Uğur Özteke

Uğur Özteke

PARAMIZ OLMASA DA STANDARTIMIZ YÜKSEK

PARAMIZ OLMASA DA STANDARTIMIZ YÜKSEK

Haftanın ilk gününde yine sizlerin bizi uyarması ile araştırdığımız konulardan, bize ulaştırdığınız bilgilerden ve kendi gözlemlerimizden oluşan köşe yazımızla sizlerle birlikteyiz.

Yazı konularımıza geçmeden dünyanın ve insanlığın acı ve ölümlerle yaşadığı bu tarihi dönemde eğer hâlâ sağlıklı olarak nefes alabiliyorsak ne kadar şanslı olduğumuzu unutmayalım diyoruz. Sağlıklı olduktan sonrada “akıllı olalım” notunu düşüp konularımıza başlıyoruz.

KUNDURACILAR ESNAFI BİRAZ DAHA SABIR   

Bayram Büyükyazıcı isimli okurumuz bize yazmış;

“Devamlı yazılarını okuduğum ve bana göre Konya için çalışan Konya’ya hizmet eden sayın Uğur abim.

Senden bir ricam olacak; şehrin göbeğinde kalan eski Kunduracıların durumu da atıl vaziyette. Burayla ilgili de bir çalışma olacak mı acaba?

Bununla ilgili bir araştırma yaparsan sevinirim.

Daha doğrusu bu durumu da ilgililere iletirsen sevinirim. Allah yar ve yardımcın olsun, Allah’a emanet ol.”

.............

Evet Bayram Bey’in hem bu bölge esnafını hem de bu sanayi bölgesinin şehrin merkezinde kalması nedeni ile bir çok vatandaşımızı ilgilendiren konuyu biz de Büyükşehir belediyemizin en yetkili ismine ulaşarak sorduk.

Aldığımız cevap özetle şöyleydi;

“Kunduracılarun olduğu alan, Eski Sanayi ve Karatay sanayinin taşınmasının ardından bu bölge projelendirilerek ele alınacak.”

..........

Evet çünkü burası sanayi bölgesi.

İşi düşmeyen bilmez ama şehrin sanayi adına insanlarımızın en kısa yoldan kolayca sorunlarının çözüldüğü alan. Bölgenin kadersizliği bir dönem burası Konya’nın en ücra köşesi olarak bilinen Aydınlıkevler semtinin tam karşısında yani o günlere göre çooook uzak bir yerde idi. Bugün ise şehrin merkezinde olmasından bu durum kaynaklanıyor.

O günleri bilmeyenler bilemez.

Aydınlıkevler, Konya’nın en ücra köşesindeydi ve buraya ulaşmak çok zordu.

..........

Büyükşehir Belediyesinin bu pandemi döneminde ve ekonomik piyasalarda Eski Sanayi ve Karatay sanayiini taşıması bile çok büyük bir olay. Bu tarihi taşıma işi bittiken sonra demek ki sıra bizim gariban Kunduracılar esnafına gelecekmiş.

Allah bu günlerde tüm esnaflarımıza güç kuvvet ve dayanma gücü versin. 

******

SAYIN VEKİL SELMAN ÖZBOYACI’YI

TAKİP EDİYOR MUSUNUZ?

Şahsen biz yaklaşık bir yıldır BBN HABER ve BBN TV telaşemiz yüzünden tüm siyasilerimizi eskiden olduğu gibi sıkı takip altında tutamıyoruz.

Amma velakin özellikle şu anda sosyal medyanın fenomeni Cüneyt Özdemir’e attığı twit ile yine Selman Bey’i mercek altında izlemeye almıştık.

Genç, yakışıklı, karizmatik vekilimiz inanılmaz ince çalışmalar yapıyor.

Geçen hafta bizim BBN Haber gazetemizin 1. sayfasında da Selman Bey’in çok şirin bir pozu vardı.

Skuter üzerindeki kareyi hatırladınız mı?

Vallahi böyle bir günde böylesine şirin bir pozu vermek her vekilin harcı değildir.
Bu cesaretten öte yeniliği teknolojiyi ve gençliği takip etmek demektir. Sayın vekil gençler ile en iyi irtibatı kuran siyasilerin en başlarında geliyor. Sosyal medya olayını da es geçmeyelim. Cüneyt Özdemir’e yazan Özboyacı muhalafetten gelen her sese de sosyal medyadan taaak diye cevabını veriyor.

 

PARAMIZ OLMASA DA STANDARTIMIZ YÜKSEK

 

Yine geçtiğimiz hafta ülke gündeminde olan ve birinci imza sahibi Selman Özboyacı’ya ait Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulması ile alakalı kanun teklifi de komisyondan geçti.

Eğri oturalım doğruyu konuşalım.

Bakmayın burada biz her konuya maydonoz oluyoruz. Ama ilk başta hiçbir şey bilmeyiz. Taktığımız konu ile ilgili bilgi sahibi oluruz değil bilgi sahibi olmaya çalışırız.

Selman Bey bu konuda dersine mükemmel çalışmış. Genç yaşına rağmen çalıştığı kanun teklifini başarıyla muhalefete savunmuş. Her soruya cevabını vermiş.

Konya adına böyle bir ışık son derece önemli.

Genel kuruldan da bu kanun teklifi geçtikten sonra artık bizim de Türkiye Çevre Ajansı resmen kurulmuş olacakmış.
Peki bu ajans ülkemize hangi yenilikleri getirecekmiş?
Sıfır atık
Depozito sistemi
Atık motor yağı
Bisiklet ve skuter çalışması vs...

Selman Bey’i ailesinden büyüklerinden babasından amcasından yeğenlerinden kardeşlerinden severdim. Özboyacı ailesi Konya için hep stratejik bir şekilde yer almıştı. Ama görüyoruz ki Selman Bey bu konuda boynuz kulağı geçer misali büyüklerini geçecek gibi. İşin şakası bir yan yana hayırlısı ile yeter ki uzayan kol bizden olsun.

Sağ olun Sayın Vekilim, çalışmaya devam.

******

BU KARTAL YENİLMEZ

Konyaspor’umuz Malatya karşısında beklenen performansından çok uzak göründü. Çünkü Malatya ekibi maça çıkmadan en iyi ve en tehlikeli oyuncularından yoksun idi. Bu bizim için çok büyük bir avantaj idi. Ancak maçta bu farkı ve bu avantajı kullanamadık. Hele hele 1.5 yılda bir gol atan Zeki Yavru’dan kafa ile armut gibi o golün yenmesi gelecek haftalar adına hiç de hoş olmadı. Neysi ki 80 dakika sahada mumla aransa bulunmayan büyük golcümüz golünü attı . Yine de camia olarak asla ümitsiz olmamalıyız. Şahsen inancım odur ki geçen yılın o kabusunu bir daha yaşamayacağız. Çünkü bu sezon ligde kötü olmak için o kulüplerin ve yöneticilerin dolayısıyla teknik kadroların ve futbolcuların o kadar çok bahaneleri var ki. Ve bana göre lig daha yeni başlayacak. Trabzon-Başakşehir maçı bu son cümlenin en güzel göstergesi olsa gerek. O zaman daha çok çalışalım az hata yapalım. Konyaspor en başta Sayın Bakan Murat Kurum ve ardından da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın görünmeyen ve gösterilmek de istenmeyen tarihi destek ile son 10 yılın en rahat sezonu yaşıyor.

******

PANDEMİYE GİRMİYORUZ

AMA PARASIZ OLMAZ

Bugün yazımızın son bölümünde biraz ekonomi diyeceğiz.

Niye?

Dün pazar sabahı bir abimiz ekonomik yönden verdiği rakamlarla bizi biraz salladı. İsterseniz abimizin bize yazdıklarından sadece bir bölümünü; yani abimiz yazmış ama bizim yazacabileceklerimiz sınırlıdır. İşte o sınırlı bölümde şöyleydi;    

“Bugünlerde her sabah uyanmak bile risk ..!
Bak şu şok gelişmeye ve habere. Günün bombası.

Şu anda 500 milyarlık borcu yapılandırmak istemeniz çok büyük risk Sayın Cumhurbaşkanım. Çünkü bizler hâlâ yaşantımızdan ödün vermiyoruz. Tutumlu değiliz. Yiyiyoruz. İçiyoruz. Çalışmaktan ziyade bol bol yatıyoruz, tatil yapıyoruz. Hala son model araçlar alıyoruz. Görkemli renkli ışıklı alışveriş merkezlerine koşuyoruz. Hepimizin elinde son model teknolojik cep telefonları. Bir ailede çocuklar hariç herkesin elinde. Sosyal medyanın hali bu durumun göstergesi değil mi?

Sayın cumhurbaşkanım biz toplum olarak teknolojiye eroinman gibi alıştık ve uyuşuk.

Peki bu para kimin parası?

Kim nasıl yapılandırılacak?
Önce tutumlu olmmalıyız. Ülkenin borcu ödenecekse hepimiz seferberlik yapıp fazlalıklarımızı satmalıyız.

Yunanistan’a bakar mısınız. Batık. Ama dışarıdan yıllık yüzde 0.8 ile borç para alıyor.

Biz yüzde kaç ile döviz almaya razıyız?

Bu televizyonların reklamları var ya reklamları. Bize en büyük kötülüğü bunlar yapıyor.

Ne olur millet olarak sağlıklı düşünelim. Unutmayın en büyük tehlike bir ülke için halkın zengin olup, devletin fakir olmasıdır.
Ne demişler; “ULUSLAR YA KILIÇLA YA BORÇLA YIKILIR”

...........

Evet bu abimiz Sayın Cumhurbaşakanımızı ilk yıllardan bu yana destekleyen, eski Milli Görüşçü bir abimiz. Niyetini bilmiyorum. Ama ne yalan söyleyeyim. Sizinle paylaşamadığım bölümlerde ekonomi açısından moralimi bozdu. İnşallah o da yanılmış olur. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bakıp görmeyenlerden konuşup dinlemeyenlerden dokunup hissetmeyenlerden uzak durun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bu zor günlerde sağlık camiasından kim hangi görevde olursa olsun onların sabrını taşırmamak adına kendilerine biraz daha sıcak ve samimi yaklaşmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi