Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Bana Bir Kal Geldi Bu Aralar

Bana Bir Kal Geldi Bu Aralar

Bazen insana bir kal gelir ya, dimağın durur anlamazsın, yorumlayamazsın olup biteni, kavramaya çalışırsın hayatı, ama beceremezsin. 

Bu hafta tam da o moddayım affedin dostlar...

Deniz salyası sarmış Marmara'yı, sebebi insanın çevre kirliğine koşar adım gitmesi diyorlar, sonrası için önlemlerden alınacak tedbirlerden bahsedilmeden merak etmeyin şu yöntemle temizleyeceğiz beyanatlarını, ayakkabıyla bile girilmemeli, denilen Salda Gölü'ne kanalizasyon suyunun açıktan akıtılıyor olmasını anlamıyorum.

Tecavüzcüye tutuksuz yargılama verilirken, ona o sıfatı söyleyenin, 2 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını anlamıyorum.

 Profilimde yazdığı üzere, yoğunlaştığım, yoğunlaşmak istediğim alan olan, engelli sorunları, hakları ve yasaları iken. Bazı engelli maskesi takmış kişiliksizliklerin, nasılda devleti dolandırırım, nasılda kanunlardaki açıklardan faydalarım zihniyetiyle şeytanın aklına gelmeyen yeni formüller keşfettiklerini, gerçek hak sahiplerinin hak arama çabalarını, dahada zora sokmalarını anlamıyorum.

 Düğünümüzde, sünnetimizde baş köşeye koyduğumuz müzisyen abilerimiz ablalarımızın feryatlarının duyulmamasını bir çıkış yolunda onlara bulunamamasını anlamıyorum.

  Aman bu satırları yazıyorsan sen ya şucusun ya bucusun yaftası yapıştıranları, iktidarı sevmenin, yanlış bulduklarını söyleyememek anlamına gelmesini anlamıyorum.

 Pandemi sebebiyle, yoksulluğun arttığı böylesi bir dönemde, nedendir bilinmez yemeğini paylaşma yerine sosyal medyada yediğini paylaşma furyasındaki artışı anlamıyorum.

Ne Mutlu Türküm diyen her ferdin idolü ve ekolü olması gereken Atatürk'ümüze, hele ki İslam'ı, dini, imanı ad ederek, hakaret edebilenlerde, nasıl bir kafa yapısı anlamıyorum.

Bazı Tv kanallarının, ısrarla ve inatla mevzu her ne olursa olsun, adeta memleketin bilirkişisi tayin edilen, Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagehan Alçı'yı zorla gözümüze sokma çabasını anlamıyorum.

Sözde vatan sevdalılarının ülkemiz gündemlerini, Amerika'dan, Avrupa'dan youtube videoları ile yorumlamalarını, onu da aşıp, edebi cambazlıklarla şöyle yapın böyle davranına getirebilmelerini anlamıyorum.

Bir uyuşturucu baronunun, bir zamanlar WikiLeaks adlı internet sitesinin bile yapamadığı, etkinin "Arkası Yarın" kuşağını andıran videolarının, borsaya, dövize, altına, velhasıl ekonomiye bu derece etki etmesini, anlamıyorum.

Nihayetinde, aklımdan şüphe edercesine, daha çok şey var, anlamadığım.

Siyasi görüşünüzün gözlüğüyle, etiketlemeyin sitemlerimi lütfen. Takdir de, tenkit de değerlerimizin muhafazası için, size muhalif değilim, benim de tıpkı siz gibi tek derdim daha güzel, daha yaşanır bir Türkiye.

 

Dedim ya dostlar, bana bir kal geldi bu aralar.

Kalın Sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi