Hamilelik döneminde beslenme önerileri
Değerli okurlarım bu haftaki köşe yazımda hamile annelerin beslenmelerine dair kısa önerilerde bulunacağım.
- Alkol tüketmemeye özen gösterin.
- Tatlandırıcı içeren ürünleri tüketmeyin.
- Çiğ et, balık tüketmeyin.
- Salata, sebze ve meyvelerin iyi yıkanmış olmasına dikkat edin. Temizliğinden emin olmak için yeşillikleri sirkeli suda bekletebilirsiniz.
- Konserve besinler tercih etmeyin.
- Taze sıkılmış meyve suları ve taze pişmiş sebze yemeye dikkat edin. Beklemiş, bayatlamış ürünler yemeyin.
- Haftada 1-2 kez kuru baklagiller, 2 kez balık, 3 kez kırmızı et, 1 kez de hindi ve tavuk tüketerek, beslenmenizde protein dengesi kurun.
- Yeşil çay, beyaz çay, ada çayı gibi bitki çaylarını tüketmeyiniz (Ihlamur ve kuşburnu tercih edilebilir).
- Maydanoz, dere otu ve yeşillikleri, tarçını fazla miktarlarda tüketmeyiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.