Uğur Özteke

Uğur Özteke

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

AK Parti 7. Olağan Kongresini biz de milyonlar gibi televizyon ekranlarından takip etmeye çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın salona girişinden son cümlesine kadar dikkatlice buraya kilitlenirken “oturma sırasında Cumhurbaşkanının hemen sağında kim oturuyordu?” sorulara kadar kendimizce bir şeyler görüp ajandamıza not alıyorduk.

Kongrenin tüm detaylarını sadece ekranlarda gazetelerde takip edeceksiniz.

Biz hızla yerel konulara girmeden, kongrenin Konya bölümüne bakalım.

Cumhurbaşkanı eşi Emine Hanım’la salona girmeden kendisini salonun dışında bekleyen partililere kısa bir hitapta bulundu. Bu esnada da orada toplanan partililerin açtıkları pankart ve dövizlerle nereden geldiklerini görüp tek tek o illere seslendi. Bu sesleniş sırasında Konya’nın olması ve Cumhurbaşkanının da Konya diye hitap etmesi Sayın Hasan Angı ve teşkilatlar için önemliydi.

******

UĞUR BAŞKAN’A TARİHİ GÖREV

Kongre öncesi Ankara’ya çağrılan ve kongre için yapılan çalışmalara en üst düzeyde katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay belki de AK Parti ve Konya penceresinden bir ilke imza atarak kongrede divan kurulunda yer aldı. Bu Konya için ve Uğur Başkan için çok büyük bir anlam taşıyordu.

 

 

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

 

 

USTA VE AKYÜREK

Cumhurbaşkanımızı dinlerken MKYK listesi basına veriliyordu. Ve bu listede de Sayın Leyla Şahin Usta ile Sayın Tahir Akyürek Konya’dan bu ana kademeye giriyordu. Bu da iki siyasetçimiz için olduğu kadar Konya için de onur verici bir durumdu.

******

KABİNEDE KİM OLABİLİR?

Bu konuda farklı duyumlarımız var. Ama Genel Merkezdeki dostlarımız kongre sonrası bize “O konulara girme. Akşam belli olur” dedikleri için görmezden geliyoruz. Ama yine bize fısıldanan cümle “MKYK’da olanlar kabinede yer alamayabilir”

............

Siz benim ne demek istediğimi anladınız sanırım.

******

ESNAF DEYİP GEÇMEYİN

Bir esnaf dostumuz yazıyor ve fotoğraflar gönderiyordu;     

“Merhaba Uğur abi ;
Ben ................işletme sahibi-ortağı. Aynı zamanda da iyi bir okurunum.

Abi aslında seninle şahsen tanışmıştık ama uzun zaman oldu hatırlamayabilirsin.
Velhasıl abi bugünkü yazını okurken bizim kanayan yaramız yıllardır süre gelen sorunumuz derdimiz olan konuya değinmişsin bu konuda tüm yetkililer ya çok çaresiz imkansız ya da ... ya da sı ne onu da bilemedim abi.

Çünkü o bölgenin ciddi yol ulaşımı ve çok büyük otopark sorunu var.

Bölgeye gelen müşteriler hatta bölgeye ziyarete gelen eşimiz dostumuz olsun kesinlikle gelmek istemiyor.

En önemlisi müşteri artık gelmiyor, gelecek uygun yol bulamıyor.

Bulsa bile aracını güvenli park edecek bir otopark bulamıyor.

Abi ticaret dönmüyor. Ticaretin olabilmesi için de hiç adım atılmıyor.

Abi YOL MEDENİYETTİR.

 

 

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

 

Yolu otoparkı olmayan bir çarşı nasıl var olur? Nasıl ticaret devam eder?
Abi durumu daha önceki yönetimlere sözlü olarak ilettik şimdi yönetimlere de ilettik ama hiç ciddiye alınmadı.

Dedim ya başta ya imkansız ya da çaresiz kalınıyor bu bölge için anlam veremiyoruz
Uğur abi bunu sana niye anlatmak istediğime gelirsek dediğim gibi çektiğin resmi görüp yazıyı okuyunca bize destek vermeni istedim biz konu da bir dilekçe yazmıştık.

3 gündür esnaflar olarak imza atıyoruz bunu seninle paylaşmak istedim.
Abi saygılar iyi çalışmalar diliyorum.”

 

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

 

Cumhurbaşkanı, Konyamız ve Esnaf

 

..............

Buradan bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

Bakın bugüne kadar Saray Çarşısı, Şeyh Şamil Merkez Çarşısı, Fatih Çarşısı, Bedesten, Kunduracılar, Sarraflar Çarşısı, Kapı Cami etrafındaki esnaflar olarak 3 günde 300’ün üzerinde imza toplamışlar.

Bilenler bilmeyenler için şunu söylemek zorundayım.

Bu şehrin tüm esnafı ticaretle uğraşan insanları Türkiye’nin örnek insanlarıdır.

Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Anlayan anlasın.   

Amma velakin Saray Çarşısı, Şeyh Şamil Merkez Çarşısı, Fatih Çarşısı, Bedesten, Kunduracılar, Sarraflar Çarşısı, Kapı Cami etrafındaki esnaflarının bir farklılığı vardır. Bu saydığımız bölgenin insanları Konya siyasetinin kaderinin belirlenmesinde çekirdek rolü oynarlar.

Gerçekten bu esnafların durumu perişan.

Perişanlıkları coronadan filan da değil.

Bu millet bu trafik sorunu ve sıkıntısı yüzünden asla ama asla buraya alış verişe gelmez.

Ben kendimden bahsedeyim.

Arabamı bırakacağım yer olmadığı için bırakın alış veriş yapmayı 40 yıllık dostlarıma selam vermek için bile buralara girmiyorum.

Haaaa bir şeyi daha söyleyeyim. Konya’nın Cumhuriyet tarihi ile birlikte kuruluşundan bu yana dededen babaya, oğuldan toruna kuşak kuşak bu bölgelerde ticaretlerini sürdüren insanlar ekonomik olarak da bana göre Konya’nın en kalbur üstü insanlarıdır.

Bu insanların içerisinde ekmek aş derdi olanlar olduğu gibi para hesabı yapmadan kuşaktan kuşağa devam eden işletmelerini devam ettirmenin onurunu yaşayan insanlar da vardır. Bu insanlar başka ticaretlerinden başka adreslerdeki dükkanlarından işletmelerinden zaten paralarını kazanıyorlar. Amma velakin artık eş dostları, tanıdıkları , ahbapları trafik sorunu yüzünden yani OTOPARK sorunu yüzünden buraya gelemiyor, yani bu esnaflarımız artık kendilerine selam verecek insan bulamıyorlar.

Bu konuda eğer yine haddimi aşmıyorsam özellikle bürokratlardan çok siyasiler bu işe bir an önce öncelik vermeliler diyorum.

******

STK PLATFORMUNA DA TEPKİ GELDİ

Bir okurumuz dostumuz abimiz geçenlerde Konya’da coronadan dolayı basını suçlayan STK Platformu için de uzun uzadıya bir şey yazmıştı.

İşte o yazının bir kısmı;

“Basını suçlayan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi şehrimizin mavi değil kırmızı olmasında suçlu olarak basını göstermiş. Kendi koltuklarına yapışmış bu insanlar Konya için ne yapmış? Düne kadar Covid 19 yokken basın önünde açıklamalardan başka Konya’ya bir çivi mi çakmışlar? O koltuğun hakkını vermiyorlar. Madem insanlık görevi şimdiye kadar bir esnaf ziyaret etmişler mi? Sayın Valimizle, Belediye Başkanlarıyla, Emniyet Müdürümüzle Konya’nın yararına olacak çarşıda pazarda denetimlere katılıp bir maske hediye etmişler mi? Konya esnafı sandalye masa yakıyor, çaycısı lokantacısı kafe işletmeleri sahibi ve çalışanları valilik önünde feryat ediyorlar. Konya Konya olalı esnaf böyle olmadı. Nedeni ise sivil toplum kuruluş Başkanlarının tuzu kuru yuvarlak kelimeler ile esnaf kardeşlerimizin sıkıntılarına çare olmamışlardır. Şimdi hayırlı bir iş yapın hem kendinize hem Konya’mıza o koltukta oturmaktansa görevinizden istifa edin. Hayırlı günler dilerim.”

.............

Yorum yine siz değerli okurlarımızın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kimse göründüğü kadar iyi, anlatıldığı kadar kötü değildir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağmur yağdığı zaman kaldırımlardaki ve yollardaki su birikintilerine gölcüklere bir son verebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi