Sami Gediz

Sami Gediz

Güzellik Merkezleri denetlenmeli

Güzellik Merkezleri denetlenmeli

Son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi Güzellik Merkezi. Biraz paran varsa, güzel bir ofis yapıp, 2-3 cihazla çalışmaya başlıyorsun. Peki, bu güzellik merkezleri denetleniyor mu? Birçok vatandaş bu merkezlere sorgulamadan gidiyor. Bu merkez gerçekten işin ehli kişilerden mi oluşuyor? Kadrosuna aldığı kişiler bu işi biliyor mu? Diye sorgulamıyorlar.

Yani detaylarından çok anlamıyorum ama mesela iğneli işlemler falan çok hassas konular. Bunun gibi detaylı ve sağlığı riske atıcı işlemleri yapan merkezlerin bunları yapmaya izni var mı? Denetlenmesi gerekiyor dediğim konulardan birisi de bu aslında.

Ülkemizde ne yazık ki birçok meslek alanında eğitim almadan ofis veya merkez açabiliyor. Bu mesleklerde kendisini geliştirmiş kişiler ise bu duruma haklı olarak isyan ediyorlar. Esnaf odaları ve ticaret odaları bünyesinde bu tür konularda denetim mekanizması oluşturulup sıkı bir denetim gerçekleştirilmelidir.

HUĞLU Dünyaya silah satıyor

Yanı başımızda, Beyşehirimizde Huğlu ve Üzümlü’de üretilen silahlar tüm dünyaya ihraç ediliyor. Dünyanın birçok ülkesinde tanınan bu iki mahallemiz gurur kaynağımız diyebilirim. Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Akış ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız bir an olsun bu üretim merkezlerini yalnız bırakmıyorlar.

Yılda yaklaşık 500 bin av tüfeği ve 150 Milyon dolar civarında ihracat gerçekleştiriliyor. Bu bölge gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık beyin çalışmalarına da şahidiz. Devletin destekleriyle bu bölgemiz daha güzel yerlere gelecek. 2017 yılında 55 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silah üreticilerimiz, savunma sanayi çalışmalarında da yer alıyor. Konya’nın bir değerini daha sizlere aktarayım istedim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi