Korhan Önder

Korhan Önder

F1 yeniden Ekim’de İstanbul’da…

F1 yeniden Ekim’de İstanbul’da…

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan spor haberlerinden biri de Formula 1 Türkiye Gp’nin ekim ayının ilk günleri 1-2-3 Ekim haftasonunda İstanbulpark Pisti’nde yapılacağının açıklanmasıydı. 23 yarış ile F1 tarihinin en uzun sezonunda Türkiye 16. yarış olarak Singapur’un yerine yeniden oyuna dahil oldu.

Aslında bu güzel haber çok daha önce haziran ayında Azerbaycan ile Fransa Gp arasındaki boşlukta yapılacaktı. Ancak o dönemde ülkemizdeki vaka sayıları ve İngiltere’nin seyahat kısıtlamaları, hemen hemen tüm F1 takımlarının merkezlerinin İngiltere’de olmasından dolayı iptal edilmişti.

Ancak uygulanan sıkı aşı takvimi ile vaka sayılarındaki düşüş bu dünyanın en prestijli spor organizasyonun geçen yılın ardından tekrar ve toplamda da 9. kez dünyanın en beğenilen ve zorlu pistlerinden İntercity İstanbulpark’ta yapılacak.

Aslında geç olsun da güç olmasın denir ya işte tam da öyle bir durumda geldi yarış. Haziran ayı başında yapılsa yine seyircisiz organize edilmesi muhtemel organizasyon bu sefer hak ettiği gibi seyircili olacak ve tribünlerde 2011’deki son seyircili yarıştan tam 10 yıl sonra yine asli unsuru olarak izleyicilere kavuşacak.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, İntercity İstanbulpark yönetiminin girişimleri ve ev sahipliğinde TOSFED’in koordinesinde yapılacak yarış ayrıca bu sene uzun zaman sonra ilk kez çekişmeli geçen sezonda da kritik bir noktada yapılacak.

Hatırlanacağı üzere geçen yıl soğuk hava ve taze asfaltta zorlu ama seyir zevki yüksek bir yarış yapılmış, İngiliz pilot Hamilton 5 Kasım 2020 tarihindeki yarışı 1.sırada tamamlayarak 7.şampiyonluğunu ilan etmişti. Böylelikle Lewis Hamilton 7 kez ile en çok şampiyon olan F1 sürücüsü Michael Schumacher'in rekoruna ortak olmuştu. Bu sene ise şu ana kadar Redbull’dan Verstappen lider durumda bulunuyor ve Hamilton ile kıyasıya bir rekabet durumundalar. İstanbul’a kadar işlerin daha da kızışmasını ve mücadelenin zirve yapmasını bekliyoruz.

Yine ayrıca geçen seneki soğuk hava aksine bu sene yaz çıkışı güzel bir sonbahar günü organizasyonun düzenlenmesi muhtemel. Ne diyelim emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Umarız bir daha iptaller, ertelemeler olmadan uzun süreli bir kontrat ile takvimin bu en keyifli pisti hak ettiği yeri şampiyona içerisinde alacaktır.

RAKAMLARLA FORMULA 1

• Formula 1TM yarışlarına 5 ayrı kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor.

• Yıllık yaklaşık 2 milyar izleyicisi bulunuyor.

• 200 ülkede ve 250’den fazla kanalda yayınlanıyor.

• Toplam 10 takım yarışlarda mücadele ediyor.

• Intercity İstanbul Park 2021 takviminin 16’ncı yarışı olacak.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Korhan Önder Arşivi