Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Konya Büyükşehir Belediyesi kitapları neden Ankara’da bastırdı?

Konya Büyükşehir Belediyesi kitapları neden Ankara’da bastırdı?

Yaz tatili geldi ve çocuklarımız pandeminin gölgesinde oldukça uzun süren bir eve kapanma ve uzaktan eğitim döneminin ardından yavaş yavaş normal hayata dönmeye başladılar. Konya’da yaz döneminin en aktif etkinlikleri ise kuşkusuz Kur’an kursları ve yaz okullarıdır. Son yıllarda hem dini bilgiler hem de öğrenciler için eğitici-eğlendirici aktivitelerin yer aldığı kurslar daha revaçta. Bunun başını da Konya Büyükşehir Belediyesinin kursları çekmekte.

GENÇ KOMEK” ismiyle yıllardır 7-14 yaş grubundaki öğrencilere temel dini bilgilerden, tecvitli Kur’an öğretimine, yüzmeden oyun kamplarına, satrançtan yabancı dile kadar çeşitli kurslar tertip edilmekte ve binlerce çocuğumuz bu kurslarda eğitim almakta.

Pandemi nedeniyle işin içine bir de “uzaktan eğitim” dahil edildi. Üstelik bu yıl sınırlar da kaldırıldı. Yurdun dört bir yanından kursiyer öğrenciler Genç KOMEK eğitimleriyle tanışacak. Hatta yurt dışından da talep var.  Özetle Genç KOMEK Yaz Okulu’nda 60 bin öğrenciye çevrimiçi, dünya genelinden 940 bin öğrenciye ise çevrimdışı eğitim verilmesi planlanıyor. Hem de ödüllü… Bu sene öğrenciler derslere katılımlarıyla orantılı olarak birbirinden güzel 60 bin hediyenin de sahibi olacak.

Yetmedi öğrenciler için derslerde kullanacakları materyaller de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çanta içerisinde teslim edildi.

Buraya kadar her şey çok güzel. Ancak o heybe içerisinden çıkan kitap tüm güzelliği alıp götürüyor.
İlmihal-siyer-akaid ve dualardan oluşturulmuş bu güzel ve öğretici kitap ne yazık ki Ankara’da basılmış.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi kitapları neden Ankara’da bastırdı?

Konya Büyükşehir Belediyesi kitapları neden Ankara’da bastırdı?

 

Elbette bu işler ihaleyle olur. İhaleyi alan firma basım işinde Ankara’yı tercih etmiştir. Amenna… Ancak bu tür işlerde ihale şartnamesine “Konya” ibaresini yazmak zor olmasa gerek.  Zira “Yerlilik” bunu gerektirir. Konya’da bu kitabı basacak onlarca kaliteli matbaamız mevcut. Bu şehrin parası bu şehirde kalsa, esnafımız kazansa, istihdama katkı sağlansa daha güzel olmaz mı?

Belki size göre önemsenmeyecek küçücük bir detaydır, belki de “bu kadarcık kusur kadı kızında da olur” diyebilirsiniz.  Ancak ben takıldım. 

Maalesef küçük bir ayrıntı büyük fotoğrafın önüne geçer mi geçer! Maksadımız kimseyi kırmak da değildir, bu güzel işe gölge düşürmek de... 

Zülfü yâre dokunduysak af ola.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi