Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hani Reis’in Haberi Olmazdı...

Hani Reis’in Haberi Olmazdı...

Bugün yazımıza rahmetli Demirel’in çok sevdiğim bir sözü ile başlamak istiyorum. Merhum ne demişti “Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz.”...

Evet memleketin haline bakıyorum gerçekten ağlanacak halimizle besleniyoruz.

Siyaseti de aynı, tiareti de aynı. Birbirimizi tanımadan, işin özünü birinci ağızdan dinlemeden herkes birbirinin aleyhinde.

Bu anlayışla “nereye, nasıl ve ne kadar gideriz?” bilemem ama Allah hakkımızda hayırlısını versin demekten de başka elimizden bir şey gelmiyor.

******

CUMHURBAŞKANI HER ŞEYİ, HER ZAMAN VE ANINDA BİLİR

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığından bu yana benim herkese bir iddiam vardır.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun, hangi şehirde olursa olsun, hangi ilçe, hangi mahalle veya sokakta olursa olsun, olumlu ya da olumsuz Sayın Cumhurbaşkanımızın her şeyden, hepsinden haberi vardır.

Bu iddiama insanlar asla inanmazlar.

Hele kötü bir gelişme varsa ve bu duruma Sayın Cumhurbaşkanımız direkt müdehale etmediyse olayın savunması çok basittir dahası tektir; “Reis’in haberi yoktur”...

.........

Böyle bir durum asla söz konusu değildir baylar bayanlar.   

İlk başta dediğim gibi Cumhurbaşkanımızın her şeyden haberi vardır.

....................

Bu iddiamın bir canlı olayını yaşayan ismin ekranlarda canlı yayında canlı canlı anlattığını sizlere aktarmak istiyorum.

Kemal Öztürk.

“Haberci, yönetmen, yazar, danışmandır.

2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığını yapmıştır. 2005 yılında TBMM Başkanı başdanışmanlığı görevine getirilmiştir. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrılmıştır.

3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atanan Öztürk 3 yılı aşkın süre bulunduğu görevinden 1 Aralık 2014 tarihinde istifa etmiştir.

Öztürk 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır. Öztürk'ün siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim konularında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı olmuştur.”

............

Kemal Öztürk ekranda anlatıyor;

“Hatırlayın 3-4 yıl önce et fiyatları Türkiye’de birden yükselmeye başladı. Bugün nasıl süt, süt ürünleri, sebze meyve fiyatları konuşuluyorsa o günlerde de artan et fiyatları konuşuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. Ankara’yı tek tek dolaşacaksın. Market kasap. Bütün her yerden et fiyatlarını toplayıp geleceksin. Aynen dedikleri gibi yaptım. Her semtten her yerden fiyatları aldım. Sayın Cumhurbaşkanımıza verdim. Beyefendi bir hafta sonra et ve et ürünlerinde Türkiye’nin en tepesindeki isimleri çağırdı ve bu fiyat artışının nedenlerini sorduktan sonra et fiyatlarının normalleşmesini istedi. Ve et fiyatlarındaki artış durdu.

Hiç unutmuyorum bir hafta sonra bir ulusal gazete manşet yaptı. Erdoğan’ın casusları Ankara’daki et fiyatlarını tek tek topladılar” diye.

Bugün de hızla artan fiyatları Sayın Cumhurbaşkanımız birebir takip ediyordur. Dahasını söyleyeyim. Bugün depolarında buğday stokları yapanlar var. Dahası un stokları yapanlar var. Bunlar fiyatların yükselmesini bekliyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın hepsinden haberi var.

Ve en nihayetinde kendisi bu duruma müdehale edecektir”...

...........

Buyurun kontrol edin.

Biz birebir yıllardır Başbakanlığından Cumhurbaşkanlığına Sayın Cumhurbaşkanımızın her şeyden hangi il olursa olsun hangi mahallede hangi sokakta neyin olduğundan, neyin nasıl gittiğinden bire bir haberdar olduğunu iddia ederken birileri işlerine gelmediği zaman “Hadi canım Cumhurbaşkanı bununla mı ilgilenecek?”, “Koskoca Reis, adam uyumuyor bile. Amerika ile Rusya ile boğuşuyor. Haberi bile yoktur”diyorlar yaaa.

Okuyorsunuz değil mi?

İnanmayan alo desin daha net anlatalım.

Ben hâlâ iddiamda ilk yerdeyim, durduğum noktadayım.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile atanan her müdürden bile tek tek haberdardır. Kendisinin onayı olmadan hiç kimse hiçbir yere gelemez.

Reis’in uçan kuştan haberi var.

Aksini iddia eden bir adım öte gelsin.

******

RAHAT OLUN HER CEPHEYE DOKUNULACAK

Siz değerli okurlarımızdan gelen her konuyu birebir yetkilisine iletme konusunda en ufak bir şüpheniz olmasın.

Mesela iki gündür bize şu fotoıraf karesi ile ilgili binanın geleceği soruluyor

 

FOTO 1

 

Bu bina Aladdin Caddesinde Mevlana’ya giden yolda İş Bankasının yanındaki eski TEKEL binası. Vatandaş Alaaddin Tepesi çevresindeki cehpe iyileştirmesi ile ilgili olarak bu binanın durumunu soruyordu.

Sağ olsunlar Büyükşehir Belediyesindeki ilgili Daire Başkanı dostumuza okurumuz adına durumu sorduk.

Konu Büyükşehir’in planlamasında imiş. Burada başka bir proje varmış. Binaya cephe iyileştirmesi yapılmayacakmış. Çünkü önce binanın statik incelemesi yapılıp ardından da çıkan raporun neticesine göre farklı bir çalışma yapılacakmış.

............

Okuyucumuza da Büyükşehir yetkililerine de birinci ağızdan bilgilendirmeleri için teşekkür ederiz.

******

PANDEMİDE KİRA MESELESİ...

Dünya ile birlikte Türkiye’de pandemi adı altında elle tutulamayan gözle görülemeyen illet ile mücadele etmeye devam ediyor. Maalesef bu illet özellikle bazı sektörlerdeki küçük ve orta ölçekli esnaflarımızı ciğerlerinden vurmuş durumda.

Belediyelerin, vakıfların kamu kuruluşlarının kiracısı olan bu sektörlerdeki esnaflar bugün hâlâ kiracısı oldukları kurumlara kira ödemeye devam ediyorlarmış.

Tabii bir taraftan devletin bu kesime yaptığı destek, diğer taraftan Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı destek ve proje çalışmalarının yanı sıra dükkanları kapalı olduğu halde kira ödeyen esnaf konuyu artık mahkemeye taşıyormuş.

Bizden duymuş olmayın.

Eğer bu iş bir, iki, üç diyerek adliye koridorlarına taşınırsa bence yine Reis duruma el koyar. Koyması da normal olur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bakışından görme yeteneği alınmış biri ne yapsa nafiledir; o hiçbir şey göremez, sadece karanlığı çoğalır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

HES kodu zorunluluğu olmasına rağmen otobüslere elkartsız binmeye çalışıp şoförleri sıkıntıya düşürmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi