Sami Gediz

Sami Gediz

Zabıta atlarımız nerede?

Zabıta atlarımız nerede?

2017 yılında “Türkiye'nin ilk 'Atlı Zabıta Birliği' Konya'da göreve başladı” başlığı ile bu haberi vermiştik.

Hollanda’dan getirilen ve uzun boylarıyla dikkat çeken 'Friesian' cinsi 4 attan oluşan zabıta birliği, devriye görevine başladığı o yıl büyük ilgi görmüştü. Özel eğitimli bu atlar şehirde büyük beğeni kazandı. Tabi bazı kesimlerin tepkisini de çekmişti…

Peki şimdi o güzelim atlar nerede? O kadar para harcayarak bu atları getirdik. Haberlerimizi yaptırdık, sonra bu atlarla işimiz kalmadı diyerek geri mi gönderdik? Yoksa sattık mı bu atları? Sahi bu atlara ne oldu? Sonuçta kesip sucuk yapacak değiliz.

4 atın isimleri bile vardı. Meke, Göksu, Apa ve Loras. Ayrıca 2 antrenör ve 2 binicisi vardı? Hepsine ne oldu? İyi insanlar iyi atlara binip gittiler mi yoksa?

YENİ YILA ZAMLARLA UYANDIK

Her yıl 2 defa ödenen Motorlu taşıtlar vergisine yüzde 9.11 zam geldi. Elektriğe yüzde 6, doğalgaza yüzde 1 zam geldi. Emlak vergisine yüzde 4.55 zam geldi. 1 yıllık pasaport 332 TL, ehliyet harcı 820 TL oldu. Trafik cezalarına zam geldi. Anlayacağınız yeni yıla zamlarla uyandık. Şu zorlu günlerde Allah zor durumda olanların yardımcısı olsun.

DEVLETİN HER KADEMESİ SOKAKLARDAYDI

Bu yıl diğer yıllara oranla devletin her kademesi sokaklardaydı. İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil de Konya’da Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından kontrol noktalarını ziyaret etti. Polislerle bir süre sohbet etti. Perşembe akşamı yasağın başladığı saatten itibaren Konya Emniyeti teyakkuzdaydı. Kuş uçurtmadılar. Herkes sıcacık evinde yeni yılı beklerken sokaklarda bizim huzur ve güvenliğimizi bekleyen tüm Emniyet ve Jandarma teşkilatına teşekkür ederiz.  Sağlıkçılarımızda yine yılbaşına görevi başında girenlerdi. Hastanede şifa bekleyen hastalarımıza müdahale için gözlerini kırpmadan çalışmaya devam ettiler. Kendilerine minnettarız.

2020’DE EN ÇOK ALTIN KAZANDIRDI

Yatırımcılar, geçen yıl borsa, dolar, euro ve altın gibi başlıca yatırım araçlarından kazanç elde ederken, en fazla getiriyi yüzde 55,91 ile altın sağladı.

Geçen yıllara oranla 2020 yılında borsaya ilgi bir hayli arttı. Borsa İstanbul'da geçen yıl en çok yükselen hisse senedi yüzde 851,88 ile Gübre Fabrikaları olurken, bunu yüzde 553,83 artışla Kartonsan, yüzde 338,57 kazançla da İş Yatırım Menkul Değerler izledi. Geçen yıl en çok değer kaybeden hisse ise yüzde 21,59 ile TAV Havalimanları olarak belirlendi. Bunu yüzde 14,83'lük kayıpla Tüpraş ve yüzde 14,55'lik düşüşle de Akbank hisseleri takip etti.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı geçen yıl yüzde 55,91 artışla 454 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 55,29 yükselişle 3 bin 11 lira oldu.

 

Serbest piyasada Euro ve Dolar 2020'yi kazançla kapattı. Geçen yılın sonunda doların satış fiyatı yüzde 24,89 yükselişle 7,4310 liraya, avronun satış fiyatı ise yüzde 36,49 artışla 9,1200 liraya ulaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi