Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Kış meyveleri ve faydaları

Kış meyveleri ve faydaları

Nar: Yüksek miktarda antioksidan içerir. Nar potasyum, lif, C, A vitamini ve niasin içermektedir .Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Elma: probiyotik bir meyvedir. Lif içeriği yüksektir. Alerji riski en düşük meyvelerdendir.

Greyfurt: Antioksidanlar sayesinde birçok kanser türüne karşı koruyucudur. C vitamini kaynağıdır. Bazıilaçlarla etkileşime girebileceğinden ilaç kullanan bireyler tüketmeden önce mutlaka uzmanlarına danışmalıdırlar.

Portakal: A ve C vitamininden zengindir. Göz sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir.

Kivi: Yüksek C vitamini ve mineral içerir. Sindirime yardımcı olur. Kabızlığı önler.

Muz: Potasyum, magnezyum gibi mineraller içeriri. Kas kramplarının önlenmesi ve ishalin giderilmesinde etkilidir.

Mandalina: Turunçgiller ailesinden olan mandalina, mevsimi bitmeden tüketilmesi gereken meyveler arasında yer almaktadır. Mandalinanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Tam bir C vitamini deposu olup, özellikle mevsim geçişlerinde çeşitli hastalıklardan korumaya yardımcı olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi