Fahrettin Damga

Fahrettin Damga

Merhaba;

Merhaba;

Geçtiğimiz temmuz ayından beri Konya’dayım. Daha önce sadece bir kez gelmiştim ama şimdi yaşıyorum.

Biraz işlerin yoğunluğu ve biraz da malum salgın dolayısıyla olması gerektiği gibi gezip dolaşamadım. Dolaşamamak da tanıma süremi uzattı.

Elbette işlerin yoğunluğu da bahanem. Bahanem de aslında güzel ve hayırlı bir iş. Yerine getirmek zorunda olduğum 5 Ekim’de “Birlik ve Beraberlik Noktası” mottosuyla yayın hayatına başlayan BBN Medya Grubu bünyesinde yer alan BBN Türk Televizyonu’nun Genel Yayın Yönetmenliği sorumluluğu.

Yaklaşık yedi aydır Konya merkezli ulusal bir marka olmak ve Konya’nın sesini hem ulusal hem uluslararası ölçekte duyurabilmek ve Konya’nın gurur duyacağı bir marka olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Konya’daki genç ve dinamik ekibimiz gündemi haber bültenleriyle izleyicilerimize aktarırken akşamları Türkiye’nin tanınmış simalarını ağırladığımız programlarımızla Ankara ve İstanbul stüdyolarımızdan sizlere sesleniyor ve gündemin değerlendirmesini yapıyoruz.

Bu televizyon elbette İstanbul ya da Ankara’da da kurulabilirdi. Buna hiçbir mani yok. Fakat genç ve Konya aşığı bir patron elini taşın altına koydu ve dedi ki; ben Konya milliyetçisiyim ve buradan ekmek yiyorum. Ben şehrime hizmet için onun sesi olacak ulusal bir marka çıkarmak istiyorum. O yüzden bu televizyonun merkezi Konya olacak. Oldu da. Gayet de güzel oldu ve her geçen gün büyümeye ve ismini daha geniş kitlelere duyurmaya devam ediyor.

O genç patron tüm Konya’nın yakından tanıdığı ve bildiği Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf. Kimileri zaman zaman fısıltı gazetesi aracılığıyla aksini iddia edip hakkında tezvirat yapmış olsa da Konya’ya hizmetten başka bir amacı olmadı. Bize de hep bunu söyledi. Derdi para ya da başka bir şey olsaydı merkezi burası olmazdı.

Fakat nedense bunu Konya’ya ve Konyalı hemşehrilerine tam olarak anlatamadı bugüne kadar. Anlayanlar elbette var ama onca anlatmaya rağmen ısrarla kapı duvar olanlar da var. Keşke kapı duvar olmakla kalsa iyi, alttan alttan başarısız olması için çalışan ve hatta ellerini ovuşturanlar var.

Oysa ben demeyen bir patron ve ekibi biz dediklerini bu “biz” kelimesinin tüm Konya’yı kapsadığını açık yüreklilikle haykırıyor ve diyorlar ki biz bizim için mücadele ediyoruz, sesimiz sizin sesiniz. Üstelik sadece televizyonuyla değil, işte bu satırlarımı okuduğunuz her gün 32 sayfa çıkan gazete, internet sitesi ve dergisiyle haykırıyor.

İtiraf etmem gerekir ki henüz bu haykırışa karşılık bulabilmiş de değil.

Ben dışarıdan gelen biri olarak ifade etmeliyim ki Konya’nın yerleşmiş dengeleri var.  Kimse de bu dengeler bozulsun istemiyor. İstiyorlar ki kimse çemberin dışına çıkmasın.

Peki neden?

Düzen değişmesin.

Evet değişim her zaman zordur. Tedirgin eder ama hayatın da gerçeğidir aynı zamanda. Söz öyle değil mi zaten, “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.”

Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor, şehir değişiyor, insanımız değişiyor, ailemiz değişiyor, çocuklarımız değişiyor, sosyolojimiz değişiyor, psikolojimiz değişiyor ama statükomuz değişmeyecekse olmaz. Değişime direnmek mümkün değil. Dünyaya hep aynı pencereden bakarak doğruları bulmak da.

Gelin el ele verelim. Açılan kapıdan hem ülkemize hem dünyaya birlikte açılalım.

Ben içinize şehir dışından geldim. Konya ve dengeleri için bir tehdit değilim. Kimseye karşı bir ön yargım da yok. Kimsenin de bana karşı da bir ön yargısı olmayacağını düşünüyorum. Zira henüz çok fazla tanışıklığımız yok. İyi bir gözlemciyim ve bu kadim şehre hizmet edebilmek, sesini duyurabilmek için bu özelliğimi de bir fırsat olarak görüyorum.

Konya’ya kişiler üzerinden değil, olaylar ve ihtiyaçlar üzerinden bakıyorum. Bunu da yaptığım işlere yansıtarak faydalı olabileceğime inanıyorum.

Bugün itibariyle BBN Medya Grup Başkanı olarak görevlendirildim. Yani artık televizyonun yanında Gazete, Dergi ve İnternet sitesi de var. Sorumluluğumuz çoğaldı, Rabbim utandırmasın inşallah.

Tüm Konyalılardan istirhamım da kendi içlerinden çıkan ve ulusal bir marka olma iddiasındaki bu genç ekibi hiçbir ön yargıya teslim olmadan sahiplenmeleri. Emin olun bu herkesin faydasına ve özellikle Konya’nın faydasına olacak.

Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Fahrettin Damga Arşivi