Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Uzayan Kol Bizden Olsun

Uzayan Kol Bizden Olsun

Cuma günü gazetemiz BBN HABER’in manşetinde “Konya bürokraside altın çağını yaşıyor” manşetini atmış ve Ankara’da günden güne artan Konya lobisine dikkat çekmiştik. 2 bakan, 3 bakan yardımcısı ve bürokrasideki etkin ve makam sahibi isimler.
Kabinedeki bakanlarımız malum. İki dönemdir başarıyla görev yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Konya’ya kazandırdıkları ve önümüzdeki dönem kazandıracakları ortada. Öyle sözde mözde değil ÖZDE KONYALI olduğunu her fırsatta ispatlayan Sayın Bakan belki de Konya’nın son yıllardaki en büyük şansıdır. Pandemi sürecine rağmen Konya, Bakan Murat Kurum’un hamiliğinde merkezden en ücra köşesine kadar her bir köşesinde önemli yatırımlar aldı. Bu kazanımlar daha da devam edecek.
Koronavirüs nedeniyle kabinenin en çok tanınan bakanı haline gelen zaman zaman tepki çekse de süreci başarıyla yürütüp alkışların en büyüğünü hak eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca belki yoğunluk nedeniyle Konya’ya çok fazla gelemese de  memleketini asla ihmal etmiyor. Çok toz kaldırmasalar da Sayın Bakan ve yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven kapısını çalan hiçbir hemşehrisini boş çevirmiyor. Özellikle ilçelerimiz sağlık ekipmanları noktasında bu dönemi fırsata çevirdiler.
Sadece bakanlık mı? Maşallah Konyalılar, Ankara’nın dört bir yanını sardı.  İktidar partisi AK Parti’de başta Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta olmak üzere MKYK’daki Tahir Akyürek A takımda yer alırken yine partinin milletvekilleri Selman Özboyacı (tanıtım ve medya), Hacı Ahmet Özdemir (sosyal politikalar), Gülay Samancı (seçim işleri) ve eski milletvekillerinden Harun Tüfekçi (seçim işleri) birimlerinde başkan yardımcılığına getirilerek yönetim kadrosunda yer buldular. Milletvekilleri  Ziya Altunyaldız ve Orhan Erdem de TBMM komisyonlarında önemli görevleri ifa ediyor. Külliye’de de Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış ve Ayşe Türkmenoğlu yıllardır başarıyla ve istikrarlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Diğer yanda da Cumhur İttifakıyla iktidar paydaşı MHP’nin A takımında Mustafa Kalaycı ismini görüyoruz. 
Bitti mi elbette bitmedi. Bürokratlarımızın da yıldızı bu dönemde parlamış durumda. Hemen her bakanlıkta Konyalı bir yöneticiye rastlamaktayız. Hatta bu listeye Maliye Bakanımız Lütfi Elvan başta olmak üzere Karamanlı bürokratları da eklemek pekala mümkün.
Uzayan kol bizden olsun. Farkında değiliz ama bu büyük bir güçtür dahası tarihi bir fırsattır.  Sayın Bakan Murat Kurum, sıklıkla “KONYA İÇİN BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR” diyerek “Konya’yı sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağız. Çünkü bu şehir bunu fazlasıyla hak ediyor. Konya’nın tüm sokaklarına ve caddelerine sinmiş Selçuklu geleneğini, Osmanlı mührünü koruyarak Konya’mızı marka şehir haline getireceğiz” ifadelerini kullanır. Bu büyük hayallere yukarıda bahsettiğimiz gücü harekete geçirerek ulaşabiliriz.  Yeter ki biz bir ve beraber olalım.
Tüm okurlarımı saygıyla selamlar, iyi hafalar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi