Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya Şeker Fabrikası ne zaman, nereye taşınacak?

Konya Şeker Fabrikası ne zaman, nereye taşınacak?

Ülke olarak millet olarak yepyeni bir yola doğru hızla gidiyoruz.

Bu yıl dahası yeni şerit, andımız, HDP’nin kapatılma adımları, MHP’nin yeni kadrosu, AK Parti’nin yeni kadrosu ve kabinenin son şeklini almasının ardından çok daha netleşecek.

Buraya gelmeden önce kendi yerel konularımızla yazımıza başlayalım.

*****

ŞEHİR HASTANESİ TEDBİRİ ALMIŞ

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın Şehir Hastanesinde gece yarısında yaşadığı sıkıntıyı fotoğraflı olarak sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi de bir başka okurumuz önceki gün akşam saatlerinde bize şu fotoğrafı gönderiyor

 

 

Konya Şeker Fabrikası ne zaman, nereye taşınacak?

 

 

Ve şöyle diyordu;

“Uğur Bey merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni Şehir Hastanesiyle ilgili paylaştığınız görseller vardı, akşam saatlerinde acil alanındaki yığılmadan bahsetmiştiniz.
Bugün akşam saatlerinde Şehir Hastanesindeydim, fotoğrafını paylaştığınız alanda yazdıklarınız dikkate alınmış olacak ki doktor sayısı arttırılmış, hasta sayısı azalmış.
Vatandaşın sesi oluyorsunuz, sağ olun...”

............

Estağfurullah biz sadece elçiyiz, aracıyız.

Okurlarımız bizlerin velinimetidir.

Onların gördüklerini biz sadece yöneticilerimize iletmekle mükellefiz. O günkü yazımızı dikkate alarak vatandaşımızın hasta yakınlarının sağlığı için, rahatlığı için gerekli hassasiyeti göstererek tedbirleri alan Şehir Hastanesi yöneticilerine de teşekkür ederiz.

******

O KAPI GERÇEKTEN ÖNEMLİ İDİ

Mesela sağlık demişken bazı okurlarımızdan hâlâ Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin önünde açık olan sonra kapatılan ve bizim yazı sonrası tekrar açılan o kapı için vatandaşlarımız teşekkür ediyorlar.

 

Konya Şeker Fabrikası ne zaman, nereye taşınacak?

 

Biz de yazımıza duyarlılık gösteren Erbakan Üniversitesi’nin ve Tıp Fakültesinin değerli yöneticilerimize insanımız adına teşekkür ediyoruz.

******

BEN BU FİLMİ 94 DE YAŞADIM

Ankara’da İHA’da görev yapığım o heyecanlı yıllar içerisinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı muhabirliklerinin yanı sıra İHA’nın kuruluşu ile birlikte İHA’nın Mecliste ilk ofisini açması faksını telefonunu kullanmasını da birebir gerçekleştirirken bir sürede TBMM Muhabirliği yaptım.

Hani şimdi Gergerlioğlu ile partililer akılları sıra eylem yapmaya çalıştılar yaaa.

Biraz eskilere gittim.

Yıl 1994 idi.

Gergerlioğlu'nun göndermede bulunduğu 3 Mart 1994'te aralarında Leyla Zana, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Orhan Doğan'ın da bulunduğu çok sayıdaki DEP’li vekilin Meclis'te dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Dahası vekil iken 17 Mart 94’te polis tarafından tutuklanmışlardı da. Sırrı Sakık ve arkadaşları TBMM’de kalmak için eylem yapmışlar, ancak meclisten çıkartılarak tutuklanmışlardı.

Benim bildiğim o zamanlar belki de gazetecilik heyecanı içerisinde daha dingin bir şekilde görüp anlayamadığım bir gerçek var.

1994’te TBMM’de durum ne ise 2021’de de TBMM’de durum aynıdır. Yani nerede ne varsa kim kiminle ne olursa olsun devletin üzerinde kimse yoktur ve olamaz da. Yani bu iş Türkçülük, Kürtçülük, hukuk, yasa, şu, bu, ... ne bilirim ne da anlarım.

Tek bildiğim, bildiklerimde de iddiasını dahi edebileceğim tek bir gerçek vardır o da DEVLET’tir.

Ha o gün kapatılmıştı. Davalarını dahi Yüce Mahkemede takip etmiştim. Deli dolu günlerdi o günler. Bugün sıcacık odamda oturup ekranda izlerken şahsi kanaatim büyük bir ihtimalle HDP kapatılmaz. Kapatılmayabilir. Ama devletten para geliri alamaz. Mevcut tüm partililer siyasi arenada rol alamazlar. Amma velakin Sayın Bahçeli’nin dün üzerine basa basa söylediği şekilde kapanır mı? Orada işte küçük bir şüphem var.

Lafı uzatmayalım. Bugün girişte söylediğimiz gibi yeni yolun yeni şeridi daha bizim için netleşmedi. Göremiyoruz. Hele bir görelim inşallah.

******

ŞEKER FABRİKASI NEREYE GİDİYOR?

İki gündür bizim BBN HABER ve BBN Türk TV’de haber merkezinde konuşulan bir fotoğraf karesi var. Bunu da AK Parti en üst düzeyde paylaştı.

 

 

Konya Şeker Fabrikası ne zaman, nereye taşınacak?

 

 

AK Parti’nin bugün için en üst düzeyde paylaştığı bu fotoğraf karesinde Sayın Konuk niye vardı?

Bunun merak edilecek bir tarafı yok ki. Sayın Başkanla AK Parti en üst düzeyde Bakan nezdinde ilk defa değil ki defalarca toplanıldı. Haa bundan sonrada toplantılar devam edecek. Siz bizi takip etmeye devam edin.

   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bize kalmayacak dünya için bize kalacak günahlar biriktiriyoruz

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Halimizden durumumuzdan daha zor durumdaki insanları görüp şükretmeyi hiç unutmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi