Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yeni emniyet müdürlüğü

Yeni emniyet müdürlüğü

Biliyorum sizin de bizim de milletin de içi dışı virüs oldu, hastalık oldu, maske oldu…

Allah beterinden saklasın inşallah bugünlerde geçecek, buna inanıyoruz. Yeter ki az delerek geçsin ona da şükür ederiz.

Bugün mümkün olduğunca bu zıkkım virüsten hastalıklardan ölümlerden söz etmemeye çalışarak sizlerden gelenlerle eski günlerde olduğu gibi bir yazı yazmak istiyorum.

ÖNCE BİR TEŞEKKÜR DE EMPERO’YA

Hani şu zor günlerde ulusal basında Konyamızı temsil eden o dev İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Gaziantep markalarına kaba bir tabir ama tek kelimeyle “basan” üç Konya firmamıza teşekkür etmiştik ya. Dün bizi köşe yazımızla ilgili olarak arayan büyüklerimizden biri de sanayici iş adamı Ali Yeğin Bey idi.

Ali abi ulusallarda reklamı dönen Konya reklamlarında bir firmamızı unuttuğumuzu söylüyordu: Empero...

Açık söyleyeyim firmayı görüyordum ama Konyalı olduğunu bilmiyordum. Ali abinin uyarısından sonra girdim bilgisayara öğrenmeye çalıştım. Evet farklı üretim yapan 5 ayrı şirket kurarak bunları EMPERO GROUP çatısı altında toplayan Endüstriyel Mutfak  Grubunun sahiplerine ve çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ederken kendileri de yürekten kutluyoruz.

******

BÜYÜKŞEHİR’İN SİTESİNDE EREĞLİ

BELEDİYE BAŞKANI HALA BAĞIMSIZMIŞ

Sıkı okullarımızdan başarılı bürokrat bir abimiz hafta sonunda aşağıdaki iki fotoğraf karesini bize gönderecek

Yeni emniyet müdürlüğü

Yeni emniyet müdürlüğü

Bizi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesinde bu konuda görevli arkadaşlarımızı uyarıyordu. Biliyorsunuz seçimlere bağımsız olarak giren, AK PARTİ ve MHP’ye ittifakına rağmen bağımsız olarak seçimi kazanan Hüseyin Oprukçu Bey yakın zamanda törenle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bizzat rozetini takmasıyla yeniden eski partisine dönüş yapmıştı.

Ama abimizin de fotoğrafını çekerek gönderdiği gibi büyükşehirin sitesinde sayın başkan hâla bağımsız gözüküyor. Biz de buradan dostlarımıza uyaralım istedik.

******

 

SAYIN CUMHURBAŞKANINA SAĞLIK

KONUSUNDA HAKSIZLIK YAPMAYALIM

İnsanoğlu için kaçınılmaz son olan ölümü hepimiz hayırlı ölümler duasıyla bunun bilincinde yaşarken dünyayı saran salgınla birlikte Azrail’in ne kadar yakın olduğunu bugünlerde çok daha iyi ve sık anıyoruz. Ne var ki bunu bizi yönetenlerin belki bilerek belki bilmeyerek iki başlı kutup haline getirmeye çalıştıkları bu mazlum millet, farkında olmadan gerçekten kutuplaşma yönünde çok sıkıntılı noktalara doğru gidiyor.

Hâlâ tüm içinde bulunduğumuz yaşanılanlara ve yaşanmışlıklara rağmen birimizin beyaz dediğine diğeri ısrarla siyah diyor.

Hükümetin yaptığına muhalefet yanlış derken muhalefetin söylediği her söze gözü kapalı yalan yanlış diyen iktidar mantığı ile bir yere gidemeyiz. İnanın bu kafa ile olan yine bu millette olur ve biz bunu asla hak etmiyoruz. Biliyorsunuz yerel bir gazeteci olarak mümkün oldukça Konya sınırlarına çıkmamaya çalışırız. Bugünlerde hükümetin tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı her kararda eksik, hata aramak bu milletin yarısının vazifesi olmuş durumda.

Evet hükümetin her yaptığına doğru, haklı DENMEYEBİLİR. Ama bazı geçekleri de görüp kabul etmek teşekkür etmek lazım. Bu bizim bir insanlık görevimiz olmalı.

Bakın Ankara’daki dostlardan yani kaynağından çok ciddi bilgiler alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde sağlık konusunda, ilim bilim ve araştırmalar konusunda devletin bütün imkanlarını seferber etmiş. Sağlık kesimi sanayi ile ortak insanımız için dünyada yapılmamışları, yapılamayanları yapma yolunda büyük çaba sarf ediyorlar. İnşallah bu çalışmaların meyvesini de göreceğiz. Onun için her şeye “evet” ya da her şeye “hayır” demek ile bir yere varamayız. Gelin hiç değilse o şımarıklık, o azgınlık, o bencillik günlerimizi geride bırakıp bu zor günlerde hiç değilse gelecek adına bir ve birlikte olmayı beraberlik içerisinde aklın yoluyla hareket etmeyi becermeye çalışalım.

 

******

AMERİKA’DAN KORKUNÇ BİLGİLER GELİYOR

Bugünlerde biz de hepimiz gibi o yalan dünyanın koşturmacasından ayağımızı biraz olsun çektik, dışarda koşturmak yerine beynimizle, gözlerimizle, kalbimizle, ruhumuzla çalışmaya gayret ediyoruz. Ve bu rahat dönemde dünyanın dört bir yanındaki Türklerle temas halindeyiz.

Bakın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki genç bir dostum oradaki son durum ile ilgili bilgiler verdi. Ben sadece bu satırları sizlerle paylaşıyorum; “Uğur abicim, ben iyiyim, sen nasılsın? Evde bunaldım biraz nefes almaya çıkmıştım. Buralar kötü baya. Hastanelerin önünde buzdolabı tırları var. Çünkü morglar yetmiyor...

 

Haydi gelin şu mübarek günlerde halimize binlerce kez şükür edelim dünyada olup bitene bakalım bir daha günümüze şükür edelim şu zor günlerde didişmeyi bırakalım.

*******

 

YENİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ‘NÜN YERİ

Malum eğer bu kötü vakayı da en az kayıpla atlatırsak ki atlatacağız inşallah, yeni dönemde Türkiye’de ve Konya’da projelere çalışmalara hayatta neredeyse sıfır noktasından bir kez daha başlayacağız.

Bu yeni çalışmalar çerçevesinde malum Emniyet Müdürlüğü binası da taşınacak. Yeni yer çalışması ile Sayın Müdürümüz de kendi görüşünü beyan etti.

Ve işte tam da bu noktada Konya’nın son yıllarında yakın tarihinde sadece hukuk alanında değil bilinmeyen yönleri ile sanatında ve tarihinde imzaları bulunan benim içinde çok değerli olan büyüğüm Nezih Dağdeviren abimiz geçmişte Emniyet Müdürlüğü yeri ile ilgili olarak yaşanmışlıkları tarihe not düşmek adına bizimle şöyle paylaşıyordu;

Yıl 2003 sonları.

Konya'nın yeni bir Adliye Sarayına ihtiyacı var. Adalet Bakanı Sayın Cemil Çiçek'in desteği ile Konya'nın yeni bir adliyeye kavuşması için dönemin Konya Barosu Başkanı olarak yoğun çaba içerisindeyim.

Valimiz Sayın Ahmet Kayhan ile yaptığımız bir değerlendirme de Vilayet, İl Emniyet Müdürlüğü ve Adliyenin bir kompleks yakınlığında olmasının önemli avantajlar sağlayacağı konusunda hemfikiriz.

Konya'da o yıllarda Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü yeni ve şimdiki binasına taşınmış hizmet veriyor bir süredir. Hemen yanında İl Trafik Tescil ve Sicil Müdürlüğü için yer alınmış kısa sürede inşaatına başlanması ümit ediliyor.

Et ve Balık Kurumu kapanmış arazisi Özelleştirme İdaresinde ve yaklaşık 180.000 metrekareye yaklaşan bir alan söz konusu. Dönemin Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan ile TBMM kulisinde Sayın Özteke'nin “Başvekil” diye hitap ettiği Sayın Hasan Angı ve bir kaç vekil ile birlikteyiz. Israrla bu yerin Konya'ya yeni bir Vilayet Binası, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye Sarayı yapılması için mücadele ediyorum.

“Bu kadar büyük yeri ne yapacaksın?” diye ısrar ediyor rahmetli bakanımız.

Sayın Bakanım; Konya Vilayet Binası ve Emniyet Müdürlüğü de kısa süre içerisinde yeni bir ihtiyacında olduğunu yüksek sesle dile getirmeye başlayacak, gelin devlete yakışanı yapıp kamu hizmet binalarımızı bir araya toplayalım diye izah etmeye çalışıyorum.

Israrlarla yaklaşık 120 bin metrekare üzerinde bir mutabakat sağlıyoruz önümüzde açtığımız paftadan çizerek.

Teşekkür ediyor ve dönemin Konya Başsavcısı ile birlikte ayrılıyoruz kulisten.

Hemen yazışmaları başlatıp Özelleştirme İdaresinden (Dönemin İdare Başkanı Metin Kilcioğlu muhalefetine rağmen) tahsisatı hazine ve gerekli bakanlıklara aktarmaya çalışıyoruz.

Yazışmalar sürerken 2004 Yerel Seçimleri giriyor araya ve Konya'da belediyeler Ak Parti saflarına geçiyor.

Meram Belediye Başkanımız ısrarla bu arsayı Belediye Binası yapacağım diyerek bu kez karşımıza çıkıyor.

Arada geçen sürede çok şeyler yaşanıyor, “Konya adına kazanç mı kayıp mı?” olduğu çok tartışılacak. Sonuç bugün İl Emniyet Müdürümüzün yeni bir bina için arayışta olduğunu okuyoruz. Gönlümde Adliyenin yakınları olsun demiş müdürümüz. Doğrudur Sayın Müdürümüzün talepleri, bu kez sahip çıksın Konya'mızın başkanları, bürokratları ve siyasileri ümit ederiz.

Sadece Emniyet değil Valilik binasının da taşınmaya ihtiyacı olduğu gün gibi aşikar. Neden geçmişte aşamadığımız engelleri bugün aşarak bürokratlarımıza sahip çıkmıyoruz?

Halkımıza daha iyi hizmet verecek kamu binalarını neden bir arada göremiyoruz?

Çok daha hızlı ve verimli hizmet üretebilecek alanları kendimize sunmuyoruz?

Sevgili Uğur ÖZTEKE bunun için çaba gösterirseniz gelecek güzel haberlere vesile olabilir. Bilvesile muhabbetlerimle...

…..

Nezih abimiz dünü olduğu gibi özetlemiş, o zaman asa bugünü yönetenlerdedir. Aksi taktirde sizlerde tarihe iyi ya da kötü diye not düşürmeye devam edilirsiniz.

Çünkü ben yaptım oldu, hem de iyi olduyu bugün değil gelecek belirler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer avlanıyorsanız av köpeğinin burnunun dibine saklanın

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Hepimiz ve dünya için ibretlik şu günlerde içsel ve kinci duygulardan kurtulup hak ve hakikatten adaletten doğrudan yana olmayı başardığımız zaman daha iyi adam oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi