Yücel KEMANDİ

Yücel KEMANDİ

Bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün

Bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün

2015 yılında evine, sevdiğine, ya da işyerine, asker ocağına, gitmek için çıktığı yolda kaçırılanlar. 6 yıl boyunca bir mağarada alıkonulduktan sonra. 14 Şubat 2021 sabahı PKK tarafından öldürüldüler.

Bu vatan evlatlarına ve bu vatan-millet için toprağa düşen her cana, Rabbim rahmet eylesin. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütünün şehit ettiği 13 kişinin 6 yıl önce Kuzey Irak'ta alıkonulanlarını açıklayınca bizim de haberimiz oldu.

Sayın Soylu açıklamasında, "6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan Kuzey Irak'ta alıkonulan 13 evladımız, alçakça, kalleşçe şehit edildi... Bunun üzerine hâlâ PKK'yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var" dedi. Ve devam etti "Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" . Takdir ettiğim bir açıklama. İçişleri bakanının bu açıklamasından sonra, Terör örgütüne siyasetten lanet yağdı.

FUAT OKTAY; Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. ŞENTOP; Terör örgütüne ve destekçilerine lanet olsun. KALIN: Sessiz kalmayacağız. ÇAVUŞOĞLU; Kalleşçe öldürüldüler. BAHÇELİ; PKK'nın sonu geldi. KILIÇDAROĞLU Terör örgütünün şehit ettiği vatandaşlarımıza Allah rahmet etsin. AKŞENER; Türk milletinin başı sağ olsun. DAVUTOĞLU; Teröre lanet olsun. KARAMOLLAOĞLU; Şiddetle lanetliyorum. FATİH ERBAKAN;  PKK alçak yüzünü Bir kez daha gösterdi Aziz milletimizin başı sağ olsun. Ve daha birçok siyasetçiden çok güzel sözlerle mesaj.

Peki, PKK yanlıları ve ABD bu katliam konusunda ne dedi?

Onu da yazalım; “GARA’da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz”. Kime başsağlığı? Ölen 53 teröristin ailesine mi? yoksa 13 şehittin ailesine mi, belli değil.

Çok yazık.

ABD Dışişleri Bakanlığı ‘Eğer PKK yaptıysa GARA’daki olayı kınıyoruz.’ 

Tüm okurlarım gibi benim içimden bu iki açıklamaya “yuh” demek geliyor. Ancak bildik bir açıklama.

 Bir tarafta ABD’nin müttefiki, ABD uğruna Kore’de 700 şehit vermiş Türkiye’nin açıklamasına itibar etmeye ABD.. Diğer taraftaki eli kanlı bir örgütün açıklamasına itibar eden, terörün yandaşları.

Evet, ortada şüpheli bir durum var! Çünkü bunu Uzaylılar yapmış olabilir!

Gerçekten ne denir bilmiyorum?

Onun için bu siyasi konuyu fazla uzatmayacağım.

Bunun duygusal yönü var. Hiç kimse o beş-altı yılın nasıl geçtiğini konuşmuyor! 

Bu vatan evlatları, altı yıl mağaralarda tutulmuş. Ne yedirildi, ne içirildi, nerede yatırıldı? Bilmiyoruz. Daha doğrusu düşünmek istemiyoruz. Çünkü aklımız yetmiyor, hislerimiz kabul etmiyor.

Ya anneleri, babaları, eşleri, çocukları! 6 yıl boyunca her telefon, her kapı çaldığında, Genelkurmay'dan, MİT'ten, Emniyet’ten hayırlı haber geldi heyecanıyla umutlanmışlardır. Diğer taraftan umutsuzluğun sesini bastırmak için bir taraftan Allah'a (c.c) yalvardıklarından diğer taraftan siyasetçilerin kapılarını çaldıklarından eminim. 

Olay sonrası açıklamaları ve didişmeleri görünce maalesef değerlerimizi yitirdik dersem, devlet ve millet olarak acıları paylaşmayı unuttuk dersem İnşallah garip karşılanmaz.

İster, istemez bizde bu sürece alet oluyoruz. Ama oy için değil, getirim için değil, birilerini karalamak için değil. Çünkü milletimiz düşünme ve karar verme özelliğini kaybediyor. Sadece lafa bakıyor. 

En basitinden bu vahim olaydan sonra siyaset ve medya ne konuşuyor? Filanca partiler, sadece terör örgütü demişte, neden PKK terör örgütü dememiş! Esir demek hıyanetmiş. 13 kişi öldü diye ulusal yas ilan edelim. Yok edilmez

Arkadaşlar bu canlar Peygamberimize komşu oldular. Bunları iç siyasete alet etmek en büyük alçaklıktır.

Siyasetçilerin açıklamalarına bakın, “hain, kalleş, insanlıktan nasibini almamış” gibi cümleler. Terör örgütlerinin vasıflarını herkes biliyor, bize bunları anlatmayın?.

Sizler, bu olayda terör örgütlerine ve teröre karşı ne yaptınız, neleri yapmadınız, neleri yapmalıydınız, ne yapıyorsunuz? Bunların cevapları nerede?

Bunu da “Kenar-ı Dicle’de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer’den Onu” anlayışına sahip olduğunu düşündüğüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum.

MİT Başkanı Hakan Fidan nerede? Genelkurmay, Emniyet istihbarat nerede? 6 yıl boyunca ne yapıldı? Lütfen bu konulara açıklama getirelim. Sonra bu görev zafiyeti mi değil mi buna bu asil millet karar verir.

Karayılan’ı bin parçaya ayıracakmışız! Takdir ettiğim bir açıklama.  Ondan sonra? Bu Karayılan gider mor yılan gelir, o yılan da gider başka yılan, engerek yılan gelir…

Yılanların sahibini neden görmüyorsunuz? Açıkça ABD, “biz, bu yılanların sahibiyiz” diyor ve burnumuzun dibinden Tırlarla, malum güçlere silah taşıyorlar. Neden bu tırları vurup yılanın sahibinin başını ezmiyoruz.

Siyasetiyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, milli ve manevi birliğiyle tam bağımsız olmadıkça da bu şer odaklarına karşı laf dışında hiçbir duruşumuz olmaz. Bunu da lütfen bilelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Yücel KEMANDİ Arşivi