Uğur Veysel Okşar

Uğur Veysel Okşar

Selçuklu Diyarına Selamlar!

Selçuklu Diyarına Selamlar!

‘Gel, gel, ne olursan yine gel’ diyen Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi yaşatan ve Selçuklu Devletine iki yüzyıl Başşehirlik yapmış olan gönül insanlarının harman olduğu Konya’ya selamlar olsun.
Bundan sonra bende yazılarımla BBN Haber’de olacağım. Sevgili Tolga Durmaz ilk aradığı zaman bu yeni oluşuma ve heyecana ortak olmak istedim. Zamanımın az olması, birkaç yerde yazmam, sosyal medya sayfalarımızın bizi yorması bahanelerine sığınmadan tamam dedim. Tabi ki, tamam dememin en önemli sebebi de, Konya gibi önemli bir kentte yayınlanacak olmasıdır.
Pekala, ben kim miyim? Bendeniz Uğur Veysel Okşar.1983 yılından 2011 yılına kadar Alanyaspor’un her kademesinde bulundum. Yöneticilik de dahil olmak üzere bir çok bölümde görev aldım. 2000 yılında dağınık ve kabuğundan çıkmayan taraftarın ufkunu açmak için Alanyaspor Taraftarlar Deneği (ALTAD) kurarak 13 yıl tribünleri organize ettim. Şimdiler de emekli olarak hayatıma devam ediyorum. Alanyaspor ile alakalı en doğru, en erken ve etkin sayfa olan ‘Veysel Reis’le Alanyaspor sayfasını yönetiyorum. Türkiye’nin birçok ilinde ara ara yazılarım yayınlandı. 15 yıldır Alanya’nın amiral gemisi Yeni Alanya Gazetesinde Alanyaspor ile alakalı köşe yazıyorum. 2 yıldır da aynı kuruma ait Dim Medya’da spor programı yapmaktayım.
Kısaca kendimi anlattıktan sonra, Süper Lig ikinci yarı başlamasıyla birlikte Alanyaspor ile alakalı yazılarımla sizlerle birlikte olacağımı söyleyeyim.
Alanyaspor’u  ilk yarıda değerlendirecek olursak, son 4 sezonun en iyi performansını yakaladı. 17 maç sonunda 29 puanla 6.sırada yer almasına rağmen oyuncu grubunun daha çok puan toplaması gerekirdi. Bazı maçlarda Erol hocanın oyuncu tercihleri ve müdahale yanlışlıkları ile kaybedilen 7 puan olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında 17 maçın tamamında ofans oyunu ile lige renk getiren Alanyaspor her kesim tarafından takdir edildi. Alanyaspor’u ilk yarıda kısaca şu sözlerle özetleyebiliriz. Alanya içinden bakıldığı zaman puan olarak iyi ama8 hafta süren liderliği hatalar olmasa ilk yarıyı lider kapatırdık. Alanya dışından bakılınca da bir ilçe takımı olarak dev bütçeli takımlar arasında başarılı bir ilk yarı geçirdiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Veysel Okşar Arşivi