Kadir Melik Taşcı

Kadir Melik Taşcı

Aciz Macron Aciz Avrupa

Aciz Macron Aciz Avrupa

Geçenlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron bir televizyon kanalına verdiği röportajda "Türkiye'nin Fransa seçimlerine müdahale edebileceği" yönünde iddiada bulunmuş. Avrupalı siyasetçilerin mayasında var. Ne zaman seçim yaklaşsa düşen oylarını yukarı çıkarmak için veya yarışı önde tamamlamak uğruna hemen Türk düşmanlığına başlarlar. Kuyruğunu sıkıştıran Türkiye yaptıya getirir. Türk düşmanlığı üzerinden oy devşirme yaparlar. Bizim burada seçim olduğunda Avrupaymış Avrupalı siyasetçilermiş kimsenin umrunda olmaz. Ama Avrupa'da seçim yaklaştığı vakit Türkler diye başlarlar. Türkler sevsin sizi. Fransa ufak hesaplar uğruna acizlik gösterilerini bırak adam ol adam.

******

FETÖ FUTBOLDAN TEMİZLENDİ Mİ?

Ümit Özat, "Emre Belezoğlu'nun ağzından Fetö ile alakalı kötü bir şey duydunuz mu?" demiş. Emre'ye sormuşlar: Ümit Özat sana böyle böyle dedi, ne dersin? Cevap: lagaluga. Fetö terör örgütüdür onunla işim olmaz, desene. Biz 15 Temmuz gecesi direniş gösterirken bu gibi tipler cirit atsın diye mi canımızı ortaya koyduk? Ertem Şener'e de sorsan bugünlere gelmesini sağlayan Ekrem Dumanlı'dır. Ama adamlar hala davetlerde baş köşelerde ağırlanıyor. Devletin hangi noktasında gerçek anlamda Fetö temizliği yapılmış da futbol dünyası kalmış?

*****

AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ DA OLMAZ!

Ben bu Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu'na taktım kafayı. Naci Ağbal'ın görevden alınmasından sonra sarsılan piyasalara mesaj vermek adına kurul üyesi Sayın Korkmaz Karaca açıklamada bulunmuş. "Merkez Bankası yatırımcılara net mesaj verecek"(miş)! İyi de şimdiye kadar net değil miydi? Adam çok net olduğu için görevden alınmadı mı? Açıklamalar yapıyorsunuz da kusura bakmayın milet nezdinde hiçbir itibarı yok bu ifadelerin. Sizin açıklamalarınızla ne piyasa rahatlar ne de ekonomi düzelir.

*****

GÜRKAN HACIR'IN EKREM İMAMOĞLU AŞKI!

Ekrem İmamoğlu 30 Mart akşamı Krt tv'de Gürkan Hacır'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplamış. Övgüler havada uçuşmuş haliyle. Programı izlemediğim için bilemiyorum. Acaba eşcinsel evliliğine hazır olduğu için de teşekkür edip övgüler dizdiler mi? Neyse.. Gürkan Hacır, Sayın İmamoğlu'na 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Pervin Buldan ve Meral Akşener'in aynı paylaşımda isimlerinin geçmesini överek "8 Mart tweetiniz oldukça cesur bir çıkıştı, çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin 40 yıldır çözemediği bir sorunu siz çok cesur bir adım atarak o gün çözme niyeti gösterdiniz" demiş. Çok gördüm de bu kadar cila çeken görmedim! Planlı atılan, siyasi tilkilik kokan bir tweeti Tükiye Cumhuriyeti'nin en'leri arasına koymuş. Sözde imam oğlunun bir tweetiyle 40 yıllık sorun çözülüyormuş ha! Gürkan Hacır geçenlerdeki bir yazısında çözüm süreci için "rezalet" ifadesini kullanmış. Devlet, yanlışlarıyla doğrularıyla iyi niyetli bir adım atarak teröristlere silah bıraktırmaya çalışıp terörü bitirmek için milli birlik ve kardeşlik adı altında çözüm süreci başlatmıştı. Bu proje rezalet ama İmamoğlu'nun bir tweeti 40 yılın adımı öyle mi!

****

İDEOLOJİK ZİHNİYETİN İSLAM İLE İMTİHANI

Malum ideolojik zihniyetli kesimde dönem dönem din düşmanlığı hortlar. Dini kendilerine göre yaşarlar veya yeri gelir dini hükümleri kendileri belirlerler! Ramazan ayı ile birlikte kılınan teravih namazı ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklaması olmuştu."Teravih namazı camilerde kılınacaktır" diye.Daha sonra artan vakalar nedeniyle bu kararda değişikliğe gidildi. Teravih namazının camilerde değil de herkesin evinde kılmasının virüsün hızla yayıldığı bu dönemde daha doğru olacağı bilgisi paylaşıldı. Kulağı ezanda olmayanın namazda gözü olmazmış misali hayatında alnı secdeye değmemiş insanlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teravih namazı camilerde kılınacak açıklamasından sonra ortalığı karıştırmaya çalıştılar. Vakaların arttığı bu dönemde insanlar teravih namazlarını evde kılsalar daha sağlıklı olur türünden açıklama yapacaklarına "camiler kapansın" diyerek içlerindeki kini kusmuşlardır. Chp'li Özgür Özel de namazdan rahatsız olanlardan. Teravih namazının camilerde kılınması kararı sonrası "Yasaklarsan kimse dininden olmaz" demiş. Teravih namazı için "en kalabalık namaz" diye bahsetmiş. Aslında en kalabalık namaz Cuma namazı. Cuma namazı da yasaklansın derse bir gün hiç şaşırmam. Milliyetçi geçinen partinin milletvekili Aytun Çıray da ahkam kesmiş! "Peygamber Efendimiz hiç teravih namazı kılmamış" diye cahil tweeti atmış. Hep söylerim, milliyetçilik lafla olmaz. Milliyetçi demek, milli değerlere bağlı olan demektir. Bu milletin milli değerler kalesi de İslam'dır. İslamsız milliyetçilik de olmaz. Sırça köşklerinizde ahkam kesmek yerine şu milleti diniyle başbaşa bırakın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kadir Melik Taşcı Arşivi