Yücel KEMANDİ

Yücel KEMANDİ

Olmadı ASENA

Olmadı ASENA

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanını hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum” demişti.

Hoppala, bayram değil seyran değil, nerden çıktı bu açıklama.

Ben de diyorum ki;

Olmadı sayın genel başkan, bu sözler benim tanıdığım hem tarihçi, hem de milliyetçi, Tansu Çiller'in, Devlet Bahçeli'nin, son olarak da AK Parti’nin kurulduğu ilk yıllarda AK Parti’nin ASENA’sı olarak anılan Meral Akşener'e hiç yakışmadı.

Tarihçilerin çok iyi bildiği bir konu; "Tarih, bir sosyal bilimdir ve olayları bugünün koşullarına göre değil, yaşanan günün şartlarına göre değerlendirmelidir. Tarihi olaylar değerlendirilirken o dönemin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak değerlendirilir. 6'lı masada bu sözleri söyleyecekler olabilir ancak bu siz olmamalıydınız sayın genel başkan.

Biri size Sultan Abdülhamit gittikten sonra ne oldu diye sorarsa, ne cevap vereceksiniz sayın genel başkan. Cumhurbaşkanımız Abdülhamid Han’a benziyorsa siz ve arkadaşlarınızda İttihat ve Terakki mensupları mı oluyorsunuz Sayın Genel Başkan?

Bu sözleri hep CHP liderleri söylerdi 6'lı masada siz de onlara benzemişiniz Sayın Genel Başkan.

Bizim tanıdığımız genel başkan 28 Şubat sürecindeki Rahmetli Necmettin Erbakan'ın İçişleri bakanı, kazığa oturtacak dönemin komutanına Kazıklı Voyvodo, "homoseksüeldi" diyerek en güzel cevabı veren Meral Akşener'di, Sayın Genel Başkan.

Bu skandal açıklamalarınızın bir sebebi ve yaptıranı varsa, onu da bilelim sayın genel başkan.

Birileri de çıkar "Meral Hanım sen kim Sultan Abdulhamid'e saygısızlık kim" derse, buda sadece sizin için partinize oy verenleri üzmez mi, Sayın Genel Başkan.

Bu millet ecdadına hakaret edenleri hiç affetmez affetseydi CHP şimdiye kadar iktidara gelmez miydi, bunu da en iyi tarihçiler bilir sayın genel başkan.

Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır diyorsunuz ya, Sayın Cumhurbaşkanı o makama en çok oy alıp seçilerek geldi. Bu yaptığınız % 51 seçmene hakaret değil mi? Sayın genel başkan.

*****

Milliyetçiyim diyenlere ve bunun için seçmeninden oy isteyenlere, okurlarımdan özür dileyerek birazcık Milli olma dersi.

Milli olmak; Hangi ırktan ve dinden olursa olsun esas olan, insan yaşadığı topraklara ve onun değerleriyle beraber hareket edebilmektir.

Vatan ve millet birlik ve beraberliğini esas alarak, birlik ve beraberliği en büyük güç sayarak kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan beraber yürümek ve hep beraber Türkiye’yiz diyebilmek bizi dünyada lider devlet yapacağına inanmaktır, milli olmak.

Kendilerini çağdaş diye adlandıranların oyununa gelmemek, hiçbir tuzağa düşmeden, dışarının uzantısı, başka güçlerin çıkarlarının taşeronu, tetik çisi olmamaktır. Milli olmak..

Milli Olmak; tarihten bugüne Alpaslan, Osman Gazi, Fatih ve Abdülhamit'in torunları olarak ortak inançta, ortak yazgıda ve ortak değerlerde buluşup vatanımıza sımsıkı sarılmaktır. Ve Çanakkale ruhunu unutmamaktır.

Ülkemizi her türlü vesayetten, dış güçlerin oyuncağı ve maşası olmaktan korumak ve bu uğurda seve seve ölüme koşabilmektir. Milli olmak.

Tüm şer güçler karşısında zalim güç karşısında başı dik onurlu ve kişilikli olabilmektir.

Dünya mazlumlarıyla beraber olabilmek dünya düzenin ikiyüzlülüğüne, çifte standardına hayır diyebilmek ve bu uğurda çalışabilmektir.

İki yüzlü olmamak sahici ve samimi olmaktır. Her doğruyu yerli yerinde kullanabilmek. Teröre terör, sömürgeciye sömürgeci, darbeciye darbeci, zalime zalim diyebilme cesaretini ve gücünü göstermektir, milli ve milliyetçi olmak.

Ülkesi için çalışmak, dünya faşist baronlarından ve onların uzantılarından uzak durmak ve kararlığını ortaya koymaktır.

Milliyetçi olmak milli olmak tarihine sahip çıkmaktır.

Milli değerlerine sahip çıkma ve bu değerlerin genç nesille buluşmasını sağlamaktır, milliyetçi olmak ve milli olmak.

Şimdi soruyorum; kim milli kim milliyetçi?

ASENA; Türk Tarihinde dişi kurdun adı olduğu düşünülmektedir. Göktürk Kağanlığının Eski hükümdarlarının mensubu olduğu Aşina, Zena, Asen veya Şunnu adı verilen sülale, efsaneye göre bu dişi kurttan türediği inanılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Yücel KEMANDİ Arşivi