Kadir Melik Taşcı

Kadir Melik Taşcı

AK Parti itici olmaya mı çalışıyor?

AK Parti itici olmaya mı çalışıyor?

Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Cahit Özkan. Saçma sapan açıklamalarıyla gündemde. Cahit Özkan denince aklıma 9 yıl önce Fatih Altaylı ile yaptığı tartışma gelir. Yetersiz bilgi birikimi ve konuşmasındaki futbol tabiriyle sürekli top çevirmeler geleceğine de ışık tutmuş resmen. Kişilik olarak iyidir, samimidir, kalitelidir eyvallah orasına bir şey dediğimiz yok tamam da Ak Parti Grup Başkan Vekili olarak siyaseten yetersiz olduğu çok net. Yeni Anayasa çalışmaları için kullandığı cümle kendini bilmezlik değil de nedir? "Yeniden kuruluş anayasası" cümlesini kullanırken gündeme gelip kendini cilalamayı mı istemiştir? Böyle ucuz yollu açıklamaların kimseye faydası yoktur. Ak Parti'ye de, Türkiye'ye de hiçbir kazanım sağlamaz. Daha akil daha sağlıklı ve daha oturaklı açıklamalar yapılmalıdır. Yine garip bir açıklama.. "Hdp hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır." Bu cümleyi kurdu iyi hoş güzel ama sonra çıktı dedi ki "Millet nezdinde sandığa gömeceğiz." Çevir kazı yanmasın. Hiç tutarlı açıklamalar değil. Ak Parti'nin eski ağır top grup başkan vekilleri yok artık. Onun içindir ki yeni nesil grup başkan vekillerinin vatandaş nezdinde hiç dikkate alınmışlığı yok. Tam aksine itici geliyor.
 


DEĞİŞİM GEREKLİYDİ
 
Geçtiğimiz hafta Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda değişim yaşandı. Sayın Bayram Şenocak'tan görevi devralan Sayın Osman Nuri Kabaktepe Ak Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. Sayın Bayram Şenocak'ı 2014 yılından beri yakınen tanırım. Babacan ve samimi bir insan. Nerede bir sorun veya ihtiyaç varsa o işle ilgilenir kesinlikle çözüme kavuştururdu. Bizzat şahit olduğum için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sayın Başkan'ın belki de tek dezavantajı dışardan bakıldığında soğuk mizaçlı bir yapıya sahip olmasıydı. Güleryüz ve tebessümle birlikte vatandaşa pozitif enerji vermek önemli. Sayın Osman Nuri Kabaktepe bu noktada öne çıkıyor. Milli görüş kökenli olması, sıcak mizacı, özellikle gençlerle kolay iletişimi İstanbul teşkilatı için itici güç. Sayın Kabaktepe'ye yeni görevinde başarılar dilerim. Eski İl Başkanı Sayın Şenocak'a da yaptığı hizmetler ve kadirşinaslığı için teşekkür ederim.

&

PİYASA YERİNE ŞAHISLAR CEZALANDIRILMALI

Son zamanlarda düşen vakalar yeniden artışa geçti. İnsanların bıkması, sıkılması, yorulması ister istemez rehavet oluşturuyor. Rehavetle birlikte insanların sorumsuzluğu virüsün kolay yayılımını sağlıyor haliyle. Piyasalar kontrollü normalleşmeyle birlikte az da olsa hareketlendi. Gidişat böyle devam ederse normalleşme çok uzun sürmeyecek. Yasaklar geri gelicek. Devletin aldığı tedbirlerden muzdarip olan esnaf kendi ayağına kurşun sıkmakta. İstanbul'da lüks kafe restoranlar ve birkaç sorumlu esnaf haricinde maske kuralına uyan bir Allah'ın kulu yok. Zaten artan vakalar bunun bir göstergesi. İnsanoğlu işte fıtratında var! Her kurala uyması zaten beklenemez. Ancak sorumsuz insanlar yüzünden sorumluluk sahibi insanlar da zarar görüyor malesef. Vakalar artış trendine girerse yine kısıtlamalar gelecek. Market, eczane, manav, kasap haricinde bütün piyasa kısıtlanacak. Tamam, insanlar kurallara uymuyor! Peki devlet kuralları uyguluyor mu? Kısıtlamalar insanlar için ekonomik anlamda zorluk oluştururken bundan devlet de nasibini alıyor elbet. Bütün piyasayı kısıtlamak devletin veya devleti yöneten yöneticilerin çok da istediği bir durum değil. İnsanlar kurallara uyacak, uymuyorsa devlet kuralları uygulayacak. Bütün piyasayı kapatıp herkesi cezalandıracağına maske takmayıp kurallara uymayanları cezalandırsa daha iyi olmaz mı? Dedim ya İstanbul'da durum evlere şenlik. Esnafın yüzde doksanı maske takmıyor. Onbinlerce polis, yüzbinlerce memur var. Sivil olarak gidilsin herkesi denetlesinler. Maske takmayana cezayı yapıştırsınlar. Para kıymetlidir. Sağlığı için değil de para cezası olduğu için çoğu maskesini çıkarmaz bir daha. Ceza kesilmesi de yetmez. Devlet kestiği cezanın tahsilini de takip etsin. Nasıl olsa af gelir, yaptırımı da yok diye adamın umrunda olmazsa değişen birşey olmaz o da ayrı bir konu.

&

11 ŞEHİTİMİZ VAR

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 vatan evladı şehit oldu. Bu haberi duyup da yanmayan yürekler taş olsun. Din, bayrak, vatan, millet uğruna şehit düşmüş bütün geçmişlerimize Allah rahmetiyle mağfiretiyle muamele eylesin. "Vatan sevgisi imandandır" buyuruyor Peygamber Efendimiz (s.a.v). Vatanın refahı uğruna, ay yıldızı şerefle göğüslerinde taşırken şehit olan askerlerimizden Korgeneral Osman Erbaş komutanımız helikoptere binmeden 1,5 saat önce şehit ailesiyle telefonda konuşurken "Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke biz de şehit olabilsek, bize de nasip olsa" diyor. Ve duası kabul oluyor. Ne mutlu ona ve silah arkadaşlarına. Rabbim bizi de şehitler zümresine dahil et. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Melik Taşcı Arşivi