Eda Nur Harputlu

Eda Nur Harputlu

10 soru ile yeni yılı karşılamak

10 soru ile yeni yılı karşılamak

Başlangıçlar, bitişler, yıl dönümleri bir süredir benim için yaşadıklarımı daha detaylı gözden geçirme vesilesi. 2022’ye veda bu kategoriye dâhil. Yılın son haftasına girerken yavaşlayıp düşünmeye ihtiyaç duyuyorum. Benzer bir muhasebe yapmak isteyenler için aklımdaki soruları paylaşmak istiyorum.

Yeni bir yıl...

Bu ifadenin umut veren bir tarafı var.

Aynı zamanda İnsanın yaşadıklarını temize çekme ve kendine dair hedeflerini tekrar gündeme getirme ihtiyacı için de zemin hazırlıyor.

Geçen yılı değerlendirirken…

1. Geride bıraktığın yılda hayatında hangi olaylar önemliydi? Bu olaylar karşısında hangi duyguları, hangi şiddette hissettin?

2. Kendinde fark ettiğin yeni bir özellik oldu mu? (Sevdiğini sana iyi geldiğini fark ettiğin bir şey, ya da seni zorladığını düşündüğün şeyler örnek olabilir)

3. Hayatında ilk kez deneyimlediğin neler oldu?

4. Kimleri tanıdın? Hangi ilişkilerine yatırım yaptın?

5. Çevrene ve kendine dair düşündüğünde, nelerin değiştiğini / bu değişimin seni nasıl etkilediğini / ve nelerden etkilendiğini düşünüyorsun?

Yeni yıla dair…

1.Kendini hangi konuda değiştirmek isterdin? Tıpkı yazılım güncellemesi gelmiş gibi istediğin özellikleri ekle istemedikleri çıkar? Ve nasıl göründüğüne bak.

2. Birinci adımdan sonra koyduğun bir hedef var mı? Eğer varsa şimdi de bu hedefe seni götürecek olan bir yol haritası çizmek ister misin? Böylece adım adım ulaşmak istediğin yer için neler yapabileceğini göreceksin.

3. Merak ettiğin, görmek, tatmak, dinlemek, deneyimlemek istediğin neler var?

4. Bu yıl yanında kimler olsun istiyorsun? Peki, sana iyi geleceğini düşündüğün bu kişilerle görüşmek için neler yapabilirsin?

5. Bizi bir hedefe ulaştıran şey sıklıkla, o konuda düzenli yatırım yapmak, emek vermek hatta onu yaşam biçimimizin bir parçası haline getirmek olacaktır. Hedefin için hangi beceriye ihtiyaç duyuyorsun? Bu beceriyi nasıl hayatına dâhil edebilirsin?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eda Nur Harputlu Arşivi