Merve Karadağ

Merve Karadağ

“HELİKOPTER EBEVEYN”

“HELİKOPTER EBEVEYN”

Merhaba bu hafta “Helikopter Ebeveyn” konusuna değinmek istiyorum.

Helikopter ebeveyn, çocuğunun dış etkenlerden zarar görmemesi için aşırı korumacı ebeveyn tutumudur. Ebeveyn, çocuğun bir sonraki adımını her daim düşünerek çocuğunun zarar görmesini engellediğini düşünmektedir. Aslında hayata eksilerle başlamasına neden olmaktadır.

Elbette hiçbir ebeveyn çocuklarının kötü bir durumla karşılaşmasını istemez. Farkında olmalıyız ki çocukların bu hayatın içinde yaşayabilmesi için problem çözme yetisine sahip olması gerekir. Kendi kararlarını almalarıyla birey olmayı, sakinleşmeyi öğrenerek süreci yönetmeyi, durumu anlamlandırıp hayatla ilişkilendirmeliler.

Ne kadar özen gösterirsek gösterelim çocuklarımızı her daim koruyamayız. Çocukları hayatın akışına bırakıp karşılaştıkları sorunlarla ilgili çözüm yolları aramalarına fırsat vermeliyiz.

Onların desteksiz aldıkları her bir öğreti, kıymetli birer kazanç olacaktır.

Tecrübelerini ceplerine alıp hayatlarına devam eden çocuklar, bir sonraki gelişim aşamalarını daha sağlıklı tamamlarlar.

Helikopter ebeveyn tutumu, ebeveynin kaygılarından ötürü gelmektedir. Bu noktada ebeveynin kaygıları için uzman desteği almasını öneririm.

Sevgilerimle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Merve Karadağ Arşivi