Selçuk Karaman

Selçuk Karaman

DMT

DMT

Dimetiltriptamin, kısa adıyla DMT; beynin tam ortasında mercimek tanesi büyüklüğünde bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan özel bir hormon türüdür.

Triptofan kaynaklıdır. Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin ve vücut bağışıklığında önemli rolü olan melatonin hormonlarıyla izomerdir. Formülü: C12H16N2, kaynama noktası: 160 °C ve molar kütlesi: 188,27 g/mol’dür.

DMT hormonu; doğum esnasında, ölüm anında ve rüyaların gerçekleştiği hallerde en yoğun ve yüksek oranlarda salgılanır.

 DMT hormonu sadece insanlarda bulunmaz. Her tür canlıda mevcuttur. Hayvanlarda DMT hormonu tıpkı insanlarda olduğu gibi epifiz bezi tarafından salgılanırken, bitkilerde ise sentez yoluyla üretilir.

 Dimetiltriptamin hormonunun salgılandığı yer olan epifiz bezi, gözlerin yapısına benzer retinal dokulara sahiptir. Bu nedenle halk dilinde diğer adı “üçüncü göz” olarak da bilinir. Gözler ışığa duyarlıyken, epifiz bezi karanlıkta aktiftir ve bünyesindeki hormonları karanlıkta üretir.

Şu ana kadar yazdıklarımız bilinen tıbbi bilgilerdir. Gelelim dimetiltriptamin (DMT) hormonunun özel görevlerine.

Dimetiltriptamin (DMT), Allah ile tüm canlılar arasında sürekli iletişimi sağlamakla görevli bir hormondur.

Yapılan deneyde; bir grup insan vücuduna düşük dozlarda DMT hormonu enjekte edilmiştir. Daha sonra bu insanların hepsinin birbirinden habersiz yaşadıkları kayıt altına alınmıştır. Deneye katılan katılımcıların tümü “Vücutlarında büyük bir rahatlama olduğunu, düşüncelerinin sanki bir arada toplanarak tek bir yöne doğru ilerlediğine” dair benzer ifadeler kullandıkları tespit edilmiştir.

Dimetiltriptamin hormonunun doğum, ölüm ve rüya anlarında yüksek oranda salgılanmasının da bir hikmeti vardır. DMT hormonu, insan ile gayb dünyası arasında göz perdesini açıp kapatmakla da görevlidir.

Doğum anında salgılanan yüksek oranda DMT hormonu ile insanın göz perdesi kapanır. Aynı şekilde ölüm anında yüksek oranda salgılanarak göz perdesinin açılması sağlanır. Dinimizde “Ölüm anında göz perdesinin kaldırılarak ölüm meleğinin gösterileceğinin” belirtilmesi söylediklerimizi doğrular yöndedir.

Rüya anında dimetiltriptamin (DMT) hormonu, gerekli olan özel durumlarda Allah’ın izin verdiği sınırlar ölçüsünde görüntü ve bilgilerin gösterilmesini de sağlamakla görevlidir. Bazı olacak olayların ya da peygamber efendimizin rüyalarda görülmesi bu sebeptendir.

 En yüksek oranda dimetiltriptamin hormonunun bulunduğu bitki türleri kamışlardır.

Neyden çıkan olağanüstü sesin müslüman olsun ya da olmasın tüm insanları etkilemesi ve bir araya getirmesi; ney enstrümanının kamıştan ibaret olmasındandır.

İnsan psikolojisi ve otizm rahatsızlığının epifiz bezi ile doğrudan ilişkisi bulunmaktadır. Bazı ülkelerde ergenlik öncesi dönem otizm tedavisinde ve doğuştan gözleri görmeyen çocukların yaşam kalitelerinin yüksek tutulması adına epifiz bezinden yararlanılmaktadır.

DMT salgılaması yanında, insanların ruh sağlığı ve maneviyatlarının da güçlü olmasında etkin rol oynayan epifiz bezine zarar veren tek madde florür maddesidir. Bu özelliğinden dolayı genel anlamda adı “şeytan zehri” olarak da bilinmektedir. 

Bu sebeple florür maddesi içermeyen diş macunlarının tercih edilmesi tavsiyemizdir.

Sağlıcakla kalınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Selçuk Karaman Arşivi