Sami Gediz

Sami Gediz

Murat Kurum’un heykelini dikelim

Murat Kurum’un heykelini dikelim

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın basın toplantısına katıldık. Başkan Altay, ara ara basın mensupları ile bir araya gelerek istişare toplantıları düzenliyor, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

Bu toplantıda gündemi tamamen Eski Sanayinin dönüşümüne ayırdığını söyledi. Ve dönüşümle ilgili önemli bilgiler verdi. Kaç tane dükkân olacağı, ne kadar bir alana yerleşeceği, sosyal tesis, alışveriş imkânı ve dini ibadetler için cami alanlarına kadar hepsini detaylı anlattı.

En önemli detay olarak üstüne basa basa söylediği ise yaklaşık 2 bin küsür dükkânın sadece 300 adedinin eski mülk sahibi olduğunu geri kalan tüm başvuruların kiracılardan ve ilk defa dükkân sahibi olacaklardan oluştuğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile TOKİ tarafından yapılacak Yeni Sanayi Dükkânlarına yeni sahipleri adeta kira öder gibi sahip olacak. Bu detayları duydukça sanayide gecesini gündüzüne katan, kar kış demeden çalışan kardeşlerimiz adına çok mutlu oldum.

Eski Sanayiyi de hiçbir zaman unutamayız. Anıları, hatıları var. Herkesin bir macerası vardır. Özellikle bu sanayide araç kullanırken çok dikkat ederim. Çünkü bu sanayi içerisinde trafik kuralları yok. Çok dikkat edeceksin. Bir de bu sanayi araba hurdalığı gibi. Her aracın çıkma parçasını muhakkak bulursunuz. Çayı, tostu lezzetlidir. Neyse mazileri bir kenara bırakıp devam edelim.

HEYKEL CHP İŞİ OLSA DA!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bir heykelini meydana dikip altına teşekkür etmemiz gerekiyor. Heykel CHP’nin işi diyenler olabilir. Ama Murat Kurum hak ediyor. Bakanlığa geldiği günden beri elini Konya’dan hiç çekmedi. Şu an şehirde yapılan dönüşümlerin hepsinde imzası ve büyük desteği var. Şehrimizin gelişimi ve yenilenmesi için elinden geleni yapıyor. Yeter ki proje olsun, bütçe ayarlanır diyor. Mevlana Çarşısı dönüşüm projesinde de yine Bakanlık desteğiyle çalışmalar hızlandı. Eski Konya Stadyum alanı da aynı şekilde Bakan Kurum’un destekleriyle ilerliyor. Konya’nın başına konmuş bir talih kuşu da diyebiliriz. Bu sözleri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.

Sadece Konya gibi algılanmasın. Türkiye’nin her noktasına yatırım noktasında çalışmalarına devam ediyor. Her şehre bizzat giderek yerinde inceleme yapıyor. İnşaat mühendisi olması da buna bir etken diye düşünüyorum. Deprem olan, afet olan her ilde yeniden inşa noktasında gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Elazığ’da, İzmir’de şahidiz.

TORKU, SURİYE’DE TAKLİT EDİLİYORMUŞ

Geçtiğimiz gün Pankobirlik Genel Başkanı ve TORKU Kurucusu Recep Konuk bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Taklitlerinden sakının. Taklit edilecek kadar iyi bir ürün yaptığımız için gururluyuz, malum taklitler aslını yüceltir ancak markamızın haklarını da korumak zorundayız” diyor.

Bu taklit ürünlerin Suriye’de üretildiğini öğrendim. Hukuki süreç başlatılmış. Ama bende bir Konya Milliyetçisi olarak bu durumdan açıkçası çok rahatsız olmadım. Konya’dan dünyaya açılan bir marka gerçekten kaliteliyse taklitleri çıkar. Belki de farklı ülkelerde de farklı ürünlerimizin taklitleri yapılıyordur. Biz sağlıklı, kaliteli ürünler yapmaya devam edelim, varsın taklit etsinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi