Sami Gediz

Sami Gediz

TRUMP BİLE KORONA OLDUYSA…

TRUMP BİLE KORONA OLDUYSA…

Yaklaşık 5 ay önce başladığım BBN Medya Grupta artık köşe yazılarımla da sizlerle olacağım. Zaman su misali akıp giderken, bizler de bu zamana ayak uydurmanın telaşıyla mücadeleye devam ediyoruz.

Kovid süreci hepimizin psikolojisini alt üst etti, bir çoğumuzun hayatında farklı izler bıraktı. Artık birini görmediğimiz zaman “acaba Kovid mi oldu?” düşüncesi hemen aklımıza geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında Konya Valimiz Vahdettin Özkan neden yok derken Valilikten bir arkadaşımın uyarısıyla fark edebildim. Ayrıca maske de tanınma oranını düşürüyor. Vali bey ile ilgili aklımda soru işaretleri oluşmuşken, arkadaşın beni aydınlatarak Vali beyi fotoğrafta göstermesi bir nebze içimizi rahatlattı. Şükür sağlığı yerinde dedim.

En son ABD Başkanı Trump ve First Lady’nin Korona testinin pozitif çıkmasıyla birlikte bu hastalığa demek ki herkes yakalanabilir izlenimi bende oluştu. Çünkü en çok korunan liderler arasındaydı Trump. Belki de bir oyunun parçasının içerisine düştü. Günümüzde bu tür oyunları sık görmeye başladık, yabancılık çekmiyoruz. Dünya şekil değiştirmeye devam ettikçe bu tür şeylere hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine şehrimize müjdelerle geldi. Birçok yatırımın temeli ve açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan’ın Konya sevgisi gerçekten bambaşka. Şehrimize geldiği andan itibaren az çok ifadelerinden konuşmalarından bunu anlayabiliyoruz. A kadrosunda yer alan İbrahim Kalın, Fahrettin Altun gibi isimlerinde beraberinde şehrimize gelmesi önemliydi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu’nun İbrahim Kalın ile uzun sohbeti de gözümüzden kaçmadı. Cumhurbaşkanımız şehrimizden memnun bir şekilde ayrıldı. Bakanlar Murat Kurum ve Fahrettin Koca da şehrimiz için çok değerli. Yatırımlarda çok emekleri var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk ve Teknik Direktör İsmail Kartal’ı kabul etmesi de önemli bir detay. Teknik direktörümüzü çok heyecanlı gördüm. Camide bile Erdoğan’ın yanından ayrılmadı. Eski bir muhabbetleri var ki bu kadar yakın diye düşünmeden de edemedim. Konyaspor’un geleceği için de bu kabul, umarım moral motivasyon anlamında etki eder.

Kavaf Holding yatırımı olan BBN Türk TV, “Anadolu’nun ulusala açılan yüzü” olarak yayın hayatına başladı. Şimdiye kadar Anadolu’nun farklı şehirlerinden ulusala çıkan TV Kanalları olmuştu fakat Konya’dan bir ilki gerçekleştiren Mustafa Kavaf Bey’i tebrik etmek gerekiyor. Konya’yı hakir gören, her olumsuzlukta Konya’yı şişiren İstanbul kanallarına bir rakip çıktı. Bunun Konya’dan çıkması çok önemli bir detay...

Genellikle haber ağırlıklı yayınlar bulacağınız BBN Türk TV’de sağlıktan ekonomiye, spordan gündem konularına kadar birçok program ve önemli konuklar sizlerle buluşacak. İstanbul ve Ankara stüdyolarından gerçekleşecek programlar gündeme de ışık tutacak.

Biraz da ekonomiye değinmek istiyorum. Çevremizde görüştüğümüz iş dünyası temsilcilerinin kötü senaryolarını dinlemekten yoruldum diyebilirim. Böyle bir ortamda tabi ki her şeyi güllük gülistanlık olarak bekleyemeyiz ama umut verici, pozitif şeyler duymaya hasret kaldık. Paranın bir değeri kalmadı. Gün geçtikçe eriyor. Hayat pahalılaşırken, her şeye zam gelirken gelirlerin aynı seviyede kalması birçok kişiyi ve sektörü darboğaza sürükledi.

Medikalciler kamu ve üniversite hastanelerindeki birikmiş alacaklarının hızlı bir şekilde ödenmesini istiyor. Koronavirüs salgını döneminde ihtiyaçların karşılanması için ellerinden geleni yapan sektör temsilcileri, nakit sıkıntısı yaşadıklarını geçtiğimiz günlerde dile getirdi. Bu gibi sorunların hızla çözülmesi gerekiyor. Daha anlatacaklarım var ama bugünlük bu kadar yeterli. Görüşmek üzere...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gediz Arşivi