Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

KISACA HAYAT

KISACA HAYAT

Merhaba dostlar; günümüzde insanlar özellikle de şehirlerde yaşayanlar, hayatlarının yoluna girmesi, işlerinin yolunda gitmesi, kariyerlerinde yükselme, zaman içinde daha iyi kazanç sağlama gibi nedenlerle sürekli bir telaş, bir koşuşturma içinde geçiriyorlar günlerini. Elbette bazı zamanlarda hayatlarının ne kadar hızlı akıp gittiğinin bile farkında olmuyorlar.

Anın kıymetini bilmeden ve hayatın tadını çıkaramadan yaşıyorlar işte tam da bu noktada devreye giriyor her şey. Elbette hayatımıza yön veren hedeflerimizin olması ve bu hedeflere ulaşmak için çaba göstermemiz oldukça önemlidir.

Ancak bu süreçte kendimize vakit ayırarak, hayatın küçük anlarını değerlendirerek anın kıymetini bilerek yaşamak çok önemlidir, hayatın sırrını çözmek için gerekenlere sahibiz aslında yaşamın kıymetini bilmek, hayatın o anın keyfini çıkarmak demektir. Yani her şeyi doğal akışına bırakarak, her anın tam olarak farkında olmak, o anın güzelliklerini içimizdeki yaşama sevincini gözlemlemek demektir. Mesela yolda yürürken çiçeklerin güzel bir kokusunu almaya çalışmak, güneşin ilk ışıklarını izlemek, eşinizle dostunuzla güzel bir sohbet etmek, bir fincan kahve eşliğinde kitap okumak vb. gibi küçük mutluluklar. Sizin için değerli olan her şey…

Hayatın anlık keyfine odaklanmak ise sadece anın tadını çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kendimize daha fazla zaman ayırmak, huzur ve mutluluğu yakalamak için de gereklidir. Ayrıca, stresten arınmamızı, zihnin açılmasını, yaratıcılığın canlanmasını sağlar.

Zamanın kıymetini bilmek, belki de hayatın en önemli derslerinden biridir. Çünkü hayatın akışı, o kadar hızlıdır ki, insanlar hedeflerine ulaşmak için koşarken, aslında hayatlarından vazgeçer giderler farkında olmazlar.

İşte bu nedenden dolayı, hayatın küçük anlarının değerini bilmek, hayatı daha anlamlı ve tatmin edici hale getirir. Öyle ki, hayatın hedeflere ulaşmak değil, anın tadını çıkarmak ile ilgili olduğunu hatırlatır bizlere. Hayatımızın geri kalan günlerinde ki yaşamımızda hedeflere ulaşmakla geçse bile, zamanın kıymetini bilmek önemli bir hayat dersidir.

Zamanımızın büyük bir kısmını iş, okul, aile vb. gibi faktörlerle meşgul etsek bile, günlük hayatımızın küçük anlarını nasıl doldurduğumuz nasıl yaşadığımız bizim elimizdedir.

Kendimize mutluluk ve huzur kaynağı olacak anların nerede olduğunu keşfetmeli ve hayattan keyif almaya çalışmalıyız. Örneğin benim kedilerim onların karınlarının doyması ve bir annenin evladına yedirdiği yemeğin keyfi ya da bir evladın annesine babasına gülümsemesi mutluluk kısaca sizin mutlu olmanızın temelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR