Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Deprem, Seçim, Bayram

Deprem, Seçim, Bayram

Siz seçin...

Dini bayramlarımız sevinçlerin, eğlencelerin, birlikte kutlamaların, paylaşmanın, sevinç, neşe kaynağı, küslerin de barışmasının vesilesidir. En kısa tanımla böyle bilir, böyle söyleriz.

Bu yıl fazlasıyla duygu karışıklığı yaşanacak üzüntü, heyecan, sevinç iç içe girmiş nasıl bir bayram, kime bayram. Kimi seçim sofrasında, kimi deprem çadırında kutlanacak bir bayram.

6 Şubat’ta 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinin acılarının hâlâ yaşandığı bir döneme denk gelen bir bayram!

Bir gündemimizse, asrın felaketinin çoktan önüne geçmiş seçim sirki. Sirk diyorum çünkü kendimi ipteki cambazı izler gibi hissediyorum bu seçimde nedense?

Elbette her iki gündemde, bizi düşündüren, kaygılandıran, geleceğimizi belirleyici etkiye sahip gündemler. Kırkını henüz doldurmuş acılar, geleceğe dair umutlar.

Ve tabiki ortalık böyle olunca bayram kutlama seçeneklerinin de çeşitliliği artıyor, insan hangi kesimle nasıl bir bayram yaşayacağını şaşırıyor.

Şimdi bakalım...

Deprem enkazında, molozlar üzerinden kalkmış, yerini acı yığınlarına bırakmış çok uzun süre daha üzerinde duracak bayram gelmiş neyime diyen depremzedenin bayramı mı?

En az 50 bin kişinin can verdiği, ancak üç, beş müteahhit dışında sorumlu bulamadığımız vebali ahirete kalmışların bayramı mı?

Enkazın en hareketli günlerinde valilikten istifa edip milletvekilliği aday adayı olmayı içine sindiren vatana hizmet aşkıyla tutuşan abimin bayramı mı?

Nasıl olsa hesap sorulmuyor desturuyla merak içinde seçim sonu direkt ya da, yancı olarak nemalanacak o heyecanla bekleyen, hayaller kuran, bayram dualarını bu meyanda dizeleyen devletin güvenip imza yetkisi verdiği bakanlık, belediye sair bürokrat abilerimin bayramı mı?

Evine şeker, çocuğuna bayramlık alamayan dar gelirlinin bayramı mı?

Bayram boyunca odasında, telefonundan otellerin bayram kampanyalarına bakan, çok sıkılırsa KPSS sorularına bakan genç kardeşimin bayramı mı?

Aldığı 2 bin TL. bayram ikramiyesiyle yarım kilo kıyma mı alsam? Yoksa bayramdan sonra kirayı mı yatırsam diyen emeklinin bayramı mı?

Yoksa aldığı ihalelerin bedellerini bayram öncesi hesaba yatar mı acaba diyen holdingci abilerin bayramı mı?

Daha fazla sıralamaya gerek yok galiba, anlaşıldığı üzere her evde çok farklı bir bayram var bu bayram... Hangisiyle kutlasak kararsız kaldım.

Bu bayram çoktan seçmeli bir bayram.

Allah daha beterinden korusun, ülkece her bir bireyin gerçek bayram yaşayacağı günlere kavuşması dileklerimle, tüm okuyucularımın mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, her türlü felaketin üzerimizden uzak duracağı bir bayram ve seçim sonucu ümit ediyorum.

Çünkü canım ülkemin bir felaketi daha kaldıracak gücü kalmadı.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi