Uğur Özteke

Uğur Özteke

Büyükşehir binası neresi olacak?

Büyükşehir binası neresi olacak?

Bugün yine güzel güzel şehir konularına değineceğiz. Onun için de vakit kaybetmeden konularımıza başlayalım 

O KAPI İÇİN YENİ DÜZENLEME

İki gün önce bir okurumuzun çektiği fotoğraflarla ve yazdıkları ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinin kapısını dile getirmiştik. Evet Allah yokluğunu göstermesin,  biz de bu hastanemize sık sık gidiyoruz. Ya da yakınlarımızı götürüyoruz. Hastane inanılmaz bir şekilde şehrin ve Anadolu insanının sorunlarını gidermenin çabasında.

Amma velakin bu şifa merkezinin hâlâ bugün bile yaşanılan kapı sorunu, park sorunu, trafik sorununun ilk günden buyana sorunu “Hastaneye açtık ama yolunu yapamadık”...

Evet bu yazımızın çıktığı gün hastane yönetimi aradı.

O kapı ile ilgili bilgilendirmeyi şöyle yaptı;

“Evet o kapı hastalarımız ve hasta yakınları için kolaylık idi. Ama hastaların araçlara indisi bindisi sırasında parklanmaları nedeni ile trafik sorunu oluşuyordu.

Bu yüzden kapıyı içeriye aldık. Ve hastalarımız ile hasta yakınları araçları ile iç kapıya ulaşabilir ya da tekerlekli sandalye kullanabilirler.

Ayrıca biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile de sürekli görüşme halindeyiz” dedi.

.......

Evet yazımız çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Ercan Uslu ve hastane yönetimi bir araya gelmiş.

Uğur Başkan’ın bu bölgeye kesin ve nihai olarak el atması gerekiyor. Hastane sürekli gelişiyor. Dahası bu bölgede hastanenin önünde duran büyük elektrik direklerinin de bu hattan alınması gerekiyor.

Hasta sayımız hızla artıyor. Ancak ilk günden bu güne bu bölgenin trafik ve park sorunu çözülmüş değil.

******

“POLİSİN KESTİĞİ CEZA BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜZERİNE”

Bir okurumuzla geçtiğimiz gün telefonda dertleştik. Kendisinin iyi bir Türk milliyetçisi olduğunu söyleyen okurumuz, kendisine drone ile gelen para cezasında yayaya yol vermediği için ceza yediğini söyledikten sonra “Bizim için devlet vardır. Devletin kestiğini biz yeriz. Ama böylesine zor günlerde drone ile ceza kesilmiş. Yayaya yol verilmemiş. Yayaya yol vermek için frene basıyoruz vatandaş geliyor arkadan çarpıyor. Ana caddelerde filan anlarım da böyle ara sokaklarda ceza yemek inan canımızı yakıyor. Olsun yine de devletimize feda olsun” diyordu.

Bu konuda özellikle pandemi döneminin başlaması ile birlikte Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın Bey çok iyi ve can yakmayan bir çalışma izliyor. Elbette yasal olmayan konulara göz yumulmuyor ama illa ki şu da olacak diye sert kuralcı acımasız bir yöntem izlenmiyor.

******

MUSTAFA AK VE SOBE

Önceki gün bir sanayi sitesinde Sayın Mustafa Ak ile karşılaştık. Mustafa abimizi AK Parti ile tanıdım. Selçuklu’da parti için çalıştığı kadar Selçuklu için Uğur İbrahim Altay ile et ve tırnak gibi çalışan ve kalıcı eserlere imza atan Sayın Ak, başkanlığı bıraktıktan sonra parti çalışmalarını ikinci plana bıraksa da bazı önemli projelerde yine sorumluluğu üstlenerek çalışıyormuş. Mustafa abi ile sohbetimizin ana konusu SOBE idi. SOBE, Uğur İbrahim Altay’ın belki de ahretini kurtaracak bir çalışma. Önce Konya insanları daha sonra ülke insanlığı olarak hepimizin bu SOBE’ye sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Bu çocukların ve ana babalarının zorlu imtihanını damdan düşmeyen bilemez.

Mustafa Ak’ı partisi için değil adamlığı için ilk günden sevip saymıştım. Önceki gün SOBE faaliyetlerini dinlerken bu sevgi ve saygı daha da büyümüştü.

******

ŞEHRİN 40 YILLIK SORUNLARINA NEŞTER VURULUYOR

Başkan Uğur İbrahim Altay basına verdiği sözü tutarak dün yine bizlerle birlikte idik.

Uğur Başkan’ın şehir adına bugüne kadar yapılanlar ve yapılacaklar ile ilgili basın açıklamalarını değerlendirmelerini zaten BBN HABER gazetemizde, sosyal medyamızda takip ediyorsunuz. Ayrıca BBN TV olarak bu toplantıyı dün de baştan sona canlı olarak yayınladık.

Şimdi biz burada bazı konuları biraz detaylandıralım.

................

Mesela bu hafta başında temeli atılan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi meselesi şehrin 40 yıllık çirkin görüntüsü idi. Bırakın bu sanayilerin içerisinde aracınızla ilerlemeyi, yürümeniz bile akıl işi değildi.

Daha buranın bir de şehrin göbeğindeki görüntü kirliliği vardı.

Bunu iyi bilen Uğur Başkan zaten biz gazetecilerin gözüne sıkmak için üzerine basa basa hava görüntülerini de gösterdi. Başkan bu konuda yüzde yüz haklıydı.

Ayrıca bu bölgede Konya’nın trafik akışından buralarda çalışan sanayicilerimiz işçilerimiz adına da çile haline gelmişti.

Uğur Başkan elbette ki iktidarda olmanın avantaj ve desteği ile “Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşüm” projesini gerçekleştiriyor.

Ama bu iş iktidar da olsan akıl işi değil. Hele hele böylesine patırtısız gürültüsüz hızlı olamazdı. Bu başkanın hüneri, çabası ve aklı idi.

Uğur Başkan toplantı sonrasında bir grup meslektaşımız ile odasında çay sohbeti yaptı.

Başkanın şehrin trafik sorununu çözecek alternatif çalışmalardan tutun da ileriye dönük 40 yıllık hayallerine kadar bazı konuların sadece ucunu söylüyordu.

Mesela Büyükşehir Belediye binasının yeni yeri neresi olacaktı?

Başkan bu konuda aceleci davranmıyor. Mevcut alternatifler var.

Mesela Ankara Yolu’nda Jandarma’nın olduğu bölge, olmaz ama eski Askeri Hastane diye bildiğimiz bölge Konevi Hazretleri’nin bulunduğu alan, belki de taşınacak olan eski Sanayi ile Karatay Sanayi’nden ortaya çıkacak Konya’nın en önemli ve en kupon bölgesi... Çünkü başkan buraya yeni bir kent meydanı ve yeni projeleri düşünüyor.

Başkan demedi ama belki de İstanbul Yolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının olduğu yerde yani Selçuklu Kongre Merkezinin yanında Büyükşehir’in yeri var. Burası da olabilir.

Çünkü Başkan yeni Büyükşehir Belediye Binasının vatandaşın her türlü belediye otobüsü ile tramvay ile dolmuş ile hatta bisikleti ile ulaşabileceği yerde olmasını istiyor.

Bisiklet demişken.

Başkan sohbette samimi olarak söyledi.

Bu durum zaten bizim yıllardır söylediğimiz bir şey.

Konyalı tramvaya binmez.

Konyalı belediye otobüsüne binmez.

Konyalı olanlarımızdan parası olan varsa tek başına arabasına biner.

Parası yoksa da bisiklete veya motora biner.

Arada kalan kesim işte toplu taşımadan ve dolmuştan faydalanan insanlarımız olur.

Yani Konya’da trafik sorununun çözülmesi için Konyalının toplu taşımadan istifade etmesi gerekiyor ya da bisiklete binmesi.

Yani bizim Konyalılar olarak Konya’da yaşayanlar olarak eski alışkanlıklarımızdan kurtulmamız gerekecek.

Tabii bu da insanımızın gönlünün ve beyninin yeni bir reformu demek.

Uğur Başkan üstüne basa basa söyledi.

Alt geçit yaparak üst geçit yaparak ulaşım sorunu çözülmez.

Doğru.

Yarın başkan metro da yapsa bizim metrodan istifade edecek kesimimiz belli.

Belki bugün için yarın için böyleyiz ama inşallah mevcut hızlı düzgün temiz toplu ulaşım araçları ile 20 yıl sonra bizde şekil değiştiririz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kanaatten nasibi olmayanı dünya zengin edemez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İşletmecilerimizin bugünlerde dükkânlarının önündeki karları, buzları temizledikleri zaman daha iyi adam oluruz.

 

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi