Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bir Başkanın Vebali Bilmesi

Bir Başkanın Vebali Bilmesi

Haftanın ilk yazısında ana temamız VEBAL olacak.

Bu nedenle hemen örnekleri ile yazı konularımıza başlayalım.

 

BİSİKLET YOLU SİSTEMİ OTURMADI...

Bir okunumuz aynı zamanda Konya’nın en güçlü STK’larının birinde yıllarca çalışan bir dostumuz CİMER’e yazdıklarını bizimle paylaşıyor dahası yazdığı konuyu fotoğraflar ile güçlendirmeye çalışıyordu;

“Konya ili Selçuklu ilçesi, Dr. Halil Ürün Caddesi, Sultan Caddesi kavşağı BP Petrol çıkışı trafik lambalarında gizli gizli trafik cezaları yazılmaktadır. Yazan polisler bilbord arkasına gizlenmektedir. Defalarca ceza yedim ve neden biliyorum.
Gelen evraklarda, yazılan cezanın maddesi “47/1-C Trafik İşaretlerine Uymama Cezası” kırmızı ışıkta geçmedik, yanlış park yapmadık yıllardır bunu düşündüm ama çözemedim. EDS kamerası olmasına rağmen ceza makbuzlarında görüntü yoktu.

Emniyet şeridi olduğunu düşündük araştırdık ki Konya'mızda emniyet şeridi uygulaması yok. Daha önceki yıllarda art niyetli devletin verdiği yetkiyi kötüye kullanan fahri müfettişlerden biri yine bize takıldı zannettim. Fahri müfettiş olayı da hükümetimize çok oy kaybettiriyor bu kanunun da iptal edilmesi halk adına yararlı olacaktır. Çünkü insanın olduğu yerde suiistimal olur, haksızlık olur. Ve fahri müfettişlerin sorumluluğu yok. Bu görevi sorumluluğu olan polislerimiz bile zaman zaman art niyetli kullanıyorsa, hiç sorumluluğu olmayan fahri müfettiş neler yapmaz değil mi?
Bir gün trafik polisi yine sinsi sinsi ceza yazıyordu. Durdum aracının içinde oturan polis memuruna konuyu sordum. ‘Burası bisiklet yolu ihlal olduğu için ceza yazılır’ dedi.

‘Bisiklet yolu neresi, hangi işaret var, hangi yol boyaması ve yol işaretleri var’ diye sordum. Cevap veremedi!
Böyle bir uygulamaya izin veren amirler, orada görev yapan polis memurlarının bir tanesinin Allah korkusu yok mu? Bunlar içinde bulunduğumuz şu pandemi günlerinde halkın canı ile uğraştığı dönemlerde, vatandaşın maddiyatla mücadele verdiği günlerde hangi hakla bu usulsüz uygulamaya devam ederler.
Burada görevli arkadaşlar, uyarı işareti olmadığı, yerde bisiklet yolu işasretleri ve mavi boyası olmadığı halde biz haksız yere ceza yazıyoruz diye neden amirlerine ifade etmiyor?

Burada görev yapan arkadaşlar arasında, Allah'tan korkan bir tane polis memuru yoksa kalmadı mı? Veya polis memurları amirlerini uyarıyor, amirleri dikkate almıyor mu?
BP petrolden ana yola çıkan araçlar mecburen bisiklet yolu denilen lanetli olan sağ şerite girmek zorundalar. Fotoğrafta da detaylı görüntüler var. 

 

Bir Başkanın Vebali Bilmesi

 

Bir Başkanın Vebali Bilmesi

 

Bir Başkanın Vebali Bilmesi

 

Petrolden çıkar çıkmaz araçların orta şeride girmeleri zaten imkansız olduğu için, her araç bu usulsüz cezaya girmek zorunda kalmaktadır.
Emniyet teşkilatı içinde geçmişte haksız EDS, TEDES uygulamaları ile devletimize hükümetimize insanları küstüren ve mahkemelerce kanıtlanan davaları hepimiz biliyoruz.

Burada bu emiri veren amirler hakkında hüsnü zanda bulunmak istemiyorum ama bir benzeri uygulama mı uygulanıyor.
Bunu merak ediyorum.

Müslüman idarecilerin olduğu, Müslüman bir ülkede böyle iğrenç uygulamaların olması düşündürücü. Bu işin vebalini de düşünmek lazım.”

.........

Diyordu okurumuz. Biz de aldığımız vebal üzerine konuyu sizlerle paylaşarak durumu yetkililere iletiyoruz.

*******

BÜYÜKŞEHİR ZABITAYA TEŞEKKÜR EDERİZ

Geçtiğimiz hafta sonu pazar günü sokağa çıkmanın yasak olduğu günde bile MAR-SAN Sanayi sitesinin önünde dilencinin dilendiğini söylemiş ve bunun fotoğrafını da bu köşemize koymuştuk. İşte geçen hafta cumartesi günü yine sokağa çıkma yasağı vardı. Biz de tam o aynı noktada kırmızı ışıkta beklerken aynı dilencinin dilendiğini gördük. Ama artık fotoğrafını çekip aynı konuyu dile getirmenin bir anlamı yoktu.

İşte tam da bunları beynimizden hızla geçirirken araçların arasından koşarak hızla bize doğru gelen bir üniformalı arkadaş dikkatimi çekti. “Hayırdır ne oluyor?” demeye kalmadan bu arkadaş geldi ve dilenciyi suçüstü yakaladı. Sonra fark ettim ki ileride Büyükşehir Belediyesi Zabıta aracı vardı ve bu dilenci için gelmişlerdi.

Büyükşehir Belediyesine ve çalışanlarına duyarlılıkları için teşekkür ederiz.

Ha biz yine biliyoruz ki zabıtanın da yapacağı işlem bir yere kadar. Çünkü ortadaki yasa belli. Bunu dilenenler vicdan sömürü yapanlar sizden bizden daha iyi biliyorlar zaten.

Aynı adam haftaya aynı yerde yine dilenecektir.

İşteee bugün yazımızda ilk satırdan bu yana vebal diyoruz yaa. Konu vebal işi.

Bu vebal siyasilerindir.

Dilenci deyip geçmeyeceksiniz yağmurun karın altında 5 yaşındaki kız çocuğunu erkek evladını 20 yaşında kucağındaki çocuğu ile kadını dilendirenler gerçekten ihtiyaç sahibi masum insanlar değil birer çetenin elamanlarıdır.

Onun için siyasiler bu insanların vebalinden kurtulmak istiyorlarsa bu dilencilik işine daha ciddi ve caydırıcı maddeler eklemek zorundadırlar. 

*******

KONYA HAVAALANINA GELEN CORONALI TURİST YOK

Cuma akşamından sonra özellikle sosyal medyada, iddiaya göre bir radyo haberinde ve whatsapp gruplarında “Konya hava limanında İtalya’dan gelen 4 kişide yeni tip coronaya rastlanmış karantinaya alınmışlar”.... iddiaları idi. Biz de cuma günü bu işin en başındaki isimlere konuyu direkt sorduk. Böyle bir şey asla yoktu. O gün yurt dışından Konya’ya gelen uçak bile yoktu.

Benim bildiğim bir şey var. En tehlikeli şey aslı olmayan şehir efsaneleridir. Aman özellikle böyle dönemlerde bu efsanelere dikkat.

*******

BAŞKAN KILCA’NIN TEK CÜMLESİ YETİYORDU

Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca hafta içerisinde BBN TÜRK TV’nin canlı yayın konuğu idi. Program sonrası Sayın Başkan ile yine özel ve samimi sohbet etme imkanı bulduk. Sayın Kılca’yı Tahir Bey’in A takımında olmasına rağmen gözlerden ırak titiz ve sıkı çalışması duruşu ile tanır bilirdik. Taaa o dönemlerden kendisine büyük saygımız vardı.

Karatay Belediye Başkanlığı Hasan Başkan’ın siyasi ortamlarda yaptığı bürokratik başarılı eksiksiz hatta kusursuz çalışmalarının bir finali idi.

Hasan Başkan, Karatay’da yapılanları ve bundan sonra yapılacak olanları şimdilik yazılmaması kaydı şartı ile samimi bir şekilde bizimle paylaştı. Dahası yüreğini açıyordu.

Ama o sohbetin bende kalan en önemli cümlesi neydi biliyor musunuz?

Başkanın Karatay için Konya için yapmaya çalıştıkları sonunda fani dünya için bir çalışma idi.

Ama Başkan diyordu ki “Göreve geldiğim ilk günden bu yana tüm arkadaşlara hep söylediğim bir şey var. Bütün Karataylıların vebali bizde. Eğer yanlış ya da eksik bir şey yaparsanız tüm Karataylılar ile tek tek helalleşmemiz gerekir. Bunu da yapamayacağımıza göre vebal altından kalmamayız”...

............

İşte zaman zaman yazılarımızda işlemeye çalıştığımız en önemli konu bu. Bugün için en büyük tehlike insanımız hangi görevde nerede ne yaparsa yapsın vebali unutmamızda. 

Biz de zaman zaman yazdığımız yazılar ile dostlarımızı üzüyoruz. Bunu yazmadan bilmiyor muyuz?

Ama okur bunu bize iletiyor ise yazmayarak görmezden gelerek bile bile o vebalin altına girmeyiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zenginlik ne malda ne de mülkte. Asıl zenginlik vicdan ve temiz bir kalpte.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Selçuklu Vezirhan Kavşağı’nda sokağa çıkma yasağında araç sürücüleri kırmızı ışıkta göz göre göre gaza basarak geçmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi