana hâlâ dün gibi gelen sıralarda birlikte ders kaynatıp kopyalar çektiğim arkadaşlarımın hayallerini gerçekleştirdiklerini görüp duygu seline kapılmamı sağlamasıyla meşhur. Bir seferinde çok sesli ders çalıştığımız için uyarı yedikten sonra “ben de öğretmen olacağım” diyen bir arkadaşım vardı “ben de öğretmen olacağım, kendi öğrencilerime susmalarını değil kendilerini ifade edene kadar konuşmaya devam etmeleri gerektiğini, anlayana kadar üstlerine gitmeyi öğreteceğim” demişti. O bu sözlerini hatırlar mı bilmem, ama ben onun öğretmen önlüğüyle doğum günü kutladığı fotoğrafını görünce gözümde ilk canlanan anısı bu oldu. Umarım tüm hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyordur hâlâ. Zamanında birlikte yaptığımız kitap sohbetlerimizi öğrencileriyle paylaşıyordur umarım.

Ben en sevdiğim yazarla lisede derse geç kaldığım için öğretmenimin bana ceza olarak verdiği kitap sayesinde tanışmıştım. Ders anlatımı çok ağır gelen, anlamaya çalışırken zorlanıp çoğu zaman pes ettiğim edebiyat öğretmenim beni Sabahattin Ali ile tanıştırmıştı. Sevdiğimi öğrendiğinde eserleriyle ilgili ödev vermişti. Şuan hâlâ kitabı her elime aldığımda hatırlayıp teşekkür etmeye devam ediyorum. Okumaya, yazmaya ve öğrenmeye hâlâ bu kadar meraklı olmam hayatıma kocaman imzalar atan öğretmenlerim sayesinde. O sıralarda oturan her çocuk bir öğretmenini kendine idol alarak büyüyor, bizim için çok basit gelen cümleler onların hayatlarında büyük anlamlar taşıyor. Bu yüzden her adımlarında ardında kocaman bir nesil getiriyor öğretmenlerimiz. Söyledikleri sözler altın değerini taşıyor.

Öğrenmek her yaşta devam etse de, mavi önlükleri giyip heyecanla koştuğumuz sıralarda öğrendiğimiz her şey, yaşadığımız her anı ve aklımıza geldiğinde teşekkür etmeye devam edeceğimiz o öğretmenimiz bizim için çok özel olmaya devam edecek.

Diğer salıya kadar kendinize iyi bakmanız dileğiyle,

Günaydın,

İyi günler,

Huzurlu akşamlar…

Gününüzün hangi vaktine denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti buradan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi