Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Gerçekleşmeye yakın hayaller için rota hesaplanıyor

Gerçekleşmeye yakın hayaller için rota hesaplanıyor

Eğer bir gün yazmayı bırakırsam hedeflediğim her şeyi bırakmış olacağım, Yazarca’yı tamamen öldürmüş, çocukluğu boyunca hayal ettiği ne varsa hepsini çöpe atmış, belki yıllar sonra pişmanlığını günlüğüne yazan ve bunun hiçbir şey değiştirmediğini kabullenen birisi olacağım. Bu yüzden söz verdim kendime, iyi de olsa kötü de olsa o hayallerin peşini bırakmamak için sebeplerim var.

Etrafımda ne olursa olsun pes etmeyen, tırnaklarıyla kazıyarak istediğini almayı başaran insanlar var. Onları kendime her zaman örnek almaya devam edeceğim çünkü hayallerimiz için değilse başka ne için inat edeceğiz ki?

Büyüdüğümde ne olacağımı düşündüğüm zamanlarda hep 25 yaşımı hayal ederdim, bir iki ay sonra 25 olacağım. Bu durumda şu zamana kadar tamamını başaramadığım listemi önüme alıp eksik olan maddeleri kalan bir yılıma sığdırmam lazım gibi hissediyorum. Kaç yaşımızda olursak olalım bize asıl zarar veren şey yerimizde saymaya devam etmek, olan her şeyin iyi yanından bakmak. Tam tersine insan kendinin en büyük eleştirmeni olduğu zaman asıl doğru ve yanlışı ayırt etmiş oluyor.

Hepimizin geçmişe dair pişmanlıkları ve kızgınlığı var kabul ediyorum. Geçmiş ne olursa olsun değişmeyecek ama bugünü değiştirmiyor olmak kendi kararımız. Çok geç diye düşündüğünüz ne varsa tekrar düşünün, gerekten çok mu geç diye sorun kendinize doğru cevabı bulduğunuzda adım atmanız gerekecek. Ben tam olarak bunu yapıyorum, yarın göz yaşı dökmenin bana hiçbir faydası olmayacağını kabullenerek çok korktuğum adımları atıyorum. Başarılı olmayabilirim, yanılabilirim, kim bilir belki de hatalar yapmaya devam edeceğim ama ne olursa olsun denemedim demeyecek, pişman olmayacağım... Kendime elimden gelen her şeyi yapmak için söz veriyorum.

Bazı yazılarımdan sonra etrafımdan gelen tepkiler oluyor, insanların empati yapıp aynı açıdan baktıklarına şahit oluyorum. Yaşanılan şeyler farklı olsa da, duygular her zaman bizi ele vermeye devam ediyor. Çok güçlü, çok mutlu görünmeye çalışsanız da günün sonunda bir yerde o gözyaşı akmaya sebep buluyor. Nasıl göründüğümüz değil, nasıl hissettiğimiz önemli oluyor.

O zaman gelecek hafta bıraktığım yerde bulmak umuduyla, kendinize iyi bakın…

Günaydın,

İyi öğlenler,

Huzurlu akşamlar…

Gününüzün hangi vaktine denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti buradan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi