Sami Gediz

Sami Gediz

Konya’nın özel timi

Konya’nın özel timi

Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta noktasında başarılı bir ivme yakaladı. Zabıta timi, Tahir Akyürek Başkan’dan bugüne kadar hızlı bir ivme yakalayarak yoluna devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yavuz Kızılaslan idaresinde tüm Konya’ya hakimler.

Uğur İbrahim Altay Başkan da bu birime önem veriyor. Şehrin her noktasında bulunan zabıtalar, aslında şehrin gözü kulağı konumunda. Uğur Başkan’ın bu ekipler sayesinde şehrin her noktasından haberi oluyor.

Bir de Zabıta Daire Başkanının özel timi var. Usulsüz şekilde çalışanların korkulu rüyası olan bu ekip önemli işler başarıyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesinin özel timi olan Sivil Zabıta Ekiplerinden bahsediyorum. Yaklaşık 20 kişilik bir ekip. Şehrin huzuru için gece gündüz koşturuyorlar.

Bir büyük arabaları var. İçerisinde yaklaşık 12 kişilik bir ekip, seyyar satıcılara göz açtırmıyor. Dilenciler bu ekibi görünce kaçacak yer arıyor. Usulsüz şekilde yapılanmayı, imarsız yapıları tahliye ve yıkım noktasında da bu ekipler önemli rol alıyor. Hem usulsüz kaçak yapı yapacaksın hemde yıktırmamak için direneceksin öyle mi? Bu ekipler direnenleri ikna ediyorlar. Sonrasında yıkımlar gerçekleşiyor. Hepsi babayiğit, “Arka Sokaklar’ın Rıza Babası” gibiler. Allah hepsine güç kuvvet versin.

SELÇUKLU YİNE ÇOK GÜZEL

Geçtiğimiz gün Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan eğitim ve kültür yatırımlarını ve yeni dönem projelerini düzenlenen tanıtım programı ile Ahmet Pekyatırmacı Başkan’dan dinledik. Selçuklu yatırım ve projelerde yine ön planda olmaya devam ediyor. Çocuklar, gençler ve hayaller çok güzeldi. İyi insan olmak felsefesi program boyunca hep ön plana çıkarıldı. Programın sonunda da yılın iyi insanı, gönül insanı Lokman Amcaya verildi. Her gün sabah evden çorbaları hazırlayıp hastane önlerinde ücretsiz dağıtan Lokman amca bu işi Allah rızası için yaptığını söyledi. Yazarak anlatamam ama izlerken tüylerim diken diken oldu. Bu tür iyilikleri teşvik etmek çok güzel bir şey. Selçuklu Belediyesi Basın Müdürü Zafer Şahin ve ekibini özellikle tebrik ediyorum. Harika bir program çıkardılar. Dünyada her zaman iyiler kazanacak.

 PATATES KRALLIĞIMIZI İLAN ETTİK

Konya’nın Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinin tam ortasına kurulan, içerisinde hem Seydişehir hem Beyşehir’den işçilerin çalıştığı Türkiye’nin en büyük patates fabrikasını gezdik. Torku Seydibey Tesislerinden bahsediyorum. Fabrikaya gitmeden önce başka bir bölgede durduk. Bir dağ vardı görünürde. Dağı delip içerisine bölümler yapmışlar. Burası patates için hazırlanmış soğuk hava depolarıymış. Muhteşem bir depo diyebilirim. Tonlarca patates içeride ayrı ayrı bölümlere yerleştirilmiş. Burayı gezdikten sonra fabrikaya geçtik. Devasa tesisleri görünce şehrimiz adına gurur duydum. Mc Donald’s gibi gıda devlerinin bile patatesini tedarik etmek mutluluk verici. Recep Konuk bu fabrikayı 2009 yılında kurdu. O günden bu güne kadar tıkır tıkır çalışıyor. Çiftçimize de önemli bir gelir kaynağı olmuş. Patates üretimi bu fabrikanın kurulmasından sonra artmış.

Aslında meyve suyu fabrikalarını da merak ediyorum. Özellikle Torku’nun üzüm ve elma suyunu deneyin. Gerçek meyve suyu lezzetini bu ürünleri tadınca anlayacaksınız. Şehrimizde üretilen her markamız başımızın tacıdır. Her zaman desteklemeye devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi