Sami Gediz

Sami Gediz

Biraz sakin olun!

Biraz sakin olun!

Konumuz trafik. Türkiye’nin trafik ve yol grafiğine baktığımız zaman en rahat şehirlerden birisinin Konya olduğunu çok rahat görebiliriz. Fakat şoförlerimizde bir sıkıntı var. Araç kullanmayı hâlâ öğrenememiş çok sayıda kişi trafiğe çıkıyor ve adeta bir canavara dönüşebiliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bile trafik kazası haberlerinin gelmesi aslında buna güzel bir örnek. Kısıtlamanın olduğu günler nasıl olsa trafik boş diyerek daha dikkatsiz araç kullanıldığını söyleyeyim. Bunu trafikte bizzat yaşadım ve gördüm. Kırmızı ışıkta geçmeler, dikkatsiz sollamalar bu dönemde daha fazla yaşanıyor.

Nereye acelen var, nereye yetişmeye çalışıyorsun ki 80 km hızla giden bir araca ısrarla selektör yaparak geçmeye çalışıyorsun? Kısıtlama zamanları Allah polise sabır versin. Nelerle karşılaşıyorlar, duysanız kafayı yersiniz…

Polislere söylenen sözlerin birçoğunu şahsen ben olsam kaldıramam ama polislerimiz sabırla, kibarca tavırlarını sürdürmeyi başarıyorlar. Bu noktada tüm emniyet teşkilatına süreci güzel bir şekilde yönettikleri için teşekkür ederiz.

ÜNİVERSİTELER KALİTESİZLEŞTİ Mİ?

Evet, üniversiteler kalitesizleşti. Artık üniversite okumanın da bir anlamı kalmadı arkadaşlar. Daha önceki yıllarda üniversite diploması bir işe yarıyordu. Artık bir işe yaramıyor. Bunu açıkça ifade ediyorum çünkü gerçekler var.

Üniversitelerin sayısını artırdık, artırdıkça da kalite düştü. Mezun sayısı fazlalaştı. Tabi bu kadar mezuna atama yapmak, iş bulmakta imkansız hale geldi. Şu an piyasada onbinlerce belki daha fazla diplomalı işsiz var.

Bunun için bir reform yapılmalı diye düşünüyorum. Her meslekten her yıl binlerce mezun vermek bir başarı değil. Eşe dosta kadro açmak için kullanılan yerler olmamalı üniversiteler. Bilimin yuvası olmalı. Gerçekten kayda değer gelişmeler yaşanmalı ki, biz de gururla bunları yazmalıyız. Fakat üniversitelerden bu anlamda bir gelişme görmüyoruz, aksine olumsuz haberlere rastlıyoruz. Öğrencilerde bir şey öğrenme derdinde değil, okul bitse de diplomayı alıp gitsek hesabı yapıyorlar. Bu kafalar değişmedikçe çok bir şey beklemiyoruz zaten. Temennimiz bir an önce bir şeylerin değişmesi…

GÜNDEMDE WHATSAPP VAR!

Günümüzün en popüler haberleşme ağı Whatsapp son dönemde bilgileri Facebook’a aktaracağını duyurmasının ardından bir anda eleştiri yağmuruna tutuldu. Birçoğumuz bu uygulamayı telefonumuzdan kaldırdık. Niye, çünkü güvenliğimizi tehdit ediyor diye düşündük.

Arkadaşlar teknoloji artık kolumuza kadar girdi. Bir saat bile istediğini anında yapıyor. Bu kadar dijitalleşmenin tabi ki bir bedeli olacak. Bilgilerimiz zaten ellerinde. İstediklerini yapabilirler. Bankalar, GSM firmaları zaten bilgilerimizi belli ücret karşılığında satıyorlar. Google’da bir ürün aradığında tüm platformlarda bu tür ürünlerin reklamları karşımıza çıkıyor.

Şimdi başka bir uygulamaya geçtiğimizi düşünelim. Mesajlaşmamızı oradan sürdürelim. Konuştuklarımız onlarda gizli mi kalacak? Buna da hiç inanmıyorum. O yüzden bu tür yerlerde ne konuştuğuna dikkat edeceksin. Görüşmelerini face to face yani yüzyüze yapacaksın. O zaman kimse güvenliğini ihlal edemez. Görüşmek üzere herkese sevgiler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi