Uğur Özteke

Uğur Özteke

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

Dün tatil nedeni ile yazımızı yazamadık yaaa. Şiştim. İzninizle hemen konularımıza giriş yapıyoruz.

UĞUR BAŞKAN BU İŞİ BİTİRMEK ÜZERE

Dün sabah, aşağıda söz edeceğimiz bölgede iş yeri olduğunu tahmin ettiğim esnaf okurumuz bizimle dertleşiyordu. Pazar günü olduğu için tatil olduğu için bizi rahatsız ettiğini düşünerek binbir özür dileyerek aşağıdaki şu metni ve fotoğrafları paylaşıyordu okurumuz.

“UĞUR İBRAHİM ALTAY BAŞKANIMIZI

ESNAFA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ

200’e yakın esnaf kardeşlerimiz Büyükşehir Belediyesinde çalışan iki kişi, “yeni hızlı tren garının açılışı yapılacak, bu işyerleri yıkılacak” diyerek işyerlerine şifaen, ellerinde hiç bir yazılı evrak olmadan geldiler.

Bir ay önce 200 işyerine giderek buralar yıkılacak bir aya kadar kendinize yeni yerler bulun diyerek söylemde bulunmuşlardı.

Bazı komşularımız yeni yerler kiraladılar. Şu anda ne kiraladığımız yeni yere taşınabiliyoruz ne de buraları boşattabiliyoruz.

Büyükşehirden yıkım işine bakan Daire Başkanı ile görüşmeler yapıldı. O da bir ay için yıkılacak demesine rağmen hâlâ hiç bir işlem yapılmamıştır.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

200 adet esnaf kardeşlerimiz mağdur olmuştur.

Covid-19’dan dolayı 6 aydır tek kuruşluk iş yapamayan esnafımıza kim sahip çıkacak?

30 yıllık esnaf olarak bugüne kadar hiç böyle sahipsiz kalmamıştık.

Bizler hep millet gibi AK Parti’yi destekledik 20 yıldır.

İki kişinin bir de Daire Başkanının bu tutumu yüzünden dolayı herkes, hepimiz diken üstündeyiz. Bu konuda UĞUR BAŞKAN’I GÖREVE DAVET EDİYORUZ.

Musalla Bağları Mahallesi Yeni Hızlı Tren Gar Esnafları olarak başkanımızı işyerlerimize davet ediyoruz...”

..............

Evet bu konu teknik konular yüzünden belki de bazı finans konuları yüzünden (Finans mevzusunu pek sanmıyorum ama) aksadı. Belki de her tarafta belediyelerde de inanılmaz bir pandemi sıkıntısı var. İnsanlar en iyi ihtimalle karantinadalar. Vallahi abartmıyorum. Her yanımız koronalı. Testi şöyle çıktı. Tomogrofi böyleydi. O yüzden karantinada olan insanımız da çok.

Devlet de bile işler güçlükle ve fedakarlıklarla yürütülüyor.

Neyse bu konuda bugün Sayın Altay’ın ekibinden daha net bilgiler alır ve sizlerle paylaşırız. Ama bu işin artık detayları kaldı. Dönüşü de yok. O bölge tertemiz olacak.

******

 

GERÇEKTEN KAMYONLAR NİYE ŞEHRİN İÇİNDE?

Bizim meslek iki ucu pisli bir değnektir. Biraz sonra aşağıda olduğu gibi vatandaş adına bir şey yazarsınız. Kuralları ve terbiye sınırları içerisinde resmi, bürokrat, siyasi herkes size kızar.Yazılanlar yanlış mı? Yalan mı? Niye yazmamayım?” diye sorarsınız o zaman da o klasik cevap şaaaak diye suratına yapıyor “İyi de senden başka yazan yok. Sen de yazmasan ne olur?”

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

Vallahi de tallahi de dün öğlene kadar sadece Selçuklu bölgesinde ara sokaklar da dahil büyük caddeler de dahil tam üç tane ben yüklü yüksüz böyle ağır tonajlı araç gördüm. Okurlarımız sık sık soruyorlardı “Eskiden bu araçların trafiğe girmeleri yasaktı. Saatleri vardı, ne oldu?” diye. Dün için sadece benim gördüklerimin mazereti pazar yani tatil günü olması olabilir mi?

******

TRAFİK DEYİNCE YİNE DELLENECEĞİM

Cumartesi günü ikindi saatlerinde epeydir girmediğim Zafer Meydanına mecburen girmek zorunda kaldım. Girmez gomaz olaydım. İhsaniye Kavşağı’ndan başlayıp Şato Form Kavşağı’na kadar olan kuralsızlık, saygısızlık, hadsizlik, bencillik.... ne istersen vardı. Sürücüsünde de yayasında da, aracında da bisikletlisinde de motorlusunda da.

Tam Zafer’in göbeğine geldik iki mobil trafik polisini de gördüm. Yani polis de bu hareketliliğin ve pervasızlığın farkında idi. Ama onların yanından geçtik 50 metre gittik. Zafer’in göbeğinde trafik ışıklarının önünde iki şeritli yolun sağında dörtlüleri yakmış amcam bekliyor.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

 

O zaman Ne mi oluyor? Yol tek şeritli oluyor. Trafik Zafer’de akmıyor oluyor.

Buradan bir de Üçler Mezarlığı yapıp kendimi çevre yoluna atıncaya kadar kimseye sarmamak adına bildiğim tüm duaları okuyordum.

******

BUNUN ADI NEDİR?

Benim bu şehirde en hassas olduğum konulardan birisidir trafik. Bakın geçen gün bizim Büyükşehir Stadyumun orada Uluslararası Spor Salonunun bulunduğu dört yol ağzında ışıkların orada duran aracı Allah rızası için iyice analiz eder misiniz? Bu kareye dikkatlice bakar mısınız?

 

BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ BİNASI NEREDE OLACAK?

 

Bu sürücü karşı yönden gelen şeritte. Resmen bekliyor

Bunun mantığını düşüncesini cesaretini biri açıklasın ne olur.

*******

BÜYÜKŞEHİR BİNASI NEREYE YAPILACAK? 

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde şehrimize son gelişinde sadece bizim gördüklerimiz izlediklerimiz ya da basına yansıyanlar ibaret değildi. Konya’nın pek çok çözüm bekleyen meselelerine neşter vuruldu. Projeler Cumhurbaşkanımıza soruldu. Görüşü ve onayı alındı. Malum mevcut Büyükşehir Beledeyisi binasının artık oturulamaz raporunun ardından Uğur İbrahim Altay Bey özellikle son bir yıl içerisinde üç dört alternatifli yerler üzerinde çalışıyordu. Cumhurbaşkanımızın onayı ve direktifi ile yeni Büyükşehir Belediyesinin yeri belli olmuş. Kesinleşmiş. (Yerini bugün için yazmayalım çünkü çevresinde arsa kalmıyormuş.) Ayrıca mevcut binanın da en kısa sürede yıkılarak yerine kütüphane yapılması için düğmeye basılmış.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlara onları size nankörlük yapmaya mecbur bırakacak kadar büyük iyiliklerde bulunmayın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motorlu amca elinde etliekmek ya da börek tepsisi ile İhsaniye Kavşağında trafiğe dönel kavşağa ters yönden girmediği zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi