Sami Gediz

Sami Gediz

İçi boş gündemler yazdım

İçi boş gündemler yazdım

Aylardan şubat… Biz yine pazartesi sendromu yaşamadan işe güce devam ediyoruz. Hayat hep mücadeleyle geçiyor. Telâşeler bitmiyor. Ertelediğimiz her şey için ileride pişman olacağımızı da biliyoruz. Telâşeler bitmez o yüzden ertelemeyin. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın.

Hayattaki en büyük hatanız?

BBN muhabirimiz Ayşegül, sokak röportajına çıkmış ve mikrofonu uzattığı kişilere, “Hayatta yaptığınız en büyük hata nedir?” diye soruyor. Herkesin farklı bir dünyası var. Kimi arsayı sattığım için çok pişmanım diyor, kimisi insanlara güvenmek diyor. Kimi eşinden ayrıldığına pişman… Hatalar sıralanıyor. Hayatta her zaman hata yapabiliriz, bu hatalar telafi edilebilir olmalı…

Eşinizi aldattınız mı?

Bir diğer soru da “eşinizi hiç aldattınız mı?” şeklinde olmuş. Bu soruya evet aldattım diyecek bir kişi bile çıkmaz diyordum ama sadece bir kişi çıktı. O da “karşılıklı birbirimizi aldattık” dedi. Son dönemde aldatmalar, boşanmalar hızla artarken bununla ilgili yani aile yapısıyla ilgili hiçbir programın yapılmaması çok acı. Çünkü bu entrikalar genellikle dizilerde yer buluyor. Dizi senaryolarında geçen aldatmalar, ikili oyunlar, hayat karartıcı darbeleri izliyoruz. Fakat tartışma programlarında bu tür konular hiç anılmıyor. Varsa yoksa siyaset konuşuluyor. Bence aile yapısı konusunda da tartışma programları yapılmalı.

Gıda fiyatları bir an önce düşürülmeli

Son günlerdeki gündemlerimizden birisi de gıda fiyatlarındaki artış… Zor günler geçiren insanlık, bir de fiyatların pahalılığından yakınıyor. Hayat pahalanıyor. Zam artışları da dengeli bir şekilde ilerlemiyor. Bu konuda stokçuluk yapanlar yüzünden fiyatların yükseldiği dile getiriliyor.

Yer saati kapatılmış

Geçtiğimiz gün Zafer’deki yer saatinin kaldırıldığını sosyal medyadan gördüm. Yıllar önce 90 bin lira harcanarak yapılmış, şehre en ufak katkısı olmamış bu yer saatinin kapatılması benim için açıkçası pek bir şey ifade etmedi. Sonuçta yıllar önce buna harcanan paraya acırım. Bunun gibi şeyler için paralar boşa harcanmamalı.

Şemsiye kaldırılmalı

Alaaddin Tepesinde bulunan şemsiyeyi de belediyemiz bir an önce değiştirmeli ya da tamamen yerinden kaldırmalı diye düşünüyorum. Şehre görüntü kirliliğinden başka bir şey katmıyor. Sosyal medyada ara ara dalga malzemesi haline getiriliyor.

Partilerin gençlik kolları pasif!

Partilerin gençlik kollarını çok pasif buluyorum. Bunu yazdığım için gençlik kollarında görevli arkadaşlar belki bana kızabilirler. Fakat gençlik diyoruz. Beklenti haliyle yüksek oluyor. Gençlik kolları kadrolarında bulunmak bana göre sadece siyaset olmamalıdır. Gençliğin sorunları çalıştayları, eğitimle ilgili çalışmalar, projeler, sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok konuda aktif bir şekilde çalışmalar bekliyoruz. Medyayı kullanma konusunda da pasifler. Yaptıkları bir şeyin duyurusunu dahi yapamıyorlar. Eleştiriye kapalı bir hal içindeler. Oysa ki bu ülkenin geleceği olan gençlik elini taşın altına koymalı ve daha bilinçli işlere imza atmalı diye düşünüyorum. Farkındaysanız parti ismi vermiyorum. Bu söylediklerim bütün siyasi partilerin gençlik kollarına yönelik… Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir…

Twitter tek başına dünyaya meydan okuyor

Sosyal Medya Platformu Twitter’ın cesaretini tebrik etmek gerekiyor. Dünyaya meydan okuyor. Önce ABD Başkanı Trump’ın twitlerini engellemişti, sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun twitine nefret söylemi gibi ibareler ekledi. Yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın twitlerine de bir şeyler yaparsa şaşırmayız. Temsilcilik açması için yaptırımlar gündemdeyken onları bile umursamaz tavır içinde yoluna devam ediyor. Biz Twitter’a kızıyoruz ama halen tepkimizi de yine twitter üzerinden sürdürüyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi