Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Rahat olun Konya Şeker batmaz!

Rahat olun Konya Şeker batmaz!

Konya Şeker batıyormuş!

Torku bitikmiş!

Borç batağındalarmış!

Kayyum atanacakmış!

Mış da mış…

Gün geçmiyor ki Konya’nın medarı iftiharı Konya Şeker ve Torku ile ilgili mesmursuz haberler, söylentiler çıkmasın!

Yok yok, çok şükür batan çıkan yok... Elhamdülillah Konya Şeker de Torku da hatta Panagro da Beta da Panplast da Biovin de Birinci Yem de batmadı.

Konya Şeker batsa muhteremler pek mutlu olacak, mallarına mal, paralarına para katacaklar. Belki de uçacaklar ya da kına yakacaklar…

Yahu kardeşim ortada çok büyük bir organizasyon var. Üreten çiftçinin alın teri var, çalışan işçinin emeği var. İş var, aş var, umut var… Binlerce insan bacaları tüten bu fabrikalar vesilesiyle rızıklarını temin ediyor. O fabrikalar şalter indirse önce senin akraban, komşun, köylün işsiz kalacak.

Ama bunu düşünen kim? Yeter ki boşboğazlık olsun, hasetlik fesatlık olsun, dönen tekere çomak sokmak olsun. Moraller bozulsun,  şevkler kırılsın...

Neyse ki bu dedikodular ortada döndükçe Sayın Başkan Recep Konuk ve Konya Şeker’in emekçileri daha çok çalışıyor,  daha çok üretiyor.

Geçenlerde Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı. Konya Şeker bir önceki yıla göre ilk 50’de bir basamak daha yükselerek Sanayi Devleri arasında 48’inci sırada yer aldı. Batıyor dedikleri Konya Şeker satışlarını yüzde 21 artırıp Türkiye’nin 50 devi arasına girmiş.

Bitti mi? Elbette bitmedi.

Panagro da 160. sırada kendisine yer buldu. Pandemi ortamında yıl boyunca şarküteri ve et-süt ürünlerinin toplu tüketiminin gerçekleştiği otel, kafeterya, lokanta, yurt, restoran gibi mekanların ya kapalı ya da sadece eve servis gibi önlemler nedeniyle yeme içme faaliyetlerindeki yavaşlamaya ve satış kanallarındaki daralmaya rağmen gıda sektöründeki bir firma satışlarını tam yüzde 19.1 oranında arttırıp Türkiye’nin devleri arasında yer alıyor.

Bitik denilen Konya Şeker’den Devler Ligi’ne iki takım girmiş, diğer firmaları saymaya bile gerek yok.

Bu şapka çıkarılacak bir başarıdır. Panagro çatısı altında gıda sektöründe bir yıldız gibi yükselen Torku inşallah hayat normale döndükçe daha parlak başarılara imza atacaktır.

Torku gıdanın geleceğidir, Konya Şeker tarımın sigortasıdır.  Çok şükür bugün bozkırın ortasında çiftçi ne yetiştiriyorsa Torku hemen bir fabrika dikip üreticinin ürününün değer bulmasını sağlıyor, çiftçiyi sırtlanlara yem olmaktan kurtarıyor. Pancardan ayçiçeğine, patatesten susama, meyveden şalgama kadar aklınıza ne geliyorsa her ürün Konya Şeker’in tesislerinde işleniyor. Bisküviden şekerlemeye, pekmezden helvaya, meyve suyundan dondurulmuş patatese, bulgurdan nişastaya, lokumdan et ürünlerine, sıvı şekerden çiçek yağına, gazlı içecekten domatese kadar aklınıza ne gelirse üzerinde Torku etiketi görebilirsiniz.

Bu övünç kaynağıdır. Övün övüne bildiğin kadar.

Ama madalyonun diğer tarafında yer alan; gurur duyması, omuz vermesi gerekenler ise ne yazık ki yeriyor, fitne üretiyor, baltalıyor, yıkmaya çalışıyor...  

Varsın olsun. ‘Türkiye’nin üreten gücü’ sloganıyla durmak bilmeden çalışan Konya Şeker, 45 tesisi ve 10 binden fazla çalışanı ile fitnecilere, paçasından çekiştirenlere rağmen şehrimize ve ülkemize katma değer katmaya devam edecek. Bu sayede de hem çiftçi kazanacak hem de Konya…

Şahsen Konya Şeker’e ve bağlı kuruluşlarına bir topak pancar, bir salkım üzüm satmışlığım yok dahası basın bürosundaki dostlar dışında 10 bin kişi arasında hısım, akraba ve arkadaşım da yok.  Ancak bu şehirde binlerce aile nafakasını oradan temin ediyor. Eli nasırlı çiftçinin alın teri orada değer buluyor. Bunun için Konya Şeker’e ve bu şehirden doğup insanımıza iş, aş ve umut kapısı olan tüm firmalarımıza sahip çıkmayı boynumuzun borcu olarak biliriz. En azından karınca misali safımız belli olsun diye bunu yaparız.  

Torku ürünü alırsınız almazsınız o sizin bileceğiniz bir şey. Kesinlikle tercih meselesidir, tavsiye ederiz ancak ‘alın’ diye dayatmak da haddimiz değildir. Lakin şunu bilir şunu söyleriz; Torku’ya sahip çıkmak bu topraklara olan vefamızın ve bağlılığımızın gereğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi