Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Mavi Montlu Adam”

“Mavi Montlu Adam”

Hafta sonu olması nedeni ile bugün yine rahat bir yazı yazmak istiyorum. Ama bazı konularımız can sıkıcı olabilir. Ben yazayım vebal benden gitsin, siz istemezseniz o bölümleri okumadan atlayıverin. Olur mu?

SİZ BIRAKMAZSANIZ REİS SİZE BIRAKTIRACAK
Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yeni dönemde bazı yasaklar açıklandı. Bu yasaklar da ne yazık ki yine bizim tiryakileri oldukça derinden etkilemeye başladı. Sigara içenin AK Partilisi CHP lisi olmaz değil mi? Bizim millet de bu konuda bayağı bir içici. Özellikle tütün içiminde tablo ortada. Reis de bu işe net tavır koymak için sigara zamlarından yasaklara kadar her şeyi yapıyor. 
Ama gel gör ki bizim millete neyi yasaklarsan ona ilgi dahada artıyor.
İki gündür sigara tiryakileri ile yaptığımızsohbetlerde canlarının çok sıkkın olduğunu görüyoruz.
Biz esprili bir şekilde “Abi bunu bahane et bırakıver” dediğimiz zaman bile bize tepki veriyorlar. Ben kısa dönemde şunu anladım bizim milet sigarayı bırakmama adına ne kadar direnirse dirensin Reis, çaktırmadan biraz zamlarla “ceplerine dokunsun” diye biraz da yasaklarla “köşeye sıkışsınlar” diye sağdan soldan tiryakilere yüklenmeye başladı.
Şu anda yapılacak olan en iyi şey “yasakları bahane edip sigaradan kurtulmaktır” derim.  
*******
HASTALIK GELMEDEN TEDBİRİNİZİ ALIN
Sık sık korona zıkkımının artık odalarımıza kadar girdiğini yazıyoruz değil mi? Dün yine bazı hekimlerle sohbet ettik.
Mesela bir doktoromuz diyordu ki, “Biz şu anda sadece hasta olanları ve belirlenmiş vakaları takip ediyoruz. Oysa hasta olmadığını sanıp aramızda dolaşan çok sayıda vaka var. Onun için insanlar son deme gelmeden hastalık çok net bir şekilde hissedilmeden; burun akıntısı, geniz akıntısı ve ateş, öksürük gibi durumları yaşadığında derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmalılar.” 
Havaların serinlemesi ile grip miyiz korona mı olduk insanların kafası allak bullak olmaya başladı. Her ağzı burnu akan, ateşi olan korona olmayabilir ama bu hekim dostumuzun hatırlattığı gibi insanlar her türlü rahatsızlığa karşı daha tedbirli ve daha dikkatli yaklaşmalılar. 
Komşu Yunanistan’da olanları görüyorsunuz değil mi? Artık askeri alanlar pandemi ile mücadeleye dönüşmüş durumda ve hastanelerde yer kalmadığı için hastalar özellikle Kuzey Yunanistan’dan hastalar askeri uçaklarla taşınıyorlar. İlk dönemde bile biz bu hale gelmedik. “Avrupa.. Avrupa…” dediğimiz ülkeler hatta Amerika Birleşik Devletleri dediğimiz o güçlü olduklarını sanan ülkelerin halini üzülerek seyrettik. İnşallah o dönemleri yaşamadan, sağlık alanındaki etkin mücadelemizle 2021 yılının baharını özlemle beklemeye devam edeceğiz. 
******

AYASOFYA’NIN KEDİSİNDEN SONRA MEĞER KİLİSENİN DE KEDİSİ VARMIŞ
Hafta sonu yazısı dedik ya biraz sizi rahatlatacak yazılar yazalım istiyoruz. Ayasofya’nın ibadete açılması ile kedi Gli bir anda meşhur olmuştu. Hatta Ayasofya’ya giden pek çok ismin bu sevimli kedi ile selfie yaptığını bile görmüştük. Ve en son kedi Gli’nin ölümünü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurmuştu.

“Mavi Montlu Adam”


Bizim öyle güzel okullarımız var ki sayelerinde şehrin heryerinden haberdar oluyor, bilgi dağarcığımızı sürekli dolduruyoruz. İşte yine bir dost vesilesiyle bilgi sahibi oldum; Sille’deki ünlü Aya Elena Kilisesi’nin de bir kedisi varmış.

“Mavi Montlu Adam”

Bir kedisever olduğunu anladığımız okurumuz kilisedeki kedinin fotoğrafını gönderirken bir de ima yapıyordu, “Kilise olduğu için belki yazamazsın ama işte kilisenin kedisi bu” diyordu. Kimse kusura bakmayacak biz sözde değil özde iyi bir hayvansever olduğumuz için her hayvana, nerenin canlısı olduğuna bakmaksızın sahip çıkarız.
******
MAVİ MONTLU BAKAN
Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u daha belediye başkanı olmadığı dönemlerden bilir ve tanır hatta kendisine sürekli “mavi montlu bakan” derdi. Geçenlerde biz bunu konuşunca bir dostumuz yazar Ersoy Dede’nin “O Mavi Montlu Adam” diye sayın bakan için kaleme aldığı yazıyı gönderdi. 

“Mavi Montlu Adam”

Deprem ülkesi olan Türkiye’de Sayın Bakan Kurum’un afet dönemlerinde yaptıkları ortada. Allah kendisine güç kuvvet versin bu temposuyla çalıştıkça her kesimden ve her yerden böylesine destek alacağı ortada. Biz de Sayın Bakanı gururla takip etmekteyiz. Hele hele bugünlerde bu şehrin bir insan olarak kabinede üç Konyalı bakanın yer almasıyla ayrı bir gurur duymak bizim en doğal hakkımız olsa gerek.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Menfaat sandalyeye benzer: Başında taşırsan seni küçültür, ayağının altına alırsan yükseltir.


NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Danışma hizmetlerinde müşteri ya da danışana nazik ve güleryüzlü davranabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi